English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 15 December 2018, 11:59   #41
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
Quote:
Originally Posted by patrik View Post
Excellent, works great, UHC tools now work with my local (IPv6 only) aminet mirror via the proxy
kolla is offline  
Old 15 December 2018, 13:14   #42
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by kolla View Post
Excellent, works great, UHC tools now work with my local (IPv6 only) aminet mirror via the proxy
Great to hear and thanks for testing! I have pushed a new version of UHC Tools now with this version of aget.
patrik is offline  
Old 15 December 2018, 14:33   #43
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
Yay, I am also adjusting my amiga guide aminet frontend script to use UHC variables and search engine

I had this nutty idea of aget as a generic download «daemon», running in the background, with arexx port... hm
kolla is offline  
Old 15 December 2018, 16:43   #44
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by kolla View Post
Yay, I am also adjusting my amiga guide aminet frontend script to use UHC variables and search engine
Is this amiga guide frontend available for test somewhere?

Quote:
Originally Posted by kolla View Post
I had this nutty idea of aget as a generic download «daemon», running in the background, with arexx port... hm
Forgive me for my lack of greater arexx experience. How would the interface for such a port look? A simple example to illustrate how to use it would be great.

To keep asking further - what current problem(s) would be easier to solve/implement if this download daemon was available and what software would be able to make good use of it?

(edit):
Forgot to say that from a performance perspective, it would not be a big difference running it as a daemon as the aget executable is quite small (<13kB). Most of the UHC Tools shell commands are PURE and can be residented, however aget currently is not. This could be addressed if startup time still is a concern.

Last edited by patrik; 15 December 2018 at 16:55.
patrik is offline  
Old 20 December 2018, 21:45   #45
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
Quote:
Originally Posted by patrik View Post
Is this amiga guide frontend available for test somewhere?
I put it on gitlab.com this morning...

https://gitlab.com/kowoba/amiga-scripts

it is not "pure amiga" though, it uses rsh to linux system (all my Amiga systems has Raspberry Pi zeros attached as gateways/proxies etc).

Quote:
Forgive me for my lack of greater arexx experience. How would the interface for such a port look? A simple example to illustrate how to use it would be great.

To keep asking further - what current problem(s) would be easier to solve/implement if this download daemon was available and what software would be able to make good use of it?
An arexx port for aget could be used to ask it for the status of a download, progress etc. so one could make progress bars in DOpus etc.
kolla is offline  
Old 26 December 2018, 19:30   #46
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
Where can the aminet2guide command be found?
patrik is offline  
Old 01 April 2019, 16:52   #47
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
So we just changed from CET to CEST... and two questions pop up:
* sntp doesn't recognize CEST
* it wants TZONE to be UTC-2, but... surely it is UTC+2??
kolla is offline  
Old 01 April 2019, 21:40   #48
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
I based the TZONE env variable handling on the specification in the SetDST documentation.

For TZONE, + is west of UTC and - is east and you first specify your timezone name with offset followed by optional daylight saving zone name and offset.

For example, here in Sweden SetDST would now set TZONE to "CET-1CEST". CET is the timezone, -1 its offset (1h east) from UTC and CEST the name of the daylight saving zone. If no offset is specified for the daylight saving, it defaults to -1, so combined the total offset becomes -2 hours.

Before the shift this Saturday->Sunday, TZONE was just "CET-1" - no daylight saving zone.

Btw, sntp doesn't care about the names of the time zone or daylight saving zone name, it only cares about whether they are present or not and the offsets.
patrik is offline  
Old 02 April 2019, 17:32   #49
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
Ah, yes, I see. When used together with SetDST everything works just dandy. I had forgotten about SetDST and was attempting to set TZONE based on output from unix "date +%z". Thanks!
kolla is offline  
Old 06 January 2020, 16:52   #50
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by demolition View Post
Yes, my firewall generally only allows outgoing traffic on ports 80 and 443 so I checked its log and can see that it rejected a package going towards driar.se port 13532 so that is probably why it is not accessible. Is this the port that is always used to query the db?
We have updated the search part of UHC Tools (UHCSearch) to communicate using HTTP instead to make it firewall friendly and avoid issues like this.

It also supports HTTP proxy now by setting the ENV-variable http_proxy.

Just run the uhcupdate command to update to this new version.
patrik is offline  
Old 06 March 2020, 05:17   #51
JDGJr
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Colorado, USA
Posts: 7
I just installed the UHC Tools and I look forward to exploring more, but so far I've been concentrating on the Synergy functionality. From their latest server running on a Win10 machine, I notice that the \| key is not passed to the client. Do you know if this is in the server or the client?
JDGJr is offline  
Old 06 March 2020, 08:22   #52
patrik
Registered User
patrik's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Umeå
Age: 39
Posts: 588
If you run SynergyClient with LOGLEVEL=4, you can see which raw synergy server keycode is sent (buttonKey - differs between linux, windows, mac) and which raw amiga keycode it is translated to (amigaKey).

Which keymap are you running on the Amiga?

I have received reports of this issue with the "usa2" keymap.

The issue has a few parts:
- To begin with the pc keyboards are missing the key to the left of the backspace key - the |\ key.
- The key marked with |\ on an american keyboard sends the same raw synergy keycode as the key that in european or british keyboards is positioned to the bottom left of the two-row-enter key. On european or british keyboards, this key is used on the Amiga for other characters, but as I understand it, there is actually a blank key here on the american Amiga keyboards.
- Depending on keymap on the Amiga, this missing key is not a problem as |\ can be generated from another key using modifiers - for example with the "s" keymap, it can be generated with the <> key by using alt and alt+shift.

If my memory serves me correct, the user which reported this issue solved it by creating a variant of the usa keymap which gives |\ from presses on the blind key.
patrik is offline  
Old 06 March 2020, 08:26   #53
Amiga68k
Registered User

Amiga68k's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Amsterdam
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by JDGJr View Post
I just installed the UHC Tools and I look forward to exploring more, but so far I've been concentrating on the Synergy functionality. From their latest server running on a Win10 machine, I notice that the \| key is not passed to the client. Do you know if this is in the server or the client?
Hi,

I had the same issue here, problem is on the client side. Not sure what type of Amiga you are using, but here the keyboard of my 1200 has a 'small' enter key, i.e. there is a blank key to the left of the enter key.
The Synergy server uses a keyboard that has the |\ key exactly at the place where the blank key is on the 1200.

Attached you will find my 'hacked' usa4 keymap I'm currently using. This will work for you too, if the following criteria are met:
- On the Amiga you also have the blank key next to the enter
- This blank key on the keyboard of the Synergy server represents the |\

If you want to tinker with this yourself, there are two things important:
- Use KME, available on Aminet
- Use 'usa0' that can be found on a OS2.05 disk

Good luck, and let me know if you have any issues ;-)

*EDIT, doh, Patrik was quicker than me. So both posts should help out in getting this solved
Attached Files
File Type: lha usa4.lha (1.0 KB, 8 views)
Amiga68k is offline  
Old 06 March 2020, 23:47   #54
JDGJr
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Colorado, USA
Posts: 7
usa4 keymap is perfect. thank you
JDGJr is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for some basic IP tools en SDK tools Roland007 support.WinUAE 0 28 November 2012 22:34
Tools alexh support.Hardware 15 05 August 2010 23:27
What tools to use? Zetr0 GCA.Usefull Programs 10 03 February 2009 23:52
Need a few tools Phantomz request.Apps 6 22 November 2008 03:15
Tools? Kada project.Amiga Game Factory 1 05 February 2008 09:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08463 seconds with 16 queries