English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 17 June 2012, 18:07   #1
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
"After The War" slave colour fixed, please test :)

Hi!

A lot of spanish games used the st palette values directly and as with Midnight Resistance that mean that you need to up the bright of your monitor to see something. I have added that feature to the Bored Seal "After The War" slave.

Wepl has advised me that i put the slave here, for the people can test and get feedback

For testing you only need to replace the slave with the attached and add to the icon the tooltype CUSTOM1=1 to get the bright colours (with 0, you will get the old boring st colours).

I hope that you like it and i'll try to fix other spanish games to make them more bearables

Last edited by SyX; 20 June 2012 at 15:16. Reason: Delete the slave, because there is a better version down in the thread
SyX is offline  
Old 17 June 2012, 19:01   #2
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
I'll test it when I get home.

I'm not sure if you noticed, I had a similar problem with Sorcery+

http://eab.abime.net/showthread.php?t=64580
Whitesnake is offline  
Old 17 June 2012, 20:45   #3
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
Thanks Whitesnake!!! I'll be glad of getting your feedback

Well, this is my first with WHDLoad, but Sorcery+ should be the same kind of ST-fix. I'll try to take a look during the next week
SyX is offline  
Old 18 June 2012, 10:00   #4
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,425
Send a message via MSN to dlfrsilver
It works great i have tested it on winuae and my A1200

thanks Syx
dlfrsilver is offline  
Old 18 June 2012, 10:21   #5
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
The colors are brighter, nice
Bamiga2002 is offline  
Old 18 June 2012, 15:52   #6
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
Thanks for the tests in the machine dlfrsilver and Bamiga2002!!!

Before to make the lha package, one question guys, should i always add a CUSTOM tooltype to select the bright palette or should i consider that using directly the ST palette is a bug and not giving option to see that "error" again?
SyX is offline  
Old 18 June 2012, 17:07   #7
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Make custom1=1 to revert back to old dark palette
Bamiga2002 is offline  
Old 19 June 2012, 00:57   #8
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
Original



Palette Fix



It looks better in person.
Whitesnake is offline  
Old 19 June 2012, 07:12   #9
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,425
Send a message via MSN to dlfrsilver
indeed !!!!
dlfrsilver is offline  
Old 19 June 2012, 13:31   #10
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
I never noticed that "Snatcho's".
s2325 is offline  
Old 19 June 2012, 18:46   #11
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
Thanks, after the great feedback i have applied the Bamiga2002 advice and now the fixed palette is showed by default and if you want to see the boring dark st palette, then you will need to add the tooltype CUSTOM1=1 (or another value is not 0).

I have put in the zone the final version that i have just sent to Wepl.

Nice photos and yes, in real machine looks much better, these are the captures in emulator, before :
Click image for larger version

Name:	after_the_war.png
Views:	330
Size:	41.4 KB
ID:	31899
And after :
Click image for larger version

Name:	after_the_war_fixed.png
Views:	340
Size:	41.0 KB
ID:	31900

Last edited by SyX; 19 June 2012 at 18:52.
SyX is offline  
Old 19 June 2012, 19:25   #12
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,425
Send a message via MSN to dlfrsilver
can you see if the problem is the same with Satan and astro marine corps ?

BTW there is something which could be great, Satan and After The War Amiga Lack the atari ST graphic introductions would be good to see if they can be implemented on amiga
dlfrsilver is offline  
Old 19 June 2012, 20:51   #13
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
can you see if the problem is the same with Satan and astro marine corps ?
And Aspar, Hammeboy, ... it's the same "bug", we are talking of Dinamic

Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
BTW there is something which could be great, Satan and After The War Amiga Lack the atari ST graphic introductions would be good to see if they can be implemented on amiga
Well, of course it could be possible, it would need disk images from the st originals in a not very strange format.

I don't remember well those extras, in "ATW" was a picture before to start the levels and in Satan a few pictures with music before the select level screen. Nothing world shaking...

Although i don't know if this is something appropriate for a WHDLoad slave.
SyX is offline  
Old 19 June 2012, 21:27   #14
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,539
Which version of lha do I need to extract it with ?



[edit]
lha 2.2 (freeware) also fails to extract it.

WinRAR extracted it, but I'm a bit iffy about extracting Amiga archives in a Windows environment.

Last edited by Retroplay; 19 June 2012 at 21:46.
Retroplay is offline  
Old 19 June 2012, 21:30   #15
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,425
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Lionheart View Post
And Aspar, Hammeboy, ... it's the same "bug", we are talking of Dinamic

Well, of course it could be possible, it would need disk images from the st originals in a not very strange format.

I don't remember well those extras, in "ATW" was a picture before to start the levels and in Satan a few pictures with music before the select level screen. Nothing world shaking...

Although i don't know if this is something appropriate for a WHDLoad slave.
the intro screen + music to convert And The intro screen + animation + music for the amiga release .......

And yes whdload would really apply i have the STX pasti files for after the war ST and also Satan in original

It would be cool to repair this
dlfrsilver is offline  
Old 19 June 2012, 23:49   #16
SyX
Registered User

 
Join Date: Sep 2004
Location: Brasil
Age: 45
Posts: 160
Sorry Retroplay, i used the lha version included in my linux machine (LHa for UNIX V 1.14i). I have launched the amiga emu and built the archive there using lha 2.15 freeware and updated the file in The Zone

OK, dlfrsilver, but before i need to finish the first beta of my last CPC project, it's going to be showed in the Reset Party this weekend and those Amiga fixes were for relaxing of hard z80 code
SyX is offline  
Old 19 June 2012, 23:52   #17
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,539
No worries, thanks for the update.
Retroplay is offline  
Old 20 June 2012, 02:19   #18
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 50
Posts: 425
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
can you see if the problem is the same with Satan and astro marine corps ?

BTW there is something which could be great, Satan and After The War Amiga Lack the atari ST graphic introductions would be good to see if they can be implemented on amiga
Satan does not appear to have this problem. It looks pretty much identical on both the ST and Amiga. I've included the warrior screen shots from both. I also checked the Magician and they look the same. I admit the intro is nice on the ST, but its not worth the time to add it to the Amiga version.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Amiga.png
Views:	246
Size:	16.4 KB
ID:	31907   Click image for larger version

Name:	AtariST.png
Views:	219
Size:	24.6 KB
ID:	31908  
Abaddon is offline  
Old 20 June 2012, 02:38   #19
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 400
Axel's Magic Hammer has a palette problem on the title screen but not in game.

At least it looks that way, upon checking; it is the same brightness as the Atari ST version.



Now you just need to fix "After The War" to use a two button joystick.

Last edited by Whitesnake; 22 June 2012 at 04:25.
Whitesnake is offline  
Old 20 June 2012, 04:02   #20
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,164
I'm not so sure about Axel's. Some of those values are above $777 already - eg $8a0, $88c, $00a. I just doubled the values in Photoshop and you end up with a picture that's far too bright.

However, if you want to tweak the palette manually and send me the RGB values I'll update the slave as long as I don't think it looks too ugly!
Codetapper is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD32 Image-Name-Bug: "...(bla)[!].zip" -> "...(bla)[" / "...[test].zip" -> "...[tes" cfTrio support.WinUAE 8 18 December 2012 16:31
"Orphan" colour 0 line artifact mark_k support.WinUAE 0 24 April 2012 14:01
"Skoczny Jacus" - slave request. olesio Games images which need to be WHDified 17 11 December 2011 00:49
My "Dogs of War" Trance remix trackah123 Nostalgia & memories 15 16 September 2008 13:14
"Eye of Beholder 2" older slave Groundhog project.WHDLoad 18 05 May 2008 22:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09541 seconds with 14 queries