English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 August 2006, 15:42   #1
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 54
Posts: 598
Cyberstorm PPC/060 - not working

Ok,

Having installed the base softare, I transplanted the CCS PPC...

naja

The A4K has a Vybervision64/3D c/w scandoubler and flicker fixer. Without a hard disk, it shows the WB workscreen on my PC monitor.

With the CCS, the screen is black.

I need to check using a 15KHz monitor plugged into the video port - but cant. I have read somewhere that the boot-menu can be promoted to 31KHz under KS 1, but for the life of me cannot find the page with the key sequence (something like CTRL-LAmiga-Backspace)? Anyone know the keys, or webpage?

Have tried pressing the ESC key. Nothing. The power light stays gree, the caps lock key can be pressed on/off, but thats it...

The SIMMS are known working (from the warp engine), jumper is set to EXT. Hard disk is fitted, with 68060 library.. what else can I check?
alewis is offline  
Old 09 August 2006, 15:43   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,407
Power supply voltages?

CSPPC for damage?

Have you tried the trick of pressing the caps lock key multiple times to test if the 68060 is working?
alexh is offline  
Old 09 August 2006, 15:53   #3
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 54
Posts: 598
I'm pressing it multiple times, and it goes on and off.. after about a dozen or more presses it stays on...

CTRL-A-A works, the X-Surf is operational at link level... just the PPC
alewis is offline  
Old 09 August 2006, 16:00   #4
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
if after a dozen times the caps lock does not work , then the csppc is damaged somehow. Mine stop working after ~10-12 times.
Maybe you need to send the csppc to AMIGA REPAIR CENTER FRANCE, he fixed mine... see my other thread about the dead csppc and try the recomendations there before you send it... if you send it
keropi is offline  
Old 10 August 2006, 22:17   #5
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 54
Posts: 598
Jean emailed back some further testing. I need an amiga ->SCART lead to do so (or a 15Khz monitor)... if it fails, then it is likely dead.

What gives me hope is that when I swapped the Warp Engine back in, it did the same, and returned the same results with CTRL-A-A and the caps lock test - the Warp is *not* dead, it came to life after a power down, copious card pressing, chip pressing, etc. Maybe the 060 might too...
alewis is offline  
Old 11 August 2006, 00:16   #6
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 54
Posts: 598
IT LIVES!!!!!

Swapped the 32mb SIMMs out and replaced with two 16MB FP's, a goodly amount of pressing every chip in sight, and it boots :-)

WB seems much snappier, although I have to revisit the startup-sequences as I have a requester gagdet that WB is trying to change screenmodes.

Now I need to transfer DH0: from this s-l-o-w HP 2gb SCSI-2 disk to an UW or U160 disk, and then robert is truly my father's brother-in-law.

What is the latest/last version of sysinfo, ie knows about the 060? v3.54 sees it as an '040, and only shows my rig as being 2x faster than an 040/25...

EUREKA! FERKIN SUCCESS!!!!!
alewis is offline  
Old 11 August 2006, 00:45   #7
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 49
Posts: 1,064
AFAIK, no version of SysInfo will show (or properly benchmark) a 68060.
adolescent is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: Cyberstorm PPC 060 50mhz / PPC 330mhz + 128mb / OS4.1 Classic fitzsteve MarketPlace 2 18 June 2013 12:39
Cyberstorm PPC vs Blizzard PPC CPU Speed Comparison CU_AMiGA support.Hardware 9 15 March 2012 14:25
Cyberstorm Mk-III 060 - 060, 040 dummy libs Akiko support.Apps 1 07 February 2011 20:30
Cyberstorm PPC hardware mod: 060@72MHz/PPC@396MHz stachu100 Hardware mods 7 30 April 2010 15:26
FS/FA: Cyberstorm PPC 200mhz/060@50mhz for Amiga 3000(T) 4000(T) vamigan MarketPlace 10 01 September 2007 03:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07102 seconds with 15 queries