English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 26 January 2011, 17:35   #1
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 431
help me executing an whdload-installed game without whdload

Hello again, folks

This install here

http://www.whdownload.com/games/Upda..._v1.1_CD32.zip

includes a file called cannon_game (it's in the data folder) wich is a modified executable for cannon fodder cd32. I'd like to try it outside whdload, but amigaOS refuses to run it because it doesn't recognize it as an executable file.
Does anybody know why? I'm sure it must be something silly, like a bad header or something.. this file should be runable outside WHDLOAD.

thanks in advance
Gaula92 is offline  
Old 26 January 2011, 18:23   #2
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 37
Posts: 564
Just because you see the files it doesn't mean they're in an AmigaOS conform format.
You won't be able to run this pack without WHDLoad.
Konrad is offline  
Old 26 January 2011, 18:27   #3
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,081
Quote:
Originally Posted by gaula88@hotmail View Post
I'd like to try it outside whdload, but amigaOS refuses to run it because it doesn't recognize it as an executable file.
Does anybody know why?
It is not an executable file thus you can't run it from shell. It needs to be loaded to a specific address in memory (which is what the slave does).
StingRay is offline  
Old 26 January 2011, 19:36   #4
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 431
Damnit... there goes my last hope for a working 2MB Cannon Fodder HD install

thanks anyway
Gaula92 is offline  
Old 26 January 2011, 19:43   #5
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 37
Posts: 564
And why don't you use WHDLoad ?
Konrad is offline  
Old 26 January 2011, 21:19   #6
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 431
Cannon Fodder needs a lot more than 1.5MB of RAM for preload, and the Minimig only has 1.5MB left after loading the kickstart. So... I can use Whdload version, but that's os-swap-land (music ruined in game load)
Gaula92 is offline  
Old 26 January 2011, 21:23   #7
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 43
Posts: 9,768
@gaula88

Have a look at this click me
Zetr0 is offline  
Old 26 January 2011, 21:44   #8
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 431
@Zetr0: your game launcher seems impresive, but... how could that help me deal with the fact that Whdload-installed Cannon Fodder has a lot of os-swap with just 1.5MB of RAM?
Gaula92 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ninja Remix whdload installed with save game support macce2 request.Old Rare Games 7 06 March 2007 17:52
updating a whdload installed game Thalion project.WHDLoad 2 19 August 2005 16:22
Bad Loadfile Hunk while starting a WHDLoad installed game dkovacs support.Apps 0 28 May 2005 00:13
Elfmania WHDLoad installed Swierk request.Old Rare Games 2 30 April 2005 15:02
Wizkid WHDLOAD installed Zender request.Old Rare Games 2 29 December 2004 23:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06804 seconds with 13 queries