English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 09 August 2020, 18:19   #1
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,045
4.1FE GUI and winuae

I apologize if I return to the subject but I have really reached an excellent configuration after many tests over time.
And today I am very happy with 4.1FE

There remains a single point that if solved it would be perfect.
Until today I thought that winuae was the problem but I think it is not even if I hope so, so I look for feedback if there can be.

I activated some options in the GUI preferences with these once activated the system can manage multiple applications at the same time without any system block or apparent stall when I perform multiple operations this until now was one of the most annoying things of the 4.1FE system.

There is only one point left that I cannot solve. I realized that in reality it is not the system that is accidentally faulty.
But it always happens and that's the problem I can't solve.

In practice, for example, if I see a video and while I am watching it and I simply click on an icon the video stops until I release the icon again and then continue without problems.

If this problem would be solved then using 4.1FE would be perfect

I hope the problem is only with the amigaos4.1FE GUI options
I just wanted to report it just in case it's a winuae issue
Thank you

I leave a video if it can help to understand better
[ Show youtube player ]
White is offline  
Old 09 August 2020, 19:56   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,183
Quote:
Originally Posted by White View Post
if I see a video and while I am watching it and I simply click on an icon the video stops until I release the icon again
That's how AmigaOS works. There is nothing you can do about it and there surely is nothing the machine, virtual or real, can do about it.
thomas is offline  
Old 09 August 2020, 20:15   #3
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,045
Hi thomas,
thank you very much for your reply, i didn't know
I thought it was not normal

for example for menus and windows it happened the same but I solved it by selecting non-blocking menus and it shows the window when moving and the video does not freeze, otherwise it would freeze also in that case.
I was thinking about some mouse config errors in winuae

So this also happens when moving files for example 300-400mb on a real machine?
Thanks again.
White is offline  
Old 09 August 2020, 21:20   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,183
Workbench drag & drop blocks all other gfx output on that screen.
thomas is offline  
Old 09 August 2020, 21:35   #5
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,045
Perfect thanks a lot for the info,
I thought it was a fault of winuae
White is offline  
Old 09 August 2020, 22:14   #6
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,045
ok created a configuration with MUI for many years that I have not used it anymore I have to study it better but it seems to work.
I have to do the various tests later, hopefully it works :-)
I don't know if it is compatible with the whole system
[ Show youtube player ]
White is offline  
Old 10 August 2020, 20:13   #7
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,045
ok the MUI loophole doesn't work as I expected so at the moment it's okay that way.
I would say that the winuae configuration is perfect the amigaos4.1FE system works without any crashes and apart from the limits imposed by the system and the emulator (of which I am very happy anyway)
Everything works fine now the crashes are really rare or caused by my tests sometimes to push beyond what emulation allows.

Anything that will eventually be done to improve the 4.1FE emulation will be more.

@thomas, thanks again for the explanations, i had no idea of the limitations we talked about.
I spent a lot of time solving them, while they are native to the system.

@Toni thanks again for creating the PPC version of winuae
White is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
winuae Enhancer Software pack for AmigaOS 4.1FE White support.Apps 7 12 April 2020 00:33
winuae AmigaOS 4.1FE Classic + PicassoIV example White support.WinUAE 8 10 March 2020 03:20
WinUAE - How to get mouse wheel working when using AOS4.1FE? Reth support.WinUAE 2 24 October 2017 22:12
Max RAM possible with WinUAE OS4.1FE Update1? themamboman support.WinUAE 2 02 August 2017 16:55
OS4.1FE SDK in WinUAE - Installer fails elowan support.WinUAE 17 19 August 2016 11:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12026 seconds with 15 queries