English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 08 May 2002, 00:30   #1
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 44
Posts: 1,462
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
Thumbs up Amiga ethernet file sharing!

Hi guys!

Right I got a network going between an a1200 and a pc via ethernet using Genesis (NetconnectV2)

Now I want to be able to use the amiga to see pc's drives for file sharing. I have dabbled with SMB-Connect (not samba) and I dont know how to set it up right
ElectroBlaster is offline  
Old 08 May 2002, 08:25   #2
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 47
Posts: 1,064
I found Samba to be overly complicated and too slow to use. But, if you must go that path, the official Amiga Samba page (http://www.birrabrothers.com/tiger/data/samba/index.htm) has a pretty good install guide. I personally use Siamese System 2.5 which if you can find (v2.1 doesn't require the PC side dongle ) is very easy to setup on both the PC and Amiga side, and seems to be very fast.
adolescent is offline  
Old 08 May 2002, 13:14   #3
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 45
Posts: 3,704
Setting up SMB-Connect isn´t that difficult, just modify your MOUNTLIST in DEVS: like this :

#
/* net drive handler */
SMB0:
Handler = L:SMB-Handler
Stacksize = 40000
Priority = 10
GlobVec = -1
Mount = 1
Startup = "C=\\COMPUTERNAME:192.168.0.1\SHARE_NAME MH=AMIGA W=WORKGROUP DN=BACKUP"
#

Be sure to change the IP and the Computername to fit your PC´s settings also the WORKGROUP ! DN is the name that will be displayed on Amiga side ..... now be sure SMB-Connect is correctly installed and type at CLI : "MOUNT SMB0:"

Thats it, now you can access your shared PC drives as Amiga HD´s
RetroMan is offline  
Old 09 May 2002, 06:53   #4
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 47
Posts: 1,064
Sorry, didn't read close enough (thought Samba was mentioned not SMB-Connect).
adolescent is offline  
Old 10 May 2002, 21:19   #5
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 44
Posts: 1,462
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
Thanx guys

where could i get Siamese? i heard about this kit years ago but it cost too much at the time and i didnt even have a pc :laugh
ElectroBlaster is offline  
Old 10 May 2002, 22:52   #6
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 47
Posts: 1,064
Unhappy

I got mine 5+ years ago at Software Hut. It wasn't a bad price at the time and cost me ~$150 without the hardware switcher. Also, at the time Samba was just being ported to the Amiga and was very raw.

But, that is why I said "if" you can find it. It looks like HiQ is now gone. So, you might find it in old stock at a computer store, or perhaps you could find a less legal copy of 2.1 on the internet somewhere (if you do, I'd love to lose the PC dongle which effectively makes my PC an inch longer).
adolescent is offline  
Old 10 May 2002, 23:12   #7
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 47
Posts: 1,064
BTW, I'm going to try SMB-Connect this weekend and I'll let you know what I find out. It looks like technology has improved over the years.
adolescent is offline  
Old 12 May 2002, 21:28   #8
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 44
Posts: 1,462
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
Cool let me know how you get on m8!
ElectroBlaster is offline  
Old 13 May 2002, 13:19   #9
aphrogen
 
Posts: n/a
Siamese...

It used to be available from Eagle Computer GmbH in Germany, but if they are still there I don't know. I got my 4000T from them in 97.
 
Old 13 May 2002, 13:26   #10
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 45
Posts: 3,704
Hmmm, SMB-Connect is available here : http://www.dmbsoft.de/smbconn.htm
RetroMan is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sharing my Amiga scene collection Shoonay Amiga scene 85 20 May 2011 12:44
Is Amiga-Windows clipboard sharing possible? Snakeroot request.UAE Wishlist 7 23 June 2006 02:06
Sharing internet connection, amiga/pc keropi support.Apps 6 23 February 2005 08:13
Sharing GPRS internet Pc to Amiga turkamigaman support.Hardware 7 21 May 2003 17:39
Sharing a LCD monitor twixt Amiga & PC Jherek Carnelia support.Hardware 10 15 February 2002 02:51

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10235 seconds with 13 queries