English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 29 June 2016, 06:36   #1
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Need help with cybervision 64/3d

I have an A3000 with a an 040/40 cyberstorm accelerator in it, and am using the updated 68040.libraries from Blizzard.

I recently got a Cybervision and it is giving me fits. I downloaded the installer and tools from a1k.org, and ran them from floppy with no issues encountered during install.

The Cybervision monitor file is listed in my devs:monitor directory, but, when I go to my prefs and open screenmode, nothing is listed there for cybervision modes, only those for the default NTSC monitor. If I run CGXMode, it lists the modes for the card, but, when I go to test one of them, it says it "cannot open the test screen" or, if I try to save one of the modes, it says "cannot save file."

Upon booting the computer, the cybergraphx splash screen loads up, but then, nothing else. The amiga native graphics display fine on my other screen plugged directly into amiga's VGA port.

I did a fresh install of 3.1, and am still getting this issue.

Any help would be appreciated greatly.
kirk_m is offline  
Old 29 June 2016, 11:14   #2
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 883
I had the "cannot open the test screen" thing recently. Reinstalled CGFX with all the patches and it went away.
nogginthenog is offline  
Old 29 June 2016, 11:53   #3
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,557
You mean CyberGraphX V3 or CyberVision64 3D Install from a1k.org?
zipper is offline  
Old 29 June 2016, 18:25   #4
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Zipper, I meant the CV643D install. I don't have a CDROM drive on this computer, so, the CyberGrafx V3/V4 stuff there cannot be used because they're too large to fit onto floppy disk and use.
kirk_m is offline  
Old 29 June 2016, 19:16   #5
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,557
Unpack cgxV3 to HD and install from there? It's v41.22 vs 41.9 so much newer and might work better. Or try Picasso96.
zipper is offline  
Old 29 June 2016, 19:25   #6
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,353
Send a message via MSN to fitzsteve
Use CGX4 or Picasso96 (Picasso is easiest to setup)
fitzsteve is offline  
Old 29 June 2016, 20:46   #7
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Will give both a try.
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 05:03   #8
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
I went to A1K and downloaded all three RC of cybervision 4. I transferred via floppy to the hard disk and clicked on the "cgx4_update" icon, and it asked me to insert a disk (can't remember the name)" so, unpacking to the HD doesn't work. I did an assign for the disk name it was asking for, and, ran it again, only to have the program give me the error "Unable to open your tool 'Cybergraphx_4:Installer'"

What to do now? None of the three RC versions have a file in them called Cgx4_install in the archive...just cgx4_update.
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 13:33   #9
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,557
You need the Ggx4 CD which is still commercial afaik.
zipper is offline  
Old 30 June 2016, 14:21   #10
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 883
CGX4 came with the Cybervision 64/3D. Do you have a copy Kirk?
nogginthenog is offline  
Old 30 June 2016, 14:23   #11
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
I have no problem with purchasing it, but it isn't available on any of the commercial sites I have checked. No developer webpage either, other than a download link for the RC6. Does anyone have a means to contact the author directly to purchase it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 14:42   #12
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,928
Quote:
Originally Posted by nogginthenog View Post
CGX4 came with the Cybervision 64/3D. Do you have a copy Kirk?
Surely it didn't?
idrougge is offline  
Old 30 June 2016, 15:24   #13
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,557
Kirk, didn't you check your PM...
zipper is offline  
Old 30 June 2016, 16:08   #14
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Quote:
Originally Posted by nogginthenog View Post
CGX4 came with the Cybervision 64/3D. Do you have a copy Kirk?
No, I bought the card used. Seller didn't have any of the original documentation or software.
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 16:09   #15
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Quote:
Originally Posted by zipper View Post
Kirk, didn't you check your PM...
I just did. Many times I access the forum with Tapatalk, and, it doesn't always notify me I have a PM. Thank you.
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 19:22   #16
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 48
Posts: 1,473
Install Picasso 96 and be done with it. It's faster.
TjLaZer is offline  
Old 30 June 2016, 19:35   #17
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Install Picasso 96 and be done with it. It's faster.
I actually did that last night, and it didn't work. I don't know if it's a conflict with the cybervision driver or not, but, I did go and move the cybervison monitor out of devs:monitors to "uninstall it" and then reboot prior to installing picasso. No matter what screen mode I selected after reboot, it would only give me a black screen upon selecting a mode. I would say I am about to pull my hair out here, but, I'm bald, so, that's not an option .

I went and looked in the startup-sequence and user-startup files for any reference to the cybergraphx drivers, and, there are none, but, something is clearly copying information into my RAM disk at every boot, as there are cybergraphx files in the ENV directory in RAM:.
kirk_m is offline  
Old 30 June 2016, 20:52   #18
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 48
Posts: 1,473
You do know you have to bind the card to the software you create the screen modes with right?
TjLaZer is offline  
Old 30 June 2016, 20:53   #19
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 48
Posts: 1,473
All you have to do is remove the monitor driver to disable the software
TjLaZer is offline  
Old 30 June 2016, 21:38   #20
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 178
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
You do know you have to bind the card to the software you create the screen modes with right?


Yes sir. I opened the Picasso configuration in the Prefs drawer, bound the card, was informed there were a bunch of incompatible modes, and let the software disable those. I then pressed the "test" button for 1024x768 in 8 bit, and the screen would only go dark until I hit escape to cancel the test.


Sent from my iPhone using Tapatalk
kirk_m is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cybervision 64 help TheDarkCoder support.Hardware 7 05 December 2014 16:36
Cybervision 64 desantii support.Hardware 17 23 September 2010 23:56
forsale cybervision 64/3d webhead MarketPlace 9 16 September 2007 00:14
[FA] Cybervision 64/3D scan_x MarketPlace 0 01 January 2004 12:38
Cybervision 64/3D Software Lynk request.Apps 0 06 September 2002 14:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09205 seconds with 15 queries