English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 17 September 2018, 23:42   #41
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 44
Posts: 3,210
I'm using 18.4 beta too, no problems here.

[edit]
Tested on real A1200 1.D4/ACA1232@33

Last edited by Retroplay; 18 September 2018 at 00:05.
Retroplay is offline  
Old 17 September 2018, 23:52   #42
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,853
Send a message via MSN to dlfrsilver
Ok let me fire up the miggy
dlfrsilver is offline  
Old 18 September 2018, 00:12   #43
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,156
I don't think the used WHDLoad version is the culprit, most probably there is a real bug in the game which is randomly triggered.
StingRay is offline  
Old 18 September 2018, 00:31   #44
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,853
Send a message via MSN to dlfrsilver
ok spirit of excalibur 3 disks only play the music, display a screen portion of crap, and then quit straight back to workbench.

my 2 disks version from ubisoft reacts the same as the 3 disks version.

And it is strange, but i seem to see the Vertical blank going top of the screen to bottom quite fast, with no lighting from my "hard drive".

Black Screen, music plays, then when i press the mouse button, it quit back to WB.

Vengeance of Excalibur, the screen remains black after the blue WB loading screen.
dlfrsilver is offline  
Old 18 September 2018, 04:18   #45
mth75
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Location: Epen/Netherlands
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
ok spirit of excalibur 3 disks only play the music, display a screen portion of crap, and then quit straight back to workbench.

my 2 disks version from ubisoft reacts the same as the 3 disks version.

And it is strange, but i seem to see the Vertical blank going top of the screen to bottom quite fast, with no lighting from my "hard drive".

Black Screen, music plays, then when i press the mouse button, it quit back to WB.

Vengeance of Excalibur, the screen remains black after the blue WB loading screen.
Exactly the same on my Amiga.
mth75 is offline  
Old 18 September 2018, 16:51   #46
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 43
Posts: 693
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
ok spirit of excalibur 3 disks only play the music, display a screen portion of crap, and then quit straight back to workbench.

my 2 disks version from ubisoft reacts the same as the 3 disks version.

And it is strange, but i seem to see the Vertical blank going top of the screen to bottom quite fast, with no lighting from my "hard drive".

Black Screen, music plays, then when i press the mouse button, it quit back to WB.

Vengeance of Excalibur, the screen remains black after the blue WB loading screen.
Same on my A1200 with ACA1221

Edit : Also same issue on A600 with furia.

Last edited by Superman; 18 September 2018 at 17:10.
Superman is offline  
Old 18 September 2018, 17:34   #47
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 44
Posts: 3,210
Hmm strange indeed.
Both working fine on ACA1232:
https://streamable.com/xu8my
(Please excuse the crap video quality, it's the best my trusty old non-smart phone can do)
Retroplay is offline  
Old 18 September 2018, 20:50   #48
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,853
Send a message via MSN to dlfrsilver
ok so there is something wrong somewhere.
dlfrsilver is offline  
Old 19 September 2018, 04:21   #49
mth75
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Location: Epen/Netherlands
Posts: 31
I tried to run both slaves with the WHDLOAD 18.4 beta version, both games run without any problems it seems. This must be a WHDLOAD issue.
mth75 is offline  
Old 20 September 2018, 17:12   #50
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,156
After quite a bit of debugging I think the problem is in the Kickstart emulation code. Can those of you who had trouble running the patch using WHDLoad 18.3 try the attached slave and tell me if there is any difference?
Attached Files
File Type: slave VengeanceOfExcalibur.slave (5.1 KB, 40 views)
StingRay is offline  
Old 20 September 2018, 23:26   #51
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 43
Posts: 693
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
After quite a bit of debugging I think the problem is in the Kickstart emulation code. Can those of you who had trouble running the patch using WHDLoad 18.3 try the attached slave and tell me if there is any difference?
No joy with this either I’m afraid. I get a blue workbench loading screen for a split second then just a black screen. It happens on my A600 with furia and my A1200 with ACA1221.
Superman is offline  
Old 20 September 2018, 23:28   #52
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,156
What happens if you run the patch with WHDLoad 18.4?
StingRay is offline  
Old 20 September 2018, 23:35   #53
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 43
Posts: 693
Just installed 18.4 beta and it is indeed working now on my A1200.
Superman is offline  
Old 20 September 2018, 23:37   #54
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,156
Then it might indeed be a WHDLoad problem.
This entry in the history for 18.4:
"- fix: fixed wrong results with resload_ExNext introduced in 18.3,
e.g. game Ork Attack (Psygore)"

sounds pretty much like the fix for the problem.
StingRay is offline  
Old 20 September 2018, 23:42   #55
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 43
Posts: 693
Yeah something must have changed in the WHDload as it’s also working fine now on my A600 with furia. I guess it’s a good time for everyone to update to the 18.4 beta now.
Superman is offline  
Old 28 September 2018, 12:40   #56
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 37
Posts: 400
It is good to see that Spirit and Vengence of Excalibur are finally available to be WHDLoaded..
I have noticed something tho.
Both Spirit and Vengence enhance the graphics if you have 1 Meg of Chip ram.

The WHDLoad is shown with the unenhanced gfx. (basically you knights get more then one suit of armour, and different shields.)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ECS.png
Views:	76
Size:	38.0 KB
ID:	60016   Click image for larger version

Name:	OCS.png
Views:	75
Size:	20.6 KB
ID:	60017  

Last edited by Vairn; 28 September 2018 at 13:01. Reason: It is 1MB of Chip it needs
Vairn is offline  
Old 28 September 2018, 13:45   #57
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,156
I don't like patches that required 1MB chip when it is not necessary. However, I wouldn't have known about the enhanced graphics if you hadn't posted here so I will supply 2 slaves in the next update, one for 512K chip and one for 1MB chip. This will not happen soon though, I'll most probably do this once someone reports a problem with the current patches and I need to update them.
StingRay is offline  
Old 30 September 2018, 06:00   #58
Vairn
The Grim-Button

Vairn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne Australia
Age: 37
Posts: 400
I have patched both your slaves here for myself to have 1 meg of chip.
Yes it was a one line change, (so hard haha).
Took me longer to get my VASM install working.

So I can confirm that they now both show the enhanced graphics.

So If StingRay's gives me permission, I could upload them, but it is totally upto him, otherwise wait for his release.
Vairn is offline  
Old 06 October 2018, 13:52   #59
pintcat
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin/Germany
Posts: 211
@StingRay: Please give him permission so we all can enjoy the enhanced graphics thingy

Also, is there a major difference between the 2-disk and 3-disk version or is it just that they noticed the whole game might fit on two disks as well?
pintcat is offline  
Old 06 October 2018, 17:23   #60
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,853
Send a message via MSN to dlfrsilver
they fitted disk 3 on disk 2
dlfrsilver is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back With A Vengeance..New Amiga Launcher synchro Amiga scene 39 04 November 2011 19:43
why vengeance of excalibur ? turrican3 Games images which need to be WHDified 0 01 November 2010 07:16
Wanted vengeance of excalibur mike4466 support.Games 5 20 May 2010 11:20
Vengeance of Excalibur Iron support.Games 0 17 August 2004 18:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09932 seconds with 16 queries