English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 12 June 2018, 00:17   #1061
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 868
Quote:
Originally Posted by demolition View Post
The actual output is not really larger than the cutout. Put some text on the screen and mark up the edges with some tape before you position it behind the cutout to get it properly centered.

It will end up being mounted like this one:
http://www.nightfallcrew.com/wp-cont...110_183230.jpg

This is how I have done it and I have no problems reading the full display, as long as I am not looking from too large an angle (seeing as the display is not flush with the front).
If you are using the full width of the display (change the defaults in the menu) you do need to enlarge the hole slightly.
dJOS is offline  
Old 12 June 2018, 08:02   #1062
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
During the "Cortex Era", some got the bad idea to make a sound mod using the step signal with a simple transistor. This circuit is drawing current and add capacitance to the step signal. This generate tons of "funny" behavior related to a track position mismatch : some games didn't worked properly, random read / write error and so on...
Thanks Jeff

1. OLED
2. Buzzer
3. Rotary

Any more mods available?
RiP is offline  
Old 12 June 2018, 10:55   #1063
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
There is an option in the embedded menu to change the numbers of characters per line to fit correctly the window (16 up to 40 characters).
I will use the device with a PC - so I am assuming the menu you refer to is the PC image selector software? Or do I need to use an Amiga and AUTOBOOT.HFE for this?

Quote:
Originally Posted by demolition View Post
I guess you could use regular glue or tape.. Or if you mount the Gotek it with the display facing down, gravity could hold it in place.

How did you imagine it could stay in place without glue? Notice that the display is not mounted inside the hole but behind it.
I imagined the plastic piece behind the screen would have pressured it to stay in place but of course a very unreliable and bad idea in retrospect
appiah4 is offline  
Old 12 June 2018, 11:03   #1064
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by appiah4 View Post
I will use the device with a PC - so I am assuming the menu you refer to is the PC image selector software? Or do I need to use an Amiga and AUTOBOOT.HFE for this?
No no, no need to any other software: this is in the device it self. Press both buttons to enter the menu (without usb stick inserted).
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 12 June 2018, 11:05   #1065
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Anyway to change the font type/size of that list? It's small and ugly somehow =/
To avoid the "this was better before", i will add the a font selector as option. Anyway tell me if you have an particular preference.
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 12 June 2018, 11:49   #1066
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
To avoid the "this was better before", i will add the a font selector as option. Anyway tell me if you have an particular preference.
Thank you, the default Workbench style is fine and looks good on composite output.
RiP is offline  
Old 12 June 2018, 13:24   #1067
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Thank you, the default Workbench style is fine and looks good on composite output.
Ok ! Will have some fun to add this option . This will be in the settings page.
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 12 June 2018, 13:38   #1068
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
No no, no need to any other software: this is in the device it self. Press both buttons to enter the menu (without usb stick inserted).
I never new this was a thing.. This only works with the OLED screen? Both buttons was eject with stick inserted, no?

I wish there was a better documentation of all firmware features. Or more likely, I wish I knew where that documentation was
appiah4 is offline  
Old 12 June 2018, 17:28   #1069
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by appiah4 View Post
I never new this was a thing.. This only works with the OLED screen? Both buttons was eject with stick inserted, no?
Yes. And without stick your enter this menu. This work with LCD, OLED and also with 3/2 digits gotek.

Quote:
Originally Posted by appiah4 View Post
I wish there was a better documentation of all firmware features. Or more likely, I wish I knew where that documentation was
In the firmware archive and on the main HxC Gotek forum :

http://torlus.com/floppy/forum/viewt...hp?f=33&t=1683

See "Internal parameters settings" :
http://torlus.com/floppy/forum/viewt...p=11486#p16457

And the LCD/OLED also tell you what to do you enter the menu when no usb stick is inserted.
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 12 June 2018, 21:02   #1070
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
Ok ! Will have some fun to add this option . This will be in the settings page.
Thanks, just remembered DiskMaster/DOpus, clear native font:




One more thing, any easier way to temporary disable DF0: autoboot without removing the usb flash drive?
I should buy something like this:

RiP is offline  
Old 12 June 2018, 21:45   #1071
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Thanks, just remembered DiskMaster/DOpus, clear native font:




One more thing, any easier way to temporary disable DF0: autoboot without removing the usb flash drive?
Yes : Press both buttons to eject (and reinsert) the virtual disk.

Quote:
Originally Posted by RiP View Post

I should buy something like this:

Why not ?
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 17 June 2018, 19:53   #1072
Spacemonkey
Registered User

 
Join Date: Apr 2016
Location: Rochdale
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post

The HD adf support works on my Amiga 600 with vampire but locks it up when i format the disk at the 100% mark. Is this a issue are known limitation.
Spacemonkey is offline  
Old 17 June 2018, 20:19   #1073
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by Spacemonkey View Post
The HD adf support works on my Amiga 600 with vampire but locks it up when i format the disk at the 100% mark. Is this a issue are known limitation.
Maybe related to this :

http://eab.abime.net/showthread.php?p=1187498

But it is also possible that there is some issues regarding the ADF HD support in the firmware since i have done only some very limited tests...
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 18 June 2018, 00:29   #1074
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Floppy disk

Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Thanks, just remembered DiskMaster/DOpus, clear native font:




One more thing, any easier way to temporary disable DF0: autoboot without removing the usb flash drive?
I should buy something like this:

I have not yet added this font but please try the new 8x12 one i have added ( select it in the menu ).

8x8 :



8x12:




Code:
HxC Floppy Emulator file selector Version 1.81

Main changes :

    3 text fonts available : 8x6, 8x8 or 8x12 size !

    New "Clear slots" function.

    Code optimizations.

    Various glitches and bugs fixed.
https://hxc2001.com/download/floppy_...or_Manager.zip

Last edited by Jeff_HxC2001; 04 September 2018 at 14:12. Reason: switching to https.
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 18 June 2018, 16:24   #1075
appiah4
Registered User

 
Join Date: May 2015
Location: Somewhere in Time
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
For clarification's sake, this seperate download is (and always is?) more up to date than the one in the firmware ZIP's WIP_Alpha/File_Selector folder, right? So to stay up to date, one has to flash the image in the firmware file, and use the selector in the latest manager ZIP?
appiah4 is offline  
Old 18 June 2018, 23:17   #1076
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
I have not yet added this font but please try the new 8x12 one i have added ( select it in the menu ).

8x8 :



8x12:




Code:
HxC Floppy Emulator file selector Version 1.81

Main changes :

    3 text fonts available : 8x6, 8x8 or 8x12 size !

    New "Clear slots" function.

    Code optimizations.

    Various glitches and bugs fixed.
http://hxc2001.com/download/floppy_d...or_Manager.zip
Thanks Jeff, 8x12 is better somehow but thin, should be bold.
Hope new fonts make it look better

P.s. 8x6 is...
RiP is offline  
Old 19 June 2018, 09:06   #1077
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Thanks Jeff, 8x12 is better somehow but thin, should be bold.
Hope new fonts make it look better

P.s. 8x6 is...
The choice is the problem ! :
http://www.danceswithferrets.org/lab/gdfs/

8x13 Bold font :

Jeff_HxC2001 is offline  
Old 19 June 2018, 21:33   #1078
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
The choice is the problem ! :
http://www.danceswithferrets.org/lab/gdfs/

8x13 Bold font :

No Topaz?

Would you upload v1.82a ?
RiP is offline  
Old 20 June 2018, 01:12   #1079
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 542
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
No Topaz?
Available somewhere ?
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 20 June 2018, 07:26   #1080
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,786
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
Available somewhere ?
What format would you prefer?

P0T-NoODLE


Topaz


Xen
Jope is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Show us your drive emulator mods (Gotek/HxC/etc) ADz Hardware mods 103 03 May 2018 17:11
Gotek Floppy emulators and Amiga computers now working together! :) H.M News 678 22 December 2017 07:51
Gotek Extension Board - Prototype ready and working perfectly, pics & video Mounty Retrogaming General Discussion 5 04 November 2014 11:05
Gotek floppy emulator not working Cooljerk support.Hardware 10 16 October 2014 08:27
HxC Floppy Emulator for CDTV, cannot get DF0 and DF1 working CDTV1991 support.Hardware 0 05 October 2011 14:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12327 seconds with 16 queries