English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 16 January 2012, 10:33   #41
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
Quote:
Originally Posted by Toaks View Post
WOW, impressive project.
Didnt know about it before now.
Impressive, yes, maybe. But it's quite difficult to manage (large resourced code). This explains why there are some bugs that i know but cannot fix yet.

Quote:
Originally Posted by Toaks View Post
As for Timidity, it works fine but its a bitch to set up, i am sure we can find time and space to help you install that if it so be.
Best i could do with it is make it load a midi file, then crash with 8000000F (tried to use fpu ?)...
meynaf is online now  
AdSense AdSense  
Old 31 January 2012, 00:13   #42
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
I still play heroes of might and magic 3 daily !

I really would love to play Heroes 2 on the Amiga (even if i only under WinUAE).

So when can we expect a playable version ?
Lord Riton is offline  
Old 31 January 2012, 23:09   #43
nujack
Zone Friend
nujack's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Leipzig/Germany
Age: 43
Posts: 356
Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
So when can we expect a playable version ?
When "Quests Of Nargoth" is finished.
nujack is offline  
Old 01 February 2012, 01:01   #44
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by nujack View Post
When "Quests Of Nargoth" is finished.
OW !! that was a hard punch


QON is to slow on a real Amiga, it's fact. Maybe i could get it to run a bit faster if i would recode it for 68030+ processors (it's entierly made in 68000). I could maybe also gain a little bit of speed if using Kaalms chunky to plannar routine. .. maybe.. probably not that much..
..well , it's just so much work , and i'm not in the mood to get on it atm.

I should probably edit my signature and remove QON from it, but who knows, maybe someone who could really , and i mean REALLY ! motivate me, might miss it then, we never know

I think we should blam Blizzard for my lazyness ! Yes, World of Warcraft stole all my programming motivation ! And also Heroes of might and magic 3's fault ! don't forget Dark Soul's !! .. oh, and that remembers me i need to go level my Berzerker char in Skyrim !! NOW ! See you later !!
Lord Riton is offline  
Old 01 February 2012, 03:50   #45
Cammy
Registered User
Cammy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gold Coast, Australia
Age: 32
Posts: 1,134
PLEASE DON'T GIVE UP ON QUESTS OF NARGOTH!

I love it, it runs fine on my 030 A1200, I have explored the dungeons of the demos you released and was so surprised and flattered to see that I could choose myself as a playable character.

I wish I could do more to motivate you to continue with this awesome game, I have had my hopes up since you started posting about it, I think it's brilliant and so impressive to see the 3D engine moving smoothly in 262,144 colours.

I don't think it's so bad that you have spent all this time playing those great PC RPGs, when game developers play games it's called research! You're learning more about how to make your own game better.
Cammy is offline  
Old 01 February 2012, 09:24   #46
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
wow ! If this isn't motivation enough, then i don't know what else could be

Thank you Cammy ! You must read through the forums intensively and dayli, or how else could you have posted this so fast

Well, i don't abandon the project, i have it just put on freeze. In fact i'm actually working on another Amiga project. It's a Captive remake we trying to do, some people from this forum. I don't think you will be able to check it out, it's a private forum, but i'll give you the link just so you can see it's true: http://eab.abime.net/forumdisplay.php?f=111

I definitively will continue QON affter this, i promize !

Thank you for the support !

And to Meynaf: sorry for talking about something else than Heroes of might and magic II on this thread, and i really expect you to make it playable before i continue the coding on QON !
Lord Riton is offline  
Old 01 February 2012, 11:36   #47
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 37
Posts: 1,117
About Quest of Nargoth I am very disappointed about its abandonment,I think it's the best project after Mr.Beanbag.I wonder if it would work faster with poor textures and a little popping though.I would have liked a playable level with enemies at least
frikilokooo is offline  
Old 01 February 2012, 18:29   #48
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
*ahem*

Did you know that actual release is already playable ?
It's just... slow. But you can play a game from start to end.

Only thing you need is original (PC or Mac) game data files, including smacker anims.

Now please extend QON to reach that level of playability
meynaf is online now  
Old 01 February 2012, 20:08   #49
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
***
Lord Riton is offline  
Old 02 February 2012, 08:30   #50
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
Ready to play HOMM2 now, Riton ?
meynaf is online now  
Old 02 February 2012, 16:28   #51
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Ready to play HOMM2 now, Riton ?
Yes ! Got it to work ! It plays like the original on PC

I'm on WinUAE, and it plays even faster than the original. When the computer's turn comes, it plays ultra fast, i love it !

Some minor bugs i noticed (so far) :

- I didn't have music (sound worked great).
- I could not split my creature stacks with the shift key, and this bug is a major one for me ! Removes a lot of strategy

Great work !
Lord Riton is offline  
Old 05 February 2012, 09:40   #52
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Yes ! Got it to work ! It plays like the original on PC
It should

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
I'm on WinUAE, and it plays even faster than the original. When the computer's turn comes, it plays ultra fast, i love it !
Good thing, but i think it's still far too slow for my taste

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Some minor bugs i noticed (so far) :

- I didn't have music (sound worked great).
Not really a bug. Music is simply not supported. I've searched for a musician able to convert/remix these midi files into protracker or similar, but guess what, i found nobody.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- I could not split my creature stacks with the shift key, and this bug is a major one for me ! Removes a lot of strategy
This is known fact
As you've asked for it, i'm pushing it on top of todo list.
meynaf is online now  
Old 08 February 2012, 22:36   #53
tom256
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 120
First I couldn't start the game because of anim files. But after replacing it, everything work just fine.
I miss only splitting unit in two.

Any chance for HOMM 3? :P

@edit
http://forum.vcmi.eu/portal.php - Here is new heroes 3.5 engine recreated, but Amiga classic will be probably to slow for this engine.

But original version need Pentium 133 and 32MB RAM, so maybe its possible to play with Amiga MC68060.

Last edited by tom256; 09 February 2012 at 01:05.
tom256 is offline  
Old 09 February 2012, 00:15   #54
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
Any chance for HOMM 3 :P
HoMM 3, the best game ever ! for me at least

I still play homm 3 daily
Lord Riton is offline  
Old 09 February 2012, 09:18   #55
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
First I couldn't start the game because of anim files. But after replacing it, everything work just fine.
Next version will have command line options to turn anims off (intro anims or all of them).

Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
I miss only splitting unit in two.
This is done now. Just waiting to be released.

Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
Any chance for HOMM 3? :P
Maybe, maybe not. What are the features in HOMM3 that HOMM2 is lacking ?

Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
@edit
http://forum.vcmi.eu/portal.php - Here is new heroes 3.5 engine recreated, but Amiga classic will be probably to slow for this engine.

But original version need Pentium 133 and 32MB RAM, so maybe its possible to play with Amiga MC68060.
Sounds like "free heroes2" project.
meynaf is online now  
Old 09 February 2012, 10:05   #56
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Maybe, maybe not. What are the features in HOMM3 that HOMM2 is lacking ?
Oh man ! You should go play homm3 for a longer while, you would fast forget homm2.

Before i discovered homm3 , homm2 was my favorit game, and i played it really much. Homm3 is just some sort of super homm2 for me.

- There are of course the 9 factions, instead of 6 for homm2.
- Combat is more strategic, you can make your creatures wait on their turn, to strike at the end of the combat (fastest units will strike last), and the combat fields are a little larger.
- The heroes are more charistmatic, with great unique and usefull skills for each, and there are more of them too.
- Lot of ameliorations on building up your town.
- Graphics are better (for me at least)
- Sound too (listen to barbarian music ! or fortress ! just wonderfull !)
- More artefacts and more of a lot of other things. It's just more of everything !
- Last but not least ! The random map generator !! This is a wonderfull thing that makes me still play homm3 daily !!

Well, i don't remember homm2 enough anymore to add more things atm, because i stopped to play homm2 when homm3 came out, and that was many years agoo now.

I play homm 3.5 too, like Tom256 pointed out. It's homm3 with even more ameliorations, but even the single homm 3.0 is miles ahead of homm2 for me

Edit: There are still new projects for homm3 also ! Some Russian team is doing some (already playeable) expansion called Heart of the Abyss: http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=26298 It's all in Russian atm, but they plan to have the english version soon !

Last edited by Lord Riton; 09 February 2012 at 10:31.
Lord Riton is offline  
Old 12 February 2012, 09:42   #57
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,301
Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Oh man ! You should go play homm3 for a longer while, you would fast forget homm2.
I don't think so. I played a demo version long ago and it didn't impress me.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Before i discovered homm3 , homm2 was my favorit game, and i played it really much. Homm3 is just some sort of super homm2 for me.

- There are of course the 9 factions, instead of 6 for homm2.
And very illogical units. In HOMM2 there is some logic in which units belongs to which faction. None of that in HOMM3.
Btw I don't like the HOMM3 units.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- Combat is more strategic, you can make your creatures wait on their turn, to strike at the end of the combat (fastest units will strike last),
There is some hint inside HOMM2 saying it was already planned but got disabled...

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
and the combat fields are a little larger.
How can it be larger than the screen ? Units are smaller, aren't they ?

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- The heroes are more charistmatic, with great unique and usefull skills for each, and there are more of them too.
HOMM2 extension also has new heroes.
What are the HOMM3 specific skills ?

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- Lot of ameliorations on building up your town.
A lot of them were already not very useful in HOMM2. Worse there, eh ?

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- Graphics are better (for me at least)
And the game is much slower.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- Sound too (listen to barbarian music ! or fortress ! just wonderfull !)
HOMM2 musics are good too. Do you have CD tracks of it ?

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- More artefacts and more of a lot of other things. It's just more of everything !
Like HOMM2x.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
- Last but not least ! The random map generator !! This is a wonderfull thing that makes me still play homm3 daily !!
Did you know that THERE IS a random map generator in HOMM2, too ?
Some versions (like mine) have it disabled (probably was buggy) but try HOMM2 at least V2 on the PC and have a nice day.

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Well, i don't remember homm2 enough anymore to add more things atm, because i stopped to play homm2 when homm3 came out, and that was many years agoo now.

I play homm 3.5 too, like Tom256 pointed out. It's homm3 with even more ameliorations, but even the single homm 3.0 is miles ahead of homm2 for me
Mile ahead ? For me it's a regression !
Btw isn't there an HOMM4 game on the PC, too ?

Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
Edit: There are still new projects for homm3 also ! Some Russian team is doing some (already playeable) expansion called Heart of the Abyss: http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=26298 It's all in Russian atm, but they plan to have the english version soon !
Well, convert the x86 code to 68k and we'll see
meynaf is online now  
Old 12 February 2012, 11:28   #58
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
I don't think so. I played a demo version long ago and it didn't impress me.
Like i said, you should play it for a longer while, to learn to appreciate all the improvements.


Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
And very illogical units. In HOMM2 there is some logic in which units belongs to which faction. None of that in HOMM3.
Btw I don't like the HOMM3 units.
This of your comments i really don't understand. I find the units do really well fit to their factions, and i love them all.



Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
How can it be larger than the screen ? Units are smaller, aren't they ?
The H2 field is 11X9 hexagons. The H3 field is 15X11. Of course the units are a little bit smaller then, but still they are much more detailled and look better, because Homm2 is in 640X480 256 colors, while Homm3 is in 800X600 65536 colors.




Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
What are the HOMM3 specific skills ?
I cannot list them up all here. Almost all hero has it's own (a fiew have the same special skill). Some skills are:

- The hero gets a 5% bonus to Logistic skill for each of his levels. Ie, if you are at lvl 10, you get 50% bonus to your logistic skill. If you have a 30% (expert) logistic, this means it's like if you had a 45% logistic skill (30% + 50% of 30% = 45%).
- The hero gives you 350 suplementary gold per day. Or one other ressource per day.
- The hero does specialize with one of his creatures, like Valeska for example, who is specialized with archers or the upgraded version (Marksmen), and so these get +1 speed, and also +1 att and +1 def for each 4 lvls Of Valeska.
- Some heroes are specialized with a specific spell, like meteor shower for exemple, he then makes more damage with this spell.
- And so on...




Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
A lot of them were already not very useful in HOMM2. Worse there, eh ?
No, it's much better, all are usefull.


Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
And the game is much slower.
There are more things and the maps are bigger, so yes, it is a bit slower on the same PC. But the IA of the computer is also stronger.


Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
HOMM2 musics are good too. Do you have CD tracks of it ?
Barbarian music: [ Show youtube player ]
You can find all other musics, with their town view, there too.



Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Mile ahead ? For me it's a regression !
You only played some sort of (probably early) demo, and you can say this ?
Like i said, go play it for a longer while, i'm sure it would change your mind by far.. Don't forget, i played homm2 for a very intense and long while before homm3 came out too. I know both, you not..


Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Btw isn't there an HOMM4 game on the PC, too ?
This is prouve to me that you only played homm casualy.
We are now at version 6 of heroes of might and magic. I personnaly preffer homm3. I have and played them all 6.


Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Well, convert the x86 code to 68k and we'll see
I'm aware that Homm3 cannot fit on "normal" Amigas. It's just to big. There would have to be some sort of remake and not just source transposition. The graphics and animation would have to suffer a lot. Also the IA would probably have to be simplified a bit to make it fast enough. Probably not possible.
Lord Riton is offline  
Old 12 February 2012, 15:23   #59
Thorham
Computer Nerd

Thorham's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rotterdam/Netherlands
Age: 41
Posts: 2,945
Quote:
Originally Posted by Lord Riton View Post
I'm aware that Homm3 cannot fit on "normal" Amigas. It's just to big. There would have to be some sort of remake and not just source transposition. The graphics and animation would have to suffer a lot. Also the IA would probably have to be simplified a bit to make it fast enough. Probably not possible.
I'm pretty sure that this can work on 68030+enough memory. Not possible is far too easy to say.
Thorham is offline  
Old 12 February 2012, 18:53   #60
Lord Riton
Registered User
Lord Riton's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Age: 45
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by Thorham View Post
I'm pretty sure that this can work on 68030+enough memory. Not possible is far too easy to say.
How many persons have a real Amiga with more than 10 Mega bytes ? Certainly not many. Also if the AI takes 5mns or longer each turn, i for me won't call it playable.
Lord Riton is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphical Problems with Bubble Heroes Marskilla support.FS-UAE 7 18 August 2014 00:15
Heroes of Might and Magic mattbarton.exe Retrogaming General Discussion 7 25 April 2010 04:01
Heroes of the Lance xaind HOL contributions 1 07 January 2010 15:31
Heroes of Might and Magic III almost made it to the Atari! Shoonay Nostalgia & memories 10 31 May 2009 08:02
Heroes of the lance... keil81 support.Games 3 16 December 2001 12:26

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18824 seconds with 13 queries