English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 01 March 2012, 23:38   #1
sovietconscript
Registered User
sovietconscript's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 89
amiga 4000/40 video issues

recently picked up a amiga lot with an amiga 1000, 3000 and 4000 and 2 amiga monitors. oddly enough none of the amigas display through the 2 monitors rgb port but the composite useing the A1000 works fine on both (they are in fact amiga 15mhtz monitors) this left me not knowing if the a4000 is working. so i ran to storage and pulled my confirmed working 1084s monitor. the a3000 displayed perfect through rgb on it but when i hooked up the a4000 all i got was a crazy horizonal moving lines.

there is very little corrosion around the battery (i removed the batt) and it doesnt look like theres any damage so i don't think thats the issue. there is a mac emulation card installed on this machine and i think i read somewhere if its not confg. properly it can cause issues.

any ideas? what would be my cheapest route for an alternate video option as i would really like to get this machine running.
sovietconscript is offline  
Old 02 March 2012, 01:51   #2
magnetic
Banned
 
Join Date: Oct 2010
Location: Los Angeles, USA
Posts: 244
Soviet

It sounds like its the screenmode saved in the HD. (you may be in luck) boot with no startup sequence or just hold both mouse buttons down at boot and see if early boot screen comes up.
magnetic is offline  
Old 02 March 2012, 02:23   #3
sovietconscript
Registered User
sovietconscript's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 89
Quote:
Originally Posted by magnetic View Post
Soviet

It sounds like its the screenmode saved in the HD. (you may be in luck) boot with no startup sequence or just hold both mouse buttons down at boot and see if early boot screen comes up.
yes! that worked. thanks. it makes sence as the owner beforer me was useing a multisync with it. how should i correct this? set display to ecs or am i going to have to reformat the hdd?
sovietconscript is offline  
Old 02 March 2012, 02:52   #4
amiman99
Registered User

amiman99's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Antonio, TX USA
Age: 46
Posts: 969
Boot with no startup-sequence then type loadwb.
Minimize the CLI window (WB is behind this CLI)
In WB go to screen mode preferences and choose NTSC 640x200
Then save.
Reboot

Last edited by amiman99; 02 March 2012 at 02:58.
amiman99 is offline  
Old 02 March 2012, 21:03   #5
sovietconscript
Registered User
sovietconscript's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pittsburgh
Posts: 89
that worked. loads up stright to wb. thanks
sovietconscript is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 4000 in off brand tower case no video videofx support.Hardware 3 06 May 2013 21:56
sound issues on Amiga 4000 sovietconscript support.Hardware 10 13 November 2012 15:07
N00b with a toaster 4000 (it's got issues) bluegreengold New to Emulation or Amiga scene 13 16 March 2012 03:06
Amiga 4000 Video output Kitty support.Hardware 6 19 October 2009 17:07
FA: Amiga 4000 Computer with Video Toaster +MORE vamigan MarketPlace 3 27 June 2007 20:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06261 seconds with 13 queries