English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinFellow

 
 
Thread Tools
Old 02 January 2018, 16:26   #1
carfesh
Moderator

carfesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Düsseldorf, Germany
Age: 40
Posts: 53
WinFellow v0.5.7 released

We are proud to announce the release of a new WinFellow version. Compared to the earlier version 0.5.6, the following changes are included in this build:

Bug fixes:
  • floppy code was updated to use a track limit > 80; it will output random data beyond track 80 - fixes Outrun/The Games: Summer Edition; also added missing checks for disabled drives, fixing Winter Olympics 94
  • fixed a bug where unexpected pixel format flags besides RGB stopped DirectDraw initialization
  • several bugs in the screenshot code were fixed; standalone screenshots were not saved correctly in D3D mode, and used with Amiga Forever raw screenshots were missing screen areas due to faulty initialization of the internal clipping areas
  • fixed screen area mismatch when Amiga Forever region/size settings are both set to auto; auto clipping is still not supported
  • CPU instruction fixes:
    • fixed a signed bug in 64-bit division
    • minor timing adjustment for btst
  • CIA event counter changes according to documentation
  • the project files were updated to Visual Studio 2017

Please see the included file ChangeLog.txt for a full list of changes, including minor bug fixes which are not listed above.

The release can be found here:

https://github.com/petschau/WinFellow/releases
carfesh is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 January 2018, 23:02   #2
Marcy
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: 68000
Posts: 30
Hello, I really like WinFellow a lot (since the very first DOS version), though I still wonder, if you ever change WinFellow, so that HDD boot with Kickstart 1.3 is possible?

Best regards,
Marcy
Marcy is offline  
Old 04 January 2018, 08:42   #3
carfesh
Moderator

carfesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Düsseldorf, Germany
Age: 40
Posts: 53
Hi Marcy,

Petter has been working for quite a while now on what we call RDB support. That development happens in a separate branch on GitHub, which is a way for us to develop and test new features separately from the main emulator releases. We try out new features in branches, and once they seem to work ok we merge them into the main emulator branch from which we build releases.

So that feature cannot be tested in the recently released version, but there are tests going on at our end and in that test version it is already possible to boot from a HDD with Kickstart 1.3.

It is still a work in progress though, so sadly I cannot tell you anything definitive regarding a timeline.
carfesh is offline  
Old 04 January 2018, 22:21   #4
Marcy
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: 68000
Posts: 30
Hi carfesh,

just wanted to know, if my voice was heard. I will continue to patiently wait for HDD Boot with Kickstart 1.3 and may be surprised once

Regards,
Marcy
Marcy is offline  
Old 14 January 2018, 02:32   #5
Schlachtwerk
68k RULEZ
Schlachtwerk's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 191
Mouse will not work here anymore.
Schlachtwerk is offline  
Old 14 January 2018, 10:13   #6
carfesh
Moderator

carfesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Düsseldorf, Germany
Age: 40
Posts: 53
@Schlachtwerk, can you please provide some more details? Where exactly does the mouse not work, can you provide an example configuration and a logfile please?
carfesh is offline  
Old 14 January 2018, 13:11   #7
Schlachtwerk
68k RULEZ
Schlachtwerk's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 191
I habe deletet all, sorry, but i have bootet up the the Workbench 3.1 Install disk and cant move the mouse on the amiga side, only mouse move that was possible was with keyboard. In the Prefs was all allrigt with the Ports for mouse.

Win10 Pro x64 all updates installed
Phenom 2 x4 965 Black Edition
12GB Ram
Geforce GTX 770

I will test it again later again.
Schlachtwerk is offline  
Old 14 January 2018, 14:55   #8
Schlachtwerk
68k RULEZ
Schlachtwerk's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 191
Okay my fault, why i must press after start f12 to aktivate mouse ?
Schlachtwerk is offline  
Old 14 January 2018, 15:15   #9
carfesh
Moderator

carfesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Düsseldorf, Germany
Age: 40
Posts: 53
Normally you shouldn't have to; input devices are captured when starting an emulation session and can be released/recaptured by pressing F12.

Did you maybe use Alt-Tab to exit the emulation session? You are using the current version (0.5.7)?
carfesh is offline  
Old 14 January 2018, 18:07   #10
Schlachtwerk
68k RULEZ
Schlachtwerk's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 191
Yes using the last build version
Schlachtwerk is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinFellow v0.5.4 released carfesh support.WinFellow 7 15 July 2017 18:11
WinFellow 0.5.3 (build 1004) released carfesh support.WinFellow 7 06 July 2016 13:44
WinFellow v0.5.2 released carfesh support.WinFellow 12 13 November 2014 18:43
WinFellow 'alpha v0.4.4 build 4' released Worfje News 4 20 November 2011 18:36
WinFellow 'alpha v0.4.4 build 3' released Worfje News 8 25 November 2010 23:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06987 seconds with 14 queries