English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 15 July 2007, 10:51   #1
funkycatspangky
 
Posts: n/a
Question how to run winuae and run Tau Ceti Academy ???

Hi, I am new to winuae, the latest one.

I would like to ask the following question :-

how do I know what rom to use, how much ram to use etc etc ...

to run the amiga games ???

I run some of the games with the amiga 1200 rom and keeps getting guru mediation ?!?!?!


I have been trying to run CRL's academy tau ceti with the amiga 500 and 500+ rom and got the guru meditation error

how best can i know what rom and configuration a game requires ???

thanks


FunkyCat - Spangky
 
Old 15 July 2007, 17:55   #2
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,224
This is an old game, try it with Amiga 500/Kickstart 1.2 config.
Retro-Nerd is offline  
Old 15 July 2007, 18:00   #3
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 32
Posts: 11,047
Also, if you're new, reading the FAQ on emulation might help you. (And posting in the right section of the forum )
Graham Humphrey is offline  
Old 15 July 2007, 18:38   #4
funkycatspangky
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
This is an old game, try it with Amiga 500/Kickstart 1.2 config.
hello there !

thanks for replying ...

however i still get the guru meditation error ...



any ideas ???

thanks ...
 
Old 15 July 2007, 18:44   #5
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,224
Not possible, tried it some minutes ago and it worked fine. Have you tried this version? Use the "Amiga 500" quickstart setting and choose Kickstart 1.2.

Academy - Tau Ceti II (1988)(CRL Group)[cr QTX][KS1.2]

Try the latest WinUAE Beta too.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=29825&page=3

Last edited by Retro-Nerd; 15 July 2007 at 18:50.
Retro-Nerd is offline  
Old 15 July 2007, 18:58   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,105
Or just search old threads. Everything about Academy has been discussed years ago
Toni Wilen is offline  
Old 15 July 2007, 19:05   #7
funkycatspangky
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Not possible, tried it some minutes ago and it worked fine. Have you tried this version? Use the "Amiga 500" quickstart setting and choose Kickstart 1.2.

Academy - Tau Ceti II (1988)(CRL Group)[cr QTX][KS1.2]

Try the latest WinUAE Beta too.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=29825&page=3
thanks for the quick replies everyone !

i am taking a look at this gamebase database thingy ...

hope it helps smooth the running of amiga games on winuae ...

thanks again ...

FunkyCat - Spangky
 
Old 22 July 2007, 19:51   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,782
Thread moved from the "Retrogaming General Discussion" section
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Run a CD in Winuae Champions_2002 support.WinUAE 11 05 February 2012 14:52
How do I run these games on WinUAE? Duckman support.WinUAE 3 25 June 2010 14:12
Can't run WinUAE shushu support.WinUAE 11 13 July 2006 14:54
could WinUAE run this? NPI support.WinUAE 13 24 June 2005 18:24
Academy - Tau Ceti II andreas support.Games 24 20 March 2004 11:40

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07230 seconds with 13 queries