English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 11 November 2009, 13:03   #1
TomVS
 
Posts: n/a
Mouse no horizontal movement - a1200

After having bought several a1200 mainboards on Ebay. I finally got one working.

On problem : the mouse does not move horizontally.
vertical ok, buttons ok
The mouse works with no problem on my a600
I replaced the mouseport on the a1200 with a new one (It is an a1200 with wired mouseport, not the fixed-on-the-mainboard one)

So far no luck...

Any suggestions ?
 
Old 11 November 2009, 15:13   #2
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Replace the mouse port ribbon cable from motherboard mouseport if your mobo uses that (mine does).
Bamiga2002 is offline  
Old 11 November 2009, 15:16   #3
TomVS
 
Posts: n/a
I replaced that ribbon cable already.
I sometimes got mouse movement with the new cable , thought it was fixed but...
The horizontal movement died again
 
Old 11 November 2009, 18:39   #4
Photon
Moderator

Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Eksjö / Sweden
Posts: 4,819
Tried with another mouse? If it's the same problem then, perhaps you need to replace a chip. Could be bad contact in the mouse port too ofc.
Photon is offline  
Old 11 November 2009, 21:12   #5
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,774
The mouse cable might also be broken.
Jope is offline  
Old 11 November 2009, 23:33   #6
Photon
Moderator

Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Eksjö / Sweden
Posts: 4,819
Yeah, at least for PC it usually affects the point where the cable goes into the mouse, you can try to cut off 10cm and solder it to the right points inside the mouse. But if you can, try with a known working mouse so you know where the problem is! Or try the mouse in another Amiga, if it works then the mouse is okay ofc.
Photon is offline  
Old 12 November 2009, 10:00   #7
TomVS
 
Posts: n/a
The mouse works in my a600

The mouseport in the a1200 was replaced by a new one

problem remains
 
Old 12 November 2009, 12:34   #8
Merlin
AmiBay MegaMod
Merlin's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Manchester, UK
Age: 58
Posts: 1,163
Faulty capacitors could be pulling down the supply voltage to the CIA chip that controls horizontal movement. The fact that you say that it occasionally works would support this. I would be looking to replace the capacitors as it's not an expensive fix and they will die eventually anyway.
Merlin is offline  
Old 13 November 2009, 07:57   #9
TomVS
 
Posts: n/a
Seems like a logical explanation.

I will have to boost my (de)soldering skills

Thank you
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mouse movement too fast and "choppy" kwah support.WinUAE 2 14 January 2010 10:41
Hires and fast movement Galahad/FLT support.WinUAE 4 22 November 2009 08:47
[Found: Battle of the Solar System] Space Shooter, Mouse, Horizontal... skell Looking for a game name ? 6 28 June 2008 16:54
Slow Movement with Games Ricky55 support.WinUAE 11 08 July 2002 17:55
Jerky mouse movement andreas support.WinUAE 3 02 June 2002 19:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07151 seconds with 13 queries