English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 November 2014, 20:56   #1
Rasputin
Zone Friend
 
Join Date: Dec 2005
Location: Amstelveen/ The Netherlands
Age: 47
Posts: 17
error messages on booting my A1200

hi guys,

i have a A1200 with a Blizzard 1230 030 card, a 4gb HD and a CD ROM player with a M1438S monitor.

Lately, I have problems whilst I boot my amiga. The machine will not boot initially and after a series of reboots, I get bad sector errors etc. Strangely enough, if I reboot a few times more, the A1200 starts without a problem and OS 3.9 fires up.

Do you have any idea what it could be?

Thanks!
Rasputin is offline  
Old 08 November 2014, 09:51   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,217
As it becomes better when the machine heats up, it's most likely a loose contact somewhere.
thomas is offline  
Old 09 November 2014, 21:02   #3
Rasputin
Zone Friend
 
Join Date: Dec 2005
Location: Amstelveen/ The Netherlands
Age: 47
Posts: 17
hmmm, any idea where i could look for this / what is the best way to find this loose contact?
Rasputin is offline  
Old 10 November 2014, 15:04   #4
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 41
Posts: 6,599
Send a message via MSN to fitzsteve
Check logical things first, so as it's a Disk related read error look at solder of IDE header pins, if dull maybe you have a dry joint (quite common, you can just re-flow this)

Or maybe cable where being pulled has a bad contact?

Or Maybe failing hard drive that reads eventually?
fitzsteve is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200 "Software Error" on booting/rese BrooksterMax support.Hardware 12 26 September 2009 13:15
The Thirteen Greatest Error Messages of All Time DamienD Retrogaming General Discussion 22 13 July 2009 13:59
Misleading error messages when registering andreas project.EAB 7 10 April 2004 18:04
A1200 Booting from CD backtoskooldaze support.Hardware 11 11 June 2002 19:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09837 seconds with 14 queries