English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 25 February 2012, 19:04   #201
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by jondel View Post
I have tried the virtual way,but only managed to have the contents of the cd shown as read only.That may be a case of permissions,I will have to look into this whole area more deeply.
Shouldn't the content of a CD-ROM be read-only?
FrodeSolheim is offline  
Old 25 February 2012, 19:14   #202
Conundrum
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: dunno
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Still missing the log file. I cannot see what the problem is without this (See README for location of log file). The configuration file itself is fine.
I don't know how to break this down to you, but the emulator doesn't seem to be saving a log file at all. I already searched the whole hard drive twice, (including hidden folders) with no results whatsoever for fs-uae.log. Also went through the various application data folders manually: I managed to find the FS-UAE folder but there's nothing inside of it. I'm not sure if this is related due to different directories in winxp, but the fact is that I can't find the log file at all.
Conundrum is offline  
Old 25 February 2012, 19:19   #203
PHabermehl
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Germany
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
This is because you run it from the source folder. You can do make install as root (will install to /usr, or make install prefix=/usr/local) to make it runnable from any working directory.
Stupid me ...

because the make run was so smooth, I never considered installing...

Thanks,
Peter
PHabermehl is offline  
Old 25 February 2012, 19:21   #204
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Conundrum View Post
I don't know how to break this down to you, but the emulator doesn't seem to be saving a log file at all. I already searched the whole hard drive twice, (including hidden folders) with no results whatsoever for fs-uae.log. Also went through the various application data folders manually and I didn't even find an FS-UAE folder. I'm not sure if this is related due to different directories in winxp, but the fact is that I can't find the log file at all.
Sounds strange. If you contact me on irc.abime.net (nick: FrodeSolheim), I can connect to you via TeamViewer and possibly see what the problem is (run a debug version, if necessary).
FrodeSolheim is offline  
Old 25 February 2012, 21:45   #205
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Version 0.9.9beta5

Changes since 0.9.9beta4:

* Fix crash in Linux version caused by g_set_prgname not being called.
* Log file is now saved to (My) Documents/FS-UAE/Logs/FS-UAE.log
* Log file directory is configurable.
* fs-uae.app renamed to FS-UAE.app, fs-uae.exe is now FS-UAE.exe.
* New config icon for Mac OS X.
* Updated configuration for Logitech Extreme 3D PRO.

http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...a5-windows.zip
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...-macosx.tar.gz
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...ta5-0_i386.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...a5-0_amd64.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-....9beta5.tar.gz

Released mostly because of the Linux crash! -But notice the new log file location!
FrodeSolheim is offline  
Old 26 February 2012, 21:53   #206
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Working great again here. Had some fun trying to get COMA running, but that was with every version!

Is there an option for on-screen LEDs at all? Can't see it in the config or readme...

It'd be great to have a really simple ADF selector, too...
chiark is offline  
Old 26 February 2012, 23:24   #207
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by chiark View Post
Working great again here. Had some fun trying to get COMA running, but that was with every version!
Quote:
Originally Posted by chiark View Post
Is there an option for on-screen LEDs at all? Can't see it in the config or readme...
No, there isn't. What kind of LED's are you thinking about? The ones on the actual Amigas, or UAE-style floppy/CD-ROM/HD indicators? Anyway, wouldn't be that hard to implemented, but would have to decide where they would fit (when the Amiga display stretches the entire screen) -Several possibilies: transparent overlays, a status bar, ...

Quote:
Originally Posted by chiark View Post
It'd be great to have a really simple ADF selector, too...
I'll put a simple ADF selector on the wishlist.

Version 0.9.10 is released (Minor changes since 0.9.9beta5)
(Skipped to 0.9.10 since 0.9.9 betas have been mistaken on the net as 0.9.9)
Changelog since 0.9.8: http://fengestad.no/fs-uae/Changelog

Downloads at http://fengestad.no/fs-uae/
FrodeSolheim is offline  
Old 27 February 2012, 00:55   #208
Gaula92
Registered User
Gaula92's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Spain
Posts: 431
are you implementing JIT from WinUAE, FrodeSolheim? (in 64bit systems, too, please )
I know it would break compatibility for a lot of games, so it could be considered accuracy level -3 or something like that

thanks!
Gaula92 is offline  
Old 27 February 2012, 01:18   #209
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 1,874
@FrodeSolheim

New version! Thanx a ton, great program!
Pyromania is offline  
Old 27 February 2012, 08:58   #210
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
I'm thinking about the status bar style thing in WinUAE, so you can see the state of things at a glance.
chiark is offline  
Old 28 February 2012, 00:56   #211
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by gaula88@hotmail View Post
are you implementing JIT from WinUAE, FrodeSolheim? (in 64bit systems, too, please )
I know it would break compatibility for a lot of games, so it could be considered accuracy level -3 or something like that
thanks!
I'm not doing anything about it now, but it is a possibility for later, it's certainly on the idea-list. Not relevant for games, though. But 64-bit support is probably *a lot* of work, and I'm neither a JIT export, nor an Amiga-internals-expert, so it is unlikely I'll be fixing this.

Quote:
Originally Posted by chiark View Post
I'm thinking about the status bar style thing in WinUAE, so you can see the state of things at a glance.
I'll put it on the wishlist. It's not a big job, not not something really use either, but could be useful for debugging / testing, so perhaps a toggle-able statusbar would make sense.

Regarding JIT, Picasso96, and other such features, I think it is important for this project to have a focus. Trying to do everything at once can probably kill projects in severe cases.

Stuff I would like to do (not in any particular order, and not an inclusive list either):
  • Support changing input devices from menu (swap between mouse and joystick, etc)
  • More sanity checks on startup, warn user through GUI (missing kickstart, floppies not found, etc) -but reduces the amount of support and increases usability
  • On-screen keyboard, controllable with gamepad
  • Control Amiga mouse with gamepad
  • Fully configurable input event mapping (map any key/button to any amiga input event).
  • Support for Amiga parallell port joysticks
  • Performance improvements (on certain hardware)
  • Support for automatically loading a save state on startup
  • Further development of net play? (depends a bit on response, and how much I use it myself)
  • Support 100Hz/120Hz displays (if need arises).
  • Fix many smaller issues, fix bugs, make it better
  • Work more on FS Game Center (it already works very well, and integrates nicely with FS-UAE) -prepare it for a public release, to get an all-in-one solution for browsing and playing Amiga games through the "same" interface (FS Game Center and FS-UAE shares input method and design elements).
  • Clean up the code a bit
  • Clean up the input system, reduce input lag in net play
  • Create some patches to make it easier to share code with WinUAE (gcc compilation fixes, etc), and ask Toni Wilen nicely if he would be willing to merge them.
  • Test FS-UAE on more GPUs / OpenGL drivers, improve compatibility.

Even more stuff I could do:
  • Built-in on-screen game manual reader
  • Built-in on-screen copy protection wheel display
  • Perhaps an external tool with GUI to create controller configurations (for "unknown" gamepads etc)

Nice-to-have features (which has been requested), but not relevant for gaming:
  • Piccasso96 support
  • JIT compiler for x86
  • bsdsocket.library emulation on all platforms
  • Direct access to native CD-ROMs
  • JIT compiler for x86_64 (difficult, time-consuming, very unlikely)

So while I could in theory train myself as a JIT expert, I think the time can be better spent on other things -And I think a continued focus on games and improved usability and performance is right at this time.

I still very much welcome input, suggestions and comments -but thought it would be helpful to let you know what kind of tasks I will have to prioritize between.
FrodeSolheim is offline  
Old 28 February 2012, 02:03   #212
Speedvicio
Registered User
Speedvicio's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sicily/Palermo/Italy
Age: 40
Posts: 62
Great work FrodeSolheim, this emu work very well on linux.

A small request:
A option to select the loading speed of the floppy disk.


Ps. In a couple of hours i have wrote this "incomplete" linux frontend for your emu (inspired to E-UAE gui).
For those who want to try it, it is written in gambas3 so you have to install dependencies.

G-FS-UAE-0.0.10.tar.gz

Sorry for bad english.

Last edited by Speedvicio; 29 February 2012 at 02:35.
Speedvicio is offline  
Old 28 February 2012, 02:32   #213
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Speedvicio View Post
Great work FrodeSolheim, this emu work very well on linux.
Thank you, excellent

Quote:
Originally Posted by Speedvicio View Post
A small request:
A option to select the loading speed of the floppy disk.
Yes, I will add this! Probably for the next version.
FrodeSolheim is offline  
Old 28 February 2012, 02:46   #214
Speedvicio
Registered User
Speedvicio's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sicily/Palermo/Italy
Age: 40
Posts: 62
For management joypad input, you can use the excellent Mednafen source code.

It 's based on sdl / opengl should not be difficult to implement it on your emulator.

Mednafen
Speedvicio is offline  
Old 28 February 2012, 05:33   #215
kire_online
Registered User
kire_online's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sydney
Posts: 119
I like the idea of using amiga joystick directly, currently playing with wii classic controller, it would be awesome to haul out the Battlestation II and hook it up to the mac mini on the 50" plasma.
kire_online is offline  
Old 28 February 2012, 09:56   #216
xaind
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sydney / Australia
Posts: 99
Very impressed with FS-UAE FrodeSolheim, many thanks!

I'm having an issue with version 0.9.10 under OS X 10.7.3. I have a configuration with model = A1200, and 3 hard drives mounted. hard_drive_0 points to a HDF file, while hard_drive_1 and hard_drive_2 point to folders. Whenever I create a new folder on either of hard_drive_1 or hard_drive_2 it is created with the permissions "drw-r--r--" which means files cannot be created inside it.

This happens when I use the makedir command in a CLI window or if I create the folder from the Workbench. It causes installation scripts to fail when they create a folder and then try to copy a file into that folder.

Is anyone else having this problem?
xaind is offline  
Old 28 February 2012, 18:20   #217
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by xaind View Post
Very impressed with FS-UAE FrodeSolheim, many thanks!

I'm having an issue with version 0.9.10 under OS X 10.7.3. I have a configuration with model = A1200, and 3 hard drives mounted. hard_drive_0 points to a HDF file, while hard_drive_1 and hard_drive_2 point to folders. Whenever I create a new folder on either of hard_drive_1 or hard_drive_2 it is created with the permissions "drw-r--r--" which means files cannot be created inside it.

This happens when I use the makedir command in a CLI window or if I create the folder from the Workbench. It causes installation scripts to fail when they create a folder and then try to copy a file into that folder.

Is anyone else having this problem?
I will try to reproduce the problem later tonight!

Edit: Problem confirmed (probably easily fixed).

Edit 2: Fixed. Will put out a new beta soon, possibly tonight.

Last edited by FrodeSolheim; 28 February 2012 at 21:47.
FrodeSolheim is offline  
Old 29 February 2012, 00:51   #218
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Version 0.911beta1

Changes since 0.9.10:

* Fix execute permissions to directories created on virtual file system (Mac, Linux).
* Added support for Xbox 360 cabled controller.
* Support new path prefixes: $app/ (directory containing executable (Windows) or .app bundle (Mac OS X), $exe/ (directory containing actual executable), and $fsuae/ (the base directory for files - defaults to My Documents/FS-UAE).

http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...a1-windows.zip
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...-macosx.tar.gz
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...ta1-0_i386.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...a1-0_amd64.deb
http://fengestad.no/fs-uae/files/fs-...11beta1.tar.gz
FrodeSolheim is offline  
Old 29 February 2012, 01:14   #219
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 1,274
Frode - here are some pictures as to what I'm experiencing in terms of graphics

As you can see, the emulation screen for Amiga runs fine - but the menu just white with blue bars...

I am using Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Problem 1.jpg
Views:	162
Size:	108.4 KB
ID:	30653   Click image for larger version

Name:	Problem 2.jpg
Views:	157
Size:	138.4 KB
ID:	30654  
lesta_smsc is offline  
Old 29 February 2012, 01:24   #220
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by lesta_smsc View Post
Frode - here are some pictures as to what I'm experiencing in terms of graphics

As you can see, the emulation screen for Amiga runs fine - but the menu just white with blue bars...

I am using Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family.
Yes, I have gotten a similar bug report on e-mail:
http://imageshack.us/photo/my-images/692/31051146.png/
OpenGL information
http://imageshack.us/photo/my-images/254/44534616.png/
(This was a Geforce 440 Go with OpenGL 1.5 drivers)

Likely problem: not up-to-date OpenGL support. The amiga video output itself is just an old-school quad, but the text is rendered on FBOs, which requires OpenGL 3.0, i think (is probably available in earlier versions as extension). So either you must update the OpenGL driver, if possible, or I reprogram FS-UAE to use older OpenGL techniques.

The text is mostly static anyway, so I could just render the text on the CPU and upload the resulting image to texture instead. And it's not only text rendering that's weird, but everything can probably be explained by lacking OpenGL features.

We'll see, must try to find a "crappy" computer first ;-)

Edit: Looks like the 945 chipset only supports OpenGL 1.4: http://www.intel.com/support/graphic.../CS-021517.htm

Last edited by FrodeSolheim; 29 February 2012 at 01:44.
FrodeSolheim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible platform for Amiga Emulator? smiffy92 Amiga scene 1 18 February 2011 13:43
SPS Multi Platform Effort Is Go! CodyJarrett News 4 04 July 2010 22:13
Floppy Drive Emulation (Multi-Platform) Claw22000 Amiga scene 23 12 March 2009 08:01
poll for the multi platform tournament turrican3 EAB's competition 16 21 January 2009 22:24
Multi-platform Distributive Operating System (MPDOS) for Amiga JackTheKnife support.Hardware 2 10 December 2008 17:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10177 seconds with 14 queries