English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 20 June 2019, 21:46   #1
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,762
Are drag'n'drop archives into WinUAE accessed via RDH0:?

I've been using the useful ability for WinUAE users to access archives by having them dropped into the Amiga window, and I think that RDH0: is the path to access them without knowing the filename? I'm just asking for confirmation.

EDIT: Looks like once again, Google is my friend. Searching for "winuae rdh0" shows this as the first result.

Last edited by Foebane; 20 June 2019 at 23:08.
Foebane is offline  
Old 21 June 2019, 01:04   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,126
Yes RDH0 has been set to my Dopus4 for a long time.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 21 June 2019, 01:11   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,823
Quote:
Originally Posted by Foebane View Post
EDIT: Looks like once again, Google is my friend. Searching for "winuae rdh0" shows this as the first result.
This part of Toni's post in that thread says it all

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
- First on the fly inserted device name becomes RDH0:, second RDH1: and so on. Previously number was next available directory filesystem unit number.
DamienD is offline  
Old 21 June 2019, 01:33   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,126
Forget it, you can also create a button on Dopus4 or on the Workbench to dismount (Eject) RDH0, RDH1 etc.., but also DF0, DF1 or CD0, CD1
AMIGASYSTEM is offline  
Old 21 June 2019, 06:45   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,762
I asked because I have a series of scripts which run demos from dragged and dropped archives into the Workbench - example:

1. Look for a demo lha archive to run, like "GHOSTOWN human traffic G@56883.lha", and drag and drop it into WinUAE onto ClassicWB. An icon with the name "GHOSTOWN human traffic G@56883:" will appear on the WB desktop.

2. Look for the corresponding script to run it (makes things easier), called "GHOSTOWN human traffic G@56883.bat", and which contains the following:

Code:
CD "GHOSTOWN human traffic G@56883:"
HumanTrafficFinal
3. Double-click on this file, and then prefix "execute " onto the Execute window command, hit enter and bob's your uncle!

I wrote scripts for every single archive this way, except for WHDLoad, and it was a pain to systematically add the filename like this and to make sure that it was truncated to the 30-character limit. It also broke the whole script if the filename for the archive was altered in any way.

I didn't know about RDH0: when I did this, but now I do, I'm kicking myself that I didn't use it in the first place!

I only found out about RDH0: when I needed to know if a drag'n'drop archive appeared in WB in any way, and I believe I used an AmigaDOS command to do this, but I can't remember which one. Still, it'll be fun and simple to re-edit all of these scripts to be more robust, and then I won't have to worry about renaming the archives and scripts anymore.

EDIT: Ignore the email hyperlinks caused by my titles, it's the @ sign confusing the EAB parser, and I can't remove them.

Last edited by Foebane; 21 June 2019 at 06:51.
Foebane is offline  
Old 21 June 2019, 08:29   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,004
RDH0: is always used for drag and drop "removable" drives. If it does not already exist.
Toni Wilen is offline  
Old 21 June 2019, 13:13   #7
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,762
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
RDH0: is always used for drag and drop "removable" drives. If it does not already exist.
Foebane is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drag-and-drop Windows To Workbench AMIGASYSTEM support.WinUAE 18 30 March 2017 21:21
Drag'n'drop file into Shortcut to start WinUAE Foebane support.WinUAE 3 02 April 2016 21:55
HELP: can no longer drag and drop 8bitbob support.WinUAE 2 01 September 2015 12:24
Adf Drag and Drop and association problem? kern support.WinUAE 5 17 September 2012 17:37
Drag and Drop HDF mounting? killergorilla request.UAE Wishlist 5 02 July 2008 12:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06794 seconds with 15 queries