English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 September 2003, 14:02   #1
Mozzy
Registered User
Mozzy's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: England
Age: 38
Posts: 82
another a600 question

sorry if im a nusence but the c64 was more my thang im just recently re descovering my amiga..

can i replace my amiga fd with a standard pc fd?
Mozzy is offline  
Old 18 September 2003, 14:57   #2
woody57
Registered User
woody57's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Manchester
Age: 96
Posts: 801
theres a limit to what will fit for two reasons....

.....firstly your best to check Aminet for list of compatible drives 2.5 variety for portable pc,s
....Secondly if your looking to fit a slimline 3,5 drive theres a limit to what HD RaM is recognised And it requires an addaptor.
I,m sure other members will give you more precise information if you require it , though the free Aminet Hardware guides on HD,s should answer all your questions have fun


I must be asleep Figi its the old eyesight that goin cheers , there is a clockport version of the catweasel drive addaptor though that doesnt require zorro hence they could be used ...however tracking one down is going to be the problem eg EBAY

Last edited by woody57; 18 September 2003 at 15:15.
woody57 is offline  
Old 18 September 2003, 15:04   #3
Figi
Registered User

Figi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Germany
Posts: 133
Dude, you're talking aboud hd's while he asked for fd (Floppy disk).

No, you can't just replace the Amiga floppy drive with a pc drive. Although the Amiga drive can read PC-disks (720K), the other way round will not work. You need to add an original Amiga floppy drive or get some controller like catweasel, which needs a Zorro-Slot. I never heard of an A600 upgraded to have Zorro Slots, anyway. ;-)

Best shot is to get an Amiga fd from ebay. Or a used A600/500, could be as cheap with better availability. :-D
Figi is offline  
Old 18 September 2003, 15:49   #4
Big-Byte
Long time member

Big-Byte's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Posts: 754
You could always buy my Amiga A500+ if you are really stuck.
Its got a ram expansion in the trapdoor and is going for £30 plus postage and has some (original) games with it too
Big-Byte is offline  
Old 18 September 2003, 18:46   #5
BippyM
Registered User

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,783
:eek £30 for a 500+ bloody eck!!
BippyM is offline  
Old 18 September 2003, 20:30   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
SOME old PC drives fit and work after some jumper settings, but they are quite rare and hard to find.

Seems like you got a shitload of problems with the 600, best thing is to buy a new computer dude, and keep this one for spares. it's FUBAR.
Akira is offline  
Old 19 September 2003, 02:22   #7
Mozzy
Registered User
Mozzy's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: England
Age: 38
Posts: 82
yeah im after a 1200 but some git bid sniped me with 27secs to go on ebay
Mozzy is offline  
Old 19 September 2003, 14:24   #8
Figi
Registered User

Figi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Germany
Posts: 133
Snipers suck. :-P
Figi is offline  
Old 19 September 2003, 15:01   #9
Dizzy
Pirate
Dizzy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 3,395
Quote:
Originally posted by Figi
Snipers suck. :-P
hehe I used to be a sniper, the best way to win auctions, but now qxl put an antisniper thing on, if you bid in the last 5 min of the auction it just start again with 5 mins left, and so you can never sniper without it putting the time back til 5 min... But still it's some kind of sniping....
Dizzy is offline  
Old 21 September 2003, 09:25   #10
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,304
Quote:
but now qxl put an antisniper thing on, if you bid in the last 5 min of the auction it just start again with 5 mins left
That's a good thing in my opinion.. Huuto.net (a Finnish online auction site) has had that since the start..

Of course, if you're into sniping, then.. ;-)
Jope is offline  
Old 22 September 2003, 19:07   #11
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
well ,ebay works the way it does and you have to learn how to play with it. I do hate software snipers, those who with fast connections and the apprpriate software, snipe auctions when a couple of seconds or less are left, but it's quite silly to bid 3 days before on an item and expect to win it.

If you really want to win an item, you have to wait for, at lest, the last minute or 30 seconds of the auction's ending date. This also guarantees that you get the lowest prices on items since your auction might close in the middle of the eBay bots upping your bi=d, and you end up winning (or not) an item for much less.
Akira is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about battered old A600 trydowave support.Hardware 59 23 July 2013 13:34
Floppy question A600 ceedy support.Hardware 10 31 October 2012 23:17
A600 boot question Djay support.Hardware 2 19 December 2011 21:47
A600 Games Question THX1138 support.Hardware 3 30 October 2005 21:26
PC to A600 Question for you nistaani Amiga scene 2 30 December 2002 04:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08606 seconds with 13 queries