English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 06 July 2020, 18:10   #1
Toytone
Registered User

 
Join Date: Jul 2020
Location: Berlin / Germany
Posts: 2
Protracker Modfiles Destroyed after Backup

Hi there,
I have a question. Since I did tons of music on my old Amiga 2000 I started to back them up at some point on a CF card. The backups I kept on a PC harddrive later on. Everything was kept safe, but now I noticed after copying them on my Amiga 1200 internal CF card, that ALL of the backed up tracks are destroyed. They can be loaded, but something changed all sample data in a random order, so no way to play any of the tracks properly.
I suppose there is no way of repairing them with a tool?

How is it even possible that an one to one copy of the files can change some bits in the mods itself.. ?

Luckily, I still have the Amiga 2000 stored, but it was quite some work to have them backed up on the CF card..

Thanks for any advice!
Toytone is offline  
Old 06 July 2020, 22:36   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,086
Sounds like a wrong MaxTranfer setting. All files larger than 128KB are corrupted.

Whether you can get the data back depends on which of the CF cards had the wrong setting and if you still have correct copies.

If the corruption happened during the first backup from Amiga 2000 to CF card, then everything is lost. (Why didn't you check the backup? A backup which cannot be restored is worthless.)

If the copies on your PC harddrive are ok and you used the PC (WinUAE) to copy the files to a CF card and only on the Amiga the files cannot be read, then you can simply correct the MaxTransfer value and all is ok.
thomas is offline  
Old 07 July 2020, 17:51   #3
Toytone
Registered User

 
Join Date: Jul 2020
Location: Berlin / Germany
Posts: 2
Hi there, oh OK!
As far as I remember I used them on an Amiga 600 as well.. But it is so occasionally that things got have confused..
I will check on these things.. Didn't know about Max transfer and that I HAVE to use WIN UAE for copying.. Thought a digital copy is always one to one .. Arrgh
But thanks for your reply!!
Best, TTT
Toytone is offline  
Old 11 August 2020, 11:48   #4
Tomislav
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 232
With WinUAE you can make image of your hard drive. In "CD & hard drives" press "Add Hard Drive..." button and in opened window you will see "Create hard disk image file" button.
Tomislav is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CF partitions destroyed by WinUAE. Marchie support.WinUAE 5 04 August 2017 14:50
mouse pointer destroyed meynaf support.WinUAE 39 22 November 2015 20:52
I destroyed my floppy drive! :/ Vaninna support.Hardware 24 07 March 2015 01:14
HD destroyed? MarlboroMan support.Hardware 10 04 November 2004 12:34
Icons Destroyed Enverex support.Apps 13 17 April 2004 15:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06141 seconds with 13 queries