English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 06 June 2007, 19:33   #1
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 590
A1200 rev 1D.1 issue

Got an A1200 here with a rev 1D.1 motherboard which has a weird issue I was wondering if anyone has experienced or heard of:

If I add a Microbotix MBX1200z ram expansion card it will become very unstable when doing certain things. It can just idle along infinitely, but a good way to crash it is to simply grab an icon and drag it around. This happens even when booting from a unmodified workbench disk without a harddrive attached or anything.

- The 1200z card works fine in my other A1200 with a rev 2B motherboard.
- I have tried running the 1200z card without the fpu and different simm-memories, but it makes no difference.
- The rev 1D.1 A1200 works fine with a Blizzard1230-IV or a Blizzard1260.
patrik is offline  
Old 06 June 2007, 20:21   #2
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 590
I have to answer to this myself as a friend suggested a solution which solved the problem - apply the timing fix which consists in removing the two capacitors E123C and E125C.

Was a bit reluctant as the only info I could find regarding applying this fix to a rev 1D.1 motherboard was a vague comment in the list of A1200 motherboard revision changes (at big book of amiga amiga hardware) that the difference between 1D.1 and 1D.3 was merely the removal of these two capacitors.
patrik is offline  
Old 06 June 2007, 23:36   #3
fc.studio
Cat lover
fc.studio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Italy
Age: 50
Posts: 800
I experienced for about two years a Microbotics MBX1200z 8MB ram and 68882/28Mhz FPU expansion card with my A1200 rev 1D.1 and I can tell you that this was very stable. Sometimes it lost date/time after guru for running old badly written programs. This doesn't happen with my current Blizzard 1230-IV.

In my opinion it is a good ram-card.

I gave it to a friend having Escom A1200 and, for what I know, he did not have any problems. However he uses Amiga just for games and doesn't use much WorkBench.

P.S.:
Just got my 2nd A1200 and it is a rev 2B. For pure coincidence we have two A1200 with the same rev.
fc.studio is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200 Rev 2B mouse madness Zetr0 support.Hardware 3 27 September 2010 04:45
Which A1200 rev and which acc... Silver support.Hardware 18 15 May 2009 13:43
A1200 Rev 1D2 MoBo ?? TheCorfiot support.Hardware 9 23 June 2008 19:10
Best REV of A1200 Motherboard? BarrySWE support.Games 4 24 September 2005 09:45
A1200 REV 1.D1 versus A1200 REV 1.D4 eLowar support.Hardware 6 28 April 2004 16:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08454 seconds with 13 queries