English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 07 July 2020, 20:57   #21
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,647
ussload 2.1

USSLoad v2.1. Forgotten update that was done over 6 months ago..

https://download.abime.net/winuae/files/b/ussload.zip (Aminet upload later)

v2.1:

- Accept CD32 state files. Akiko and CD audio playback state is restored.
- Accept CDTV state files. DMAC and 6525 state is restored but CD drive internal state is not (yet?) restored.
- If running on CD32/CDTV and loading non-CD32/CDTV statefile: automatically disable all CD related interrupts to prevent possible hang (stuck CD interrupt) when restored program starts.
- ACA1221LC Map ROM support added.
- If <rom name>.a1200 can't be found, try also <rom name>.a500. Workaround for statefiles with mismatched hardware settings.

Last edited by Toni Wilen; 13 January 2021 at 18:32. Reason: Download link fixed
Toni Wilen is online now  
Old 13 December 2020, 02:13   #22
kremiso
Registered User
 
Join Date: Dec 2020
Location: Italy
Posts: 136
i'm trying this great tool atm, thanks to the hint of @DamienD in another thread
hope it will improved in future, expecially for the amount of RAM required to reload the .uss state
i am testing a single game for now, Uridium 2 both with 1.5MB and 2MB chip RAM.
i don't know if i'm doing something wrong, but seems that in both cases, you need more than 512KB as added RAM to reload the state.
i succeded in both cases with 2.5MB and 3MB chip that is a bit too much lol

wondering if it is due to the game in specific, i'll test on others titles too

also, it would be awesome have on a single 880KB .adf disk the loader + the compressed state
kremiso is offline  
Old 15 December 2020, 20:10   #23
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,647
Problem most likely is using 1M chip instead of 0.5M+0.5M. (Whole 1M chip RAM data in compressed format must fit outside of first 1M because partial decompression is not possible)

Attach the output of ussload in debug mode to confirm it. (ussload >path/to/file.txt debug test <other params>)

It is difficult to improve it without modifying decompressor to support partial decompression (can inflate support it? Copy only first x bytes of compressed data somewhere and then decompress it. Store current decompressor state. Do other stuff. Restore decompressor state, decompress next y bytes of data. Repeat if needed.)
Toni Wilen is online now  
Old 17 December 2020, 11:35   #24
kremiso
Registered User
 
Join Date: Dec 2020
Location: Italy
Posts: 136
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Problem most likely is using 1M chip instead of 0.5M+0.5M. (Whole 1M chip RAM data in compressed format must fit outside of first 1M because partial decompression is not possible)

Attach the output of ussload in debug mode to confirm it. (ussload >path/to/file.txt debug test <other params>)

It is difficult to improve it without modifying decompressor to support partial decompression (can inflate support it? Copy only first x bytes of compressed data somewhere and then decompress it. Store current decompressor state. Do other stuff. Restore decompressor state, decompress next y bytes of data. Repeat if needed.)
thank you for the explain
my original purpose was to test some full preloaded games in an old emulator (non pc) that emulate a 2MB chip Amiga :

http://eab.abime.net/showthread.php?t=104972

all was ok with action replay until 1MB, no extra memory needed to reload the freezed state
basically, i'm stuck the same because i can't reload something bigger than 1MB also with this one lol
kremiso is offline  
Old 10 January 2021, 15:35   #25
jeff b00toNic
Registered User

jeff b00toNic's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnsberg Germany
Age: 42
Posts: 166
Any chance to get v2.1 uploaded to Aminet or fix the link?
Can't access... 403 forbidden
jeff b00toNic is offline  
Old 13 January 2021, 18:32   #26
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,647
URL fixed (redirects are still broken for some reason)
Toni Wilen is online now  
Old 13 January 2021, 23:11   #27
jeff b00toNic
Registered User

jeff b00toNic's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnsberg Germany
Age: 42
Posts: 166
Thanks!

This tool is getting better and better.
Is it now possible with the workaround for mismached hardware settings
to load savefiles where emulated cpu doesn't have to match real cpu?
jeff b00toNic is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Real hardware UAE state file loader Toni Wilen support.WinUAE 40 01 February 2020 14:57
Game loader stuck on certain track after save state restore andreas support.WinUAE 2 26 March 2011 20:59
Hardware File Loader h0ffman Coders. General 9 02 December 2010 17:40

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07702 seconds with 13 queries