English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2018, 20:22   #1
solidcore
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: birmingham, uk
Posts: 548
A500 with ks 3.1 sometimes kickstart most time black screen

Any thoughts ?

First thing comes to my mind is timing , putting floppy jumper to boot faster seems to encourage ks purple floppy screen to appear more than without .

About 2/10 boots show kickstart it's random though . Black screen grey screen is a loop that sometimes shows the floppy eventually.

Any ideas where I should be looking ?
solidcore is offline  
Old 30 March 2018, 03:21   #2
EzdineG
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Springfield, MO
Posts: 263
CPU would be my first suspicion. Swap it, check the socket, etc.

Then check the power leads for proper voltage.

Last edited by EzdineG; 30 March 2018 at 03:23. Reason: Doh!
EzdineG is offline  
Old 30 March 2018, 03:27   #3
solidcore
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: birmingham, uk
Posts: 548
will check them out

Forgot to mention this is a 500 6a
solidcore is offline  
Old 30 March 2018, 16:51   #4
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,929
What does the ROM chip look like?
idrougge is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black Screen on A500+ with Keyboard attached Amicol support.Hardware 5 29 March 2018 17:13
Full-screen mode black screen with Default refresh rate mark_k support.WinUAE 4 16 February 2016 21:29
A500 black screen without trapdoor ram toastrackjack support.Hardware 3 26 August 2012 09:00
A500+ problems (Black Screen) Eny- support.Hardware 16 05 June 2004 21:09
Kickstart screen on A500 Wally support.Hardware 4 05 February 2003 13:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08665 seconds with 13 queries