English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2020, 09:39   #1
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Hdtoolbox for cd32

Just get a tf330 and have been following crg info on large partitions scsi is already patched vie loadmodule

And i having nothing but issues with hdtoolbox

HDD Info First

32gb cf card with the following

Cylinders - 62043

Heads 16

Tracks 63

Following crg calculator part i get 29.82gb

3 partitions

DH0 - Aka workbench

DH1 - WHDLoad

DH2 - Files

I can basically do the the 3 partitions in the video no problem but when i go to save the changes hdtoolbox tell me it will do something to dh1 reboot And none of my partition show up after reboot And if i go back in to hdtoolbox only 1 partition.

Link to crg youtube video

[ Show youtube player ]
512k is offline  
Old 18 March 2020, 09:44   #2
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,539
First things first - I take it you're using an old version of HDToolbox, from 3.1 perhaps? Make sure you're pressing enter after you modify any values. Due to a limitation of how GadTools works, HDToolbox doesn't know you've changed values if you just enter them and click elsewhere.
Daedalus is offline  
Old 18 March 2020, 10:14   #3
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
First things first - I take it you're using an old version of HDToolbox, from 3.1 perhaps? Make sure you're pressing enter after you modify any values. Due to a limitation of how GadTools works, HDToolbox doesn't know you've changed values if you just enter them and click elsewhere.
Yes 3.1 try your method same issue
512k is offline  
Old 18 March 2020, 10:22   #4
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,539
Is the scsi.device update definitely in place before you run HDToolbox? You can run

Version scsi.device

in the shell to check.
Daedalus is offline  
Old 18 March 2020, 10:26   #5
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Scsi.device 43.45
512k is offline  
Old 18 March 2020, 10:56   #6
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Woot enable full drive rdb mode got them to show now if i could figrure out why dopus is crashing on a hdf 80000b

Last edited by 512k; 27 March 2020 at 09:25.
512k is offline  
Old 18 March 2020, 11:12   #7
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,539
Hmmm, yep, not sure where that setting is but it sounds like would need to be enabled alright.

As for the crashing, not sure but it looks like it could be a CPU library / FPU issue. Are you using an FPU version of any software? If you copy the same file using Workbench, does it work fine?
Daedalus is offline  
Old 18 March 2020, 11:29   #8
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Dopus requires fpu?
512k is offline  
Old 18 March 2020, 11:30   #9
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,539
It shouldn't, but maybe there's an FPU build or something.
Daedalus is offline  
Old 18 March 2020, 11:40   #10
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,948
For floating point-related gurus on 3.1 without an FPU there is a fix:
http://aminet.net/package/util/boot/SetPatch_43.6b

In most cases an FPU is not required, it's just the math libs malfunctioning. The new SetPatch fixes this.
thomas is offline  
Old 19 March 2020, 09:24   #11
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
For floating point-related gurus on 3.1 without an FPU there is a fix:
http://aminet.net/package/util/boot/SetPatch_43.6b

In most cases an FPU is not required, it's just the math libs malfunctioning. The new SetPatch fixes this.
That fixed the dopus issue thank you

@ Daedalus

Thanx for the support also
512k is offline  
Old 19 March 2020, 10:12   #12
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,539
Glad you're sorted!
Daedalus is offline  
Old 19 March 2020, 14:17   #13
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 655
Just noticed this thread. Thanks for watching my video and glad your sorted.

I just want to clarify if you copied the files from the dropbox link as I did in the video?

I'll maybe add a sticky in the comments to tell people the must copy all the files across to ensure this works.

edit: where is the setting for full drive RGB mode as you mentioned above?

Last edited by Glen M; 19 March 2020 at 14:33.
Glen M is offline  
Old 27 March 2020, 09:15   #14
512k
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Creatures Land
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Glen M View Post
Just noticed this thread. Thanks for watching my video and glad your sorted.

I just want to clarify if you copied the files from the dropbox link as I did in the video?

I'll maybe add a sticky in the comments to tell people the must copy all the files across to ensure this works.

edit: where is the setting for full drive RGB mode as you mentioned above?
Check the hardfile - hardrive side of winuae

https://www.vware.at/winuaehelp/CDHardDrives.html

I also believe it was under add hard drive box also thanx for bringing my spelling mistake to my attention meant RDB

Last edited by 512k; 27 March 2020 at 09:25.
512k is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDToolBox Does not like 1 TB drive source Hardware mods 9 18 February 2014 09:12
CF Card and HDtoolbox source Hardware mods 7 04 November 2010 01:13
HDToolBox partitioning Muzer support.Apps 10 05 October 2009 16:54
HDtoolbox leongt request.Apps 3 14 May 2003 10:17
HDToolBox Mick_AKA request.Apps 3 15 July 2002 00:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08210 seconds with 15 queries