English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Amiga Forever

 
 
Thread Tools
Old 01 February 2019, 13:57   #1
Werner
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Brugge / Belgium
Posts: 6
120 Gb Harddisk

I now there are many threads of this, but my english is not that good to understand it all to let it work.


Can anyone explain me very simple how i can AF8 recognize my 120Gb harddisk as 1 partition? Its connected in IDE bay with USB to pc. it recognize only a part of it. When i use hdinsttool to try partition as 120 Gb it only recognize the startup hdf. Hope my question is clear to understand. If the answer is to long to write down here you can email it also.


tx

Last edited by Werner; 01 February 2019 at 16:03.
Werner is offline  
Old 01 February 2019, 14:01   #2
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,735
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Werner View Post
I now there are many threads of this, but my english is not that good to understand it all to let it work.


Can anyone explain me very simple how i can AF recognize my 120Gb harddisk as 1 partition? Its connected in IDE bay with USB to pc. it recognize only a part of it. When i use hdinsttool to try partition as 120 Gb it only recognize the startup hdf. Hope my question is clear to understand. If the answer is to long to write down here you can email it also.


tx

If you do get it working, then it will not work in a real amiga unless you have patched ROM or other third party device for using large drives.


Without these patches, you have to have a boot partition within the limitations of the ROM. Then you can load patches from there and it would see rest of drive.
FOL is offline  
Old 01 February 2019, 14:07   #3
Werner
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Brugge / Belgium
Posts: 6
I gonna use it in AF as Harddisk, the startup hdf i made myself is working fine the problem is getting the full 120Gb recognized as second harddisk.
even with sfs,pfs,pfs3,... installed on startup hdf.
Werner is offline  
Old 10 February 2019, 21:16   #4
Werner
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Brugge / Belgium
Posts: 6
problem solved. I used WB3.1.4 and the 120GB was immediately recognized. Had a few times to try to simulate the right chipset and processor before it worked but now its working.
Next is trying to install all the old good stuff and get it running.
Werner is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Future issue 120 released AndreasM News 0 03 May 2016 17:12
Amiga Future 120 preview are now available online AndreasM News 0 19 April 2016 15:36
LS-120: writing/reading Amiga diskettes? Pfloyd Amiga scene 7 26 July 2008 23:15
Mounting Native PC(formatted) harddisk as a Harddisk for WinUAE/E-UAE Zetr0 support.Hardware 10 01 June 2006 15:04
Ls-120 teh support.Hardware 4 24 January 2004 17:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06239 seconds with 15 queries