English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Asm / Hardware

 
 
Thread Tools
Old 02 December 2014, 01:13   #1
jimmy2x2x
Beyond Mutton
jimmy2x2x's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: North West, UK
Age: 46
Posts: 347
'Raster Time' with winuae?

Back in the day when developing on real hardware I would very often change color00 to a bright color after vblank and reset it to black after my main loop had finished, to give a visual indication of how much time I had left before the next vblank. Can this be done with any kind of accuracy with winuae?
jimmy2x2x is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 December 2014, 10:43   #2
phx
Natteravn

phx's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Herford / Germany
Posts: 1,019
Yes, sure. Toni might correct me, but AFAIK newer UAE versions are precise enough to show the same raster time as a real Amiga.

Older versions (I was using E-UAE 0.8.27 under MorphOS) tend to show less raster time than real hardware.
phx is offline  
Old 02 December 2014, 11:50   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
A500 cycle-exact mode only. It is a bug if timing isn't exactly same.

All other modes are not accurate. A1200 "cycle-exact" has accurate chipset emulation but CPU cycle usage is not accurate, there is not enough information available about 68020 CPU internal details. (No, cycle usage tables in documentation are not useful enough)
Toni Wilen is offline  
Old 02 December 2014, 15:54   #4
jimmy2x2x
Beyond Mutton
jimmy2x2x's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: North West, UK
Age: 46
Posts: 347
Brilliant, thanks for the info
jimmy2x2x is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
raster dma cycles Wepl Coders. Asm / Hardware 9 05 July 2014 17:21
WinUAE 2.6.1 just quits the second time Phantom support.WinUAE 11 31 July 2013 22:08
Raster Line Palette System! h0ffman Coders. General 19 10 August 2011 17:46
Only one instance of WinUAE at a time NewDeli request.UAE Wishlist 3 11 May 2010 15:19
Help................WinUAE First Time Unregistered support.WinUAE 5 06 August 2002 16:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17170 seconds with 12 queries