English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 12 January 2018, 19:33   #1
GreenMeanie
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: aMIGAwAREZ.com
Posts: 66
amiga 4000T and loading some disk problems

I have a stock amiga 4000T that when loading certain game disk that I downloaded like Benefactor it gets to the cracked screen and then just sits at a black screen after that.
I hooked up my A1200 and it just loads the disk all the way to the game after the cracked screen.

I have tried disconnecting the HD's and CD-rom but it didn't help. I don't have another Floppy drive to try so that is out but it works with some other games and workbench disk and app disk.

So before I start ripping it apart more I was wondering maybe someone else had issues like this and figured it out. Maybe ROMs or some other weird problem just seems weird it works on my A1200 but wont load on my A4000T.
Only other thing I can think of maybe because it is a A4000T/040 and that screws it up?
GreenMeanie is offline  
Old 12 January 2018, 23:33   #2
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 36
Posts: 506
With a machine like that you'd be better off using WHDLoad tbh, it's not going to be super compatible with the 040 in there from the off.
indigolemon is offline  
Old 12 January 2018, 23:37   #3
GreenMeanie
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: aMIGAwAREZ.com
Posts: 66
One thing I forgot to mention Amiga4000T owners will know what I am talking about is the disk drive cable is suppose to be hooked in the middle of the connector cable when using one drive before the twisted end. I read it a few times to make sure but when I hook my drive in the middle it will boot the disk but cant tell when I change the disk.
If I put the drive back to the twisted end connector on the end of cable then it acts normal again which the book says not to run it that way with a one drive system.
That is the only other thing I can think of giving me headaches.
GreenMeanie is offline  
Old 13 January 2018, 18:30   #4
GreenMeanie
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: aMIGAwAREZ.com
Posts: 66
Is there anywhere I can buy a HD replacement floppy drive?
I found a few 880K DD floppy drives but never the HD.
GreenMeanie is offline  
Old 13 January 2018, 19:52   #5
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,961
If your floppy drive works properly in Workbench and with other programs, there's almost certainly nothing wrong with it. Lots of games and demos will have compatibility issues with 68040 machines.

(Is your A4000T a Commodore or Amiga Technologies model?)
mark_k is offline  
Old 19 January 2018, 16:37   #6
GreenMeanie
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: aMIGAwAREZ.com
Posts: 66
Amiga Technologies
GreenMeanie is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having Problems Loading Second Disk zfunk007 New to Emulation or Amiga scene 7 24 November 2016 06:19
Can Catweasel Disk Controller be installed in a Amiga 4000T? fondpondforever support.Hardware 1 26 May 2016 14:40
High Density floppy disk in 4000T videofx support.Hardware 10 17 February 2013 15:12
4000T Workbench Disk THX1138 support.Apps 11 21 May 2009 23:46
4000T & Cyberstorm Problems THX1138 support.Hardware 15 16 April 2006 09:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06642 seconds with 15 queries