English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 20 February 2013, 12:52   #21
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,537
Does the fix apply to the floppy AGA version only or is the AGA CD version affected as well ?
Retroplay is offline  
Old 20 February 2013, 14:08   #22
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
This bug only exists in the floppy AGA version of the game as far as I know. I'm not sure about the CD version though. I would be suprised if it was fixed in the CD version to be honest. More than likely they just did a straight copy of the files onto a CD. Also does this affect the German AGA version of the game? Again I'm not sure as I don't have a copy of this to check the file. Can someone with the German version/CD version check these?
Steve is offline  
Old 20 February 2013, 17:17   #23
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,537
It's done.
Quote:
02/20/2013
(Cleaned up all Civilization installs and added Steve's fix for AGA versions)
(http://eab.abime.net/showpost.php?p=869686&postcount=18)
Civilization_v1.1_2090.lha
Civilization_v1.1_AGA_1633.lha
Civilization_v1.1_AGA_CD.lha
Civilization_v1.1_AGA_De.lha
Civilization_v1.1_CD.lha
Civilization_v1.1_De_0671.lha
Thanks Steve.
Retroplay is offline  
Old 20 February 2013, 22:16   #24
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
No problem mate.

But I think Psygore should maybe include this file in his installer so it automatically replaces the old file if the AGA version is installed. What do you think Psygore??
Steve is offline  
Old 21 February 2013, 23:32   #25
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
Quote:
Civilization_v1.1_2090.lha
Civilization_v1.1_AGA_1633.lha
Civilization_v1.1_AGA_CD.lha
Civilization_v1.1_AGA_De.lha
Civilization_v1.1_CD.lha
Civilization_v1.1_De_0671.lha
Do you know the differences of these archives? Which version works with CivAGApatch? Or which is the fastest version?
daxb is offline  
Old 22 February 2013, 12:20   #26
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,537
Civilization_v1.1_2090.lha -> English OCS/ECS SPS 2090 version
Civilization_v1.1_AGA_1633.lha -> English AGA SPS 1633 version
Civilization_v1.1_AGA_CD.lha -> English AGA CD-Rom version
Civilization_v1.1_AGA_De.lha -> German AGA version
Civilization_v1.1_CD.lha -> English OCS/ECS CD-Rom version
Civilization_v1.1_De_0671.lha -> German OCS/ECS SPS 0671 version

Other than that I don't know, I have never played any of them.
Retroplay is offline  
Old 22 February 2013, 21:37   #27
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
Hehe cool. Been playing Civilization trying to meet the Germans and finally met them after two days of trying!

So I can confirm the new graphic file does actually work properly.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	001.png
Views:	250
Size:	221.4 KB
ID:	34390   Click image for larger version

Name:	002.png
Views:	235
Size:	234.1 KB
ID:	34391   Click image for larger version

Name:	003.png
Views:	205
Size:	227.0 KB
ID:	34392  
Steve is offline  
Old 23 February 2013, 12:49   #28
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
Thanks Retroplay for the info.

I`ve to answer my own question about CivAGApatch because Psygore support it already with his install.

Savegames for AGA and ECS version are not compatible. It seems that also problems between AGA only versions (eng<->ger) exists.
daxb is offline  
Old 23 February 2013, 13:19   #29
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
Well I'm not so sure about the WHDLoad install. I have found so many bugs in it that I've stopped using it now. I played on WinUAE with JIT turned off and cycle exact so should be fine. However - buildings disappear on the city view screen, new sections of palace improvements are invisible when built and saving the game takes so long I thought it had gone into an endless loop. I have also had the game dump out on me a couple of times. Using a standard HD installed HDF version that I have, the game works perfectly so I'll just use that instead. I already added the new graphic file to my HDF so should be perfect.

I have uploaded my self booting Civilization HDF to the zone if anyone wants it.

Last edited by Steve; 23 February 2013 at 13:33.
Steve is offline  
Old 23 February 2013, 20:42   #30
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
I haven`t found any bugs until now but that might be change. Saving take about 2-3 seconds on A1200 040. At the moment I`m satisfied with the situation.
daxb is offline  
Old 08 March 2013, 23:51   #31
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
I`ve a problem playing CivilizationAGADe version. When I (Babylon) meet Indi there is a conversation screen and normaly you can choose answers. The first text seems to be ok but there isn`t further text including answering. I tried to choose with the cursor keys possible right answers but the result is always war. Someone noticed similar or can check this (save game in TheZone if somebody wants)?

TheZone doesn`t work here in the moment.

Last edited by daxb; 09 March 2013 at 00:08.
daxb is offline  
Old 15 March 2013, 13:38   #32
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
It seems that I found the problem. Retroplay, please can you check the archive(s) for corrupt files?

At least Civilization_v1.1_AGA_De.lha, because following files seem to be wrong:
Code:
king.txt      8168  Not crunched/linked
blurb0.txt   19038  Not crunched/linked
blurb4.txt    7605  Not crunched/linked
blurb1.txt   14517  Not crunched/linked
daxb is offline  
Old 15 March 2013, 14:12   #33
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,537
Please test the archive in the zone daxb.
Retroplay is offline  
Old 16 March 2013, 00:06   #34
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,524
I checked your archive. Seems you just replaced the mentioned files what are ByteKiller packed. Had to depack to let it work. I would recommend a new install so that all files are depacked while installing like the readme says. Thanks for you work Retroplay.
daxb is offline  
Old 16 March 2013, 00:36   #35
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,537
Dooh I forgot the files needed decrunching *facepalm*

Fixed AGA versions incoming on ftp now.
Retroplay is offline  
Old 22 February 2017, 13:38   #36
fractalsister
Registered User

 
Join Date: Dec 2012
Location: Arvika / Sweden
Posts: 25
Is there adf- and/or hdf-versions of the fixed civilizations out there?

Haven't played the first Civ for decades
fractalsister is offline  
Old 10 November 2018, 18:16   #37
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
Quote:
Originally Posted by fractalsister View Post
Is there adf- and/or hdf-versions of the fixed civilizations out there?

Haven't played the first Civ for decades
Hi fractalsister!

Better late than never eh! Anyway, I've uploaded my latest HDF of Civilization AGA for you. The files have been copied from the Engish IPF release of Civ and also contain my fixed graphic file. It runs perfectly using the latest WinUAE with no bugs or glitching.

It will ask you a manual protection question every now and then but it's not a big deal. See this website for the answers:

http://civilization.wikia.com/wiki/L...vances_in_Civ1
Steve is offline  
Old 10 November 2018, 18:52   #38
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,231
Interesting thread Steve

...and one that I missed when AWOL for 6 years

Now the million dollar question is; how can we recrunch your "fixed" file located here and put this onto the "Civilization v855e.01 (1993)(MicroProse)(AGA)(Disk 3 of 4).adf"?

...or will it be fine copied back uncrunched?
DamienD is online now  
Old 10 November 2018, 19:38   #39
Steve
Corona Virus is Fake News
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,296
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Interesting thread Steve

...and one that I missed when AWOL for 6 years

Now the million dollar question is; how can we recrunch your "fixed" file located here and put this onto the "Civilization v855e.01 (1993)(MicroProse)(AGA)(Disk 3 of 4).adf"?

...or will it be fine copied back uncrunched?
Ha thanks Damien. Yes I was wondering that same thing today. The leader files on my latest HDF are simply IFF ILBM files and haven't been crunched back into the Civ format. They still seem to work fine though in the game. Not sure if they will fit on a floppy disk though.
Steve is offline  
Old 10 November 2018, 20:15   #40
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,231
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
Ha thanks Damien. Yes I was wondering that same thing today. The leader files on my latest HDF are simply IFF ILBM files and haven't been crunched back into the Civ format. They still seem to work fine though in the game. Not sure if they will fit on a floppy disk though.
Guess that considering the WHDLoad version works with uncrunched files, then the floppy disk version should also...

Checked "Civilization v855e.01 (1993)(MicroProse)(AGA)(Disk 3 of 4).adf" and their is ample space to copy across your fixed / uncrunched "KING12.LBM" file

So, attached to this post.
DamienD is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Civilization - The Challenge II CodyJarrett project.Maptapper 3 23 March 2016 16:18
Civilization AGA German tero request.Old Rare Games 71 02 June 2012 22:21
Civilization mai request.Old Rare Games 8 03 September 2010 14:49
Civilization issue Lorfarius support.Games 4 23 January 2010 14:23
saving civilization Traquer support.Games 8 09 April 2002 23:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14384 seconds with 16 queries