English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 June 2019, 13:15   #1
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
PCMCIA Compact Flash - WinUAE to 1200 help

Sorry guys, I've just spotted the sticky thread where this enquiry should have gone.
Hi there, I've been getting my 1200 back into service, and I'm currently trying to exchange files between it and the pc with a compact flash card.
Its a bit chicken and egg at the moment. I don't have the files I need on the Amiga like CC0 and Fat95 (is it?) to get the card working, and without the card I don't have an obvious means of getting them.
I thought I would be able to format the card on the Amiga (I have 4 cards) and then use WinUAE on the pc, but the Amiga just says no disk in CC0: THEN I thought I could format the card in WinUAE, but after giving me all the warnings about losing data, it then says the disk is empty. I tried mounting the card as a hard drive but got the same result. Is there a way of doing it?
Should I be able to format a card from the Amiga? Do I need CC0: in devs or something? I've been through some old hard drives looking for something useful, but no luck so far. I've got my Worbench 3.0 floppies around here somewhere.
Any thoughts? :-)

Last edited by Angus; 13 June 2019 at 20:00.
Angus is offline  
Old 13 June 2019, 14:42   #2
chue
Registered User

 
Join Date: Feb 2018
Location: United States
Posts: 81
One option is Amiga Explorer. It allows you to transfer files from your PC to Amiga via serial cable.

https://www.amigaforever.com/ae/

Requirements and instructions in the link.
chue is offline  
Old 13 June 2019, 19:59   #3
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
Thanks Chue, not currently an option, unfortunately.
Angus is offline  
Old 13 June 2019, 20:56   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,796
CC0: only supports PCMCIA SRAM cards. CF cards in PCMCIA adapter requires compactflash.device, cfd.lha in Aminet.
Toni Wilen is offline  
Old 13 June 2019, 21:52   #5
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
CC0: only supports PCMCIA SRAM cards. CF cards in PCMCIA adapter requires compactflash.device, cfd.lha in Aminet.
Understood, thanks. I am seeing if I can get somebody to send me that and fat95.lha on an Amiga floppy. I noticed there is also CFD133.lha which is newer, should I get that?
In the meantime, I have tried connecting a 3.5 Amiga IDE HDD to my pc and accessing it through WinUAE. The pc doesn't recognise it or list it as a device, and it doesn't show up as a device I can add as a harddrive in WinUAE prefs.
I've tried 3 different Amiga hard drives, so I'm sure it's something I'm doing wrong. Any clues?
(WinUAE 4.1.0 64bit)
Angus is offline  
Old 13 June 2019, 22:00   #6
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 648
Hi. You should get CFD133 and FAT95.
I can send you the files on a floppy disk. PM me your address.
Sir_Lucas is offline  
Old 14 June 2019, 01:36   #7
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
Quote:
Originally Posted by Sir_Lucas View Post
Hi. You should get CFD133 and FAT95.
I can send you the files on a floppy disk. PM me your address.
Very kind, pm sent.
Angus is offline  
Old 14 June 2019, 08:56   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,796
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
In the meantime, I have tried connecting a 3.5 Amiga IDE HDD to my pc and accessing it through WinUAE. The pc doesn't recognise it or list it as a device, and it doesn't show up as a device I can add as a harddrive in WinUAE prefs.
I've tried 3 different Amiga hard drives, so I'm sure it's something I'm doing wrong. Any clues?
Does it appear in Windows Disk Management? If it does not, it probably is common CHS-only drive problem (Most/all USB adapters expect LBA support), especially if drives are old and size is under 1G.

How did you connect it? USB adapter? Exact drive models?
Toni Wilen is offline  
Old 14 June 2019, 13:22   #9
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
Yes, I connected it witha USB UGreen drive convertor. <p>
UGreen shows up in WinUAE prefs as a selectable hard drive, but I think its just seeing an empty USB adaptor.<p><p>
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1 <p>
<p><p>
The drives I tried were: <p><p>
Caviar 2200 212.6 MB WDA2200-00F <p><p>
Conner CFS425A ER9J5E0<p><p>
Quantum Prodrive LPS 420AT RR42A493 REV 03-A A026K<p><p>
Angus is offline  
Old 15 June 2019, 04:29   #10
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,160
Let me know if you need any disks or files sending (provided not copyright! Lol). If you have a serial cable then you can create your own disks using the Amiga Explorer app later so may only need one disk with that loaded on it...
lesta_smsc is offline  
Old 15 June 2019, 11:43   #11
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 683
Much appreciated, Lesta. With Sir Lucas' kind help, I should hopefully be sorted. :-)
And so it was. Thanks, Sir Lucas, cards are now recognised, I'll start transferring files later. Very much appreciated. :-)

Last edited by Angus; 17 June 2019 at 12:42.
Angus is offline  
Old 18 June 2019, 00:40   #12
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Angus View Post
Much appreciated, Lesta. With Sir Lucas' kind help, I should hopefully be sorted. :-)
And so it was. Thanks, Sir Lucas, cards are now recognised, I'll start transferring files later. Very much appreciated. :-)
Great, I'm really glad I could be of assistance
Sir_Lucas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
compact flash pcmcia not working in a1200 GurjSagoo support.Hardware 9 02 April 2018 21:01
PCMCIA Compact Flash adapter -bootable?- drluking support.Hardware 6 16 December 2016 23:03
Amiga PCMCIA Compact Flash / ATA carloratm support.Apps 8 01 March 2016 21:52
PCMCIA Compact Flash not seen eebuckeye support.Hardware 4 30 May 2014 01:50
Compact Flash PCMCIA on an A600 sdaonline New to Emulation or Amiga scene 3 13 February 2011 04:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07737 seconds with 13 queries