English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 December 2012, 23:09   #1
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,519
Just bought a new Kryoflux - A few questions

I received a shiny new Kryoflux today, had a few initial problems namely a Sony MPF920Z drive incompatible with the board, I did dtc -c2 in command and the drive refused to test read any track access giving me a big fat 0, soon as I tried it with an ALPS DF354H drive the Kryoflux came alive and read maxtracks 83 which I was surprised about as I heard bad things about ALPS drives and good things about the Sony drive

Anyway I'm having some teething issues, I used the adf dump command DTC -fname.adf -i5, and the drive sets off dumping rocknroll to adf for me .. A couple of minutes later it finishes telling me my shiny new disk image is complete.
Excellent it's done ... hang on wait .. hmm, where the hell did it dump the adf to?? Nope looked everywhere can't find no adf file in the Kryoflux folder or any subfolders, so where did it go to??

Anyone know what path Kryoflux is supposed to dump adf images to? Or maybe I done something wrong?

Also anyone know a link to download the UI for DTC as currently I'm dumping in command.

Thanks for any help

Last edited by Kitty; 08 December 2012 at 03:02.
Kitty is offline  
Old 07 December 2012, 23:16   #2
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Hi Kitty,

Whenever I've dumped disks using my KryoFlux, the ADF files have always ended up in the directory I'm running the DTC executable from.

Edit: The UI is always a .jar (Java executable) file in the DTC folder of the Kryoflux archive you install the DTC from.
prowler is offline  
Old 07 December 2012, 23:47   #3
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 44
Posts: 1,374
The Sony drive might just be too lazy to respond in time. Hence you can still try using it for dumping.

DTC will use the current directory unless you specify something else. And I really must note to make it double clear in the manual how to run the GUI. To me running .jar files is as normal as running .exe files, but apparently... I am doing this for too long. The GUI allows you to set a dumping directory.
mr.vince is offline  
Old 08 December 2012, 00:06   #4
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,519
OK it seems to dump to adf with the UI, not sure what would be any different though?
Here's a couple of results dumping via the UI

Rock'nRoll original disk: two red read errors, loaded in winuae and it failed. Tried dumping it again got same errors.

Do you have any idea why I can't get it to dump correctly in command? In command I used DTC -rocknroll.adf -i5 and shows its dumping in command but no file is there after, and at the end it says 'enjoy your shiny new disk image' indicating it worked :s

mr.vince/prowler, would it effect the card if I had the floppy cable upside down?
I'm pretty sure I had it the correct way although I may of made a mistake possibly.

Last edited by Kitty; 08 December 2012 at 03:04.
Kitty is offline  
Old 08 December 2012, 00:19   #5
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Do you have any idea why I can't get it to dump correctly in command? In command I used DTC -rocknroll.adf -i5 and shows its dumping in command but no file is there after, and at the end it says 'enjoy your shiny new disk image' indicating it worked :s
Try using all relevant command line switch options (I always do), i.e., try typing DTC -frocknroll.adf -s0 -e79 -t5 -i5

That's all I can suggest, I'm afraid. I always use those or similar switches and it works for me every time!

Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
mr.vince/prowler, would it effect the card if I had the floppy cable upside down?

I'm pretty sure I had it the correct way although I may of made a mistake possibly.
I'm sure that the DTC -c2 command line wouldn't have calibrated the drive if you'd had the cable upside down.
prowler is offline  
Old 08 December 2012, 00:23   #6
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 51
Posts: 425
I also had problems at first with dumps having errors on some tracks which I knew were good. I had to switch to the slow firmware to get reliable dumps. Just rename the firmware in the current dtc directory and copy the firmware from the slow firmware directory to the dtc directory. You will need to reset your kryoflux.
Abaddon is offline  
Old 08 December 2012, 00:32   #7
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,519
I used DTC -rocknroll.adf -i5
I didn't realise you 'had' to start the image name with an f as you suggested here;
Quote:
Originally Posted by prowler
try typing DTC -frocknroll.adf -s0 -e79 -t5 -i5
So I just tried DTC -frocknroll.adf -i5 in command and that worked

Whats so special about the f before the image name then?

Another question how do you dump a disk with two formats on it at the same time? I have a couple of ST/Amiga Format coverdisks I want to dump. Is it possible to dump the adf and .st or .msa files at the same time?

Quote:
Originally Posted by Abaddon
You will need to reset your kryoflux.
How do you do that?

Last edited by Kitty; 08 December 2012 at 00:40.
Kitty is offline  
Old 08 December 2012, 00:49   #8
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
I used DTC -rocknroll.adf -i5
I didn't realise you 'had' to start the image name with an f as you suggested here;

So I just tried DTC -frocknroll.adf -i5 in command and that worked

Whats so special about the f before the image name then?
The f before the filename is the 'switch', i.e., the 'filename' qualifier, just as the i before 5 indicates an image type.

Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Another question how do you dump a disk with two formats on it at the same time? I have a couple of ST/Amiga Format coverdisks I want to dump. Is it possible to dump the adf and .st or .msa files at the same time?

How do you do that?
Yes it's possible, and I've done that many times as well. To dump a dual-format ST/Amiga coverdisk, just type DTC -fimage.adf -i5 -fimage.st -i4. AFAIK, if you want an .msa file instead, you must convert the .st file afterwards with MSA Converter or other utility.

It's all covered in the kryoFlux_manual.pdf, which is included in the drivers archive.

Edit: I always reset my KryoFlux by 'safely removing it' from the USB port on my PC and then replugging it.

Last edited by prowler; 08 December 2012 at 01:27.
prowler is offline  
Old 08 December 2012, 01:50   #9
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,519
I tried the command DTC -fimage.adf -i5 -fimage.st -i4 and it wrote an .adf and also a .st file

I tried this on the two ST/Amiga Format disks I have (SuperDisk 10 & 11)

The amiga adf's work perfectly in WinUAE but the two .st images I made wouldn't load in STEem or Winston emulators same result on both emulators, just went back to the green desktop screen, each disk opened with 0 Bytes in them. I wonder why these didn't copy successfully?

Edit: Also tried the Sony Drive again with the floppy cable either way and it still wasn't recognised. Sometimes it's hard to know which way the floppy cable is supposed to go as some drives are laid out differently to the quick start guide, I guess this is just one of the unsupported floppy drives or maybe a faulty drive (although its a brand new drive) Sony MPF 920 Z/121
I got this drive as I heard the MPF 920's were a good drive for Kryoflux, I guess the Z versions are to be avoided

Last edited by Kitty; 08 December 2012 at 02:41.
Kitty is offline  
Old 08 December 2012, 08:15   #10
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 44
Posts: 1,374
Maybe some special format (it already is if it's Amiga and ST in one). Some cover disks were even copy protected....
mr.vince is offline  
Old 08 December 2012, 21:25   #11
Kitty
Can’t rain all the time..

Kitty's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London UK
Posts: 1,519
Hmm, I'm starting to regret buying this card, the amount of disks I have now tried that have failed is becoming annoying, also the drivers keep bugging out, I have had to reinstall the drivers three times now

Last edited by Kitty; 08 December 2012 at 21:58.
Kitty is offline  
Old 08 December 2012, 21:36   #12
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by Kitty View Post
Hmm, I'm starting to regret buying this card, the amount of disks I have now tried that have failed is becoming annoying, also the drivers keep bugging out, I have reinstalled the drivers three times now
When using KryoFlux, you have to stick rigidly to the instructions for assembling the components, conecting to your PC and applying the power.

In my experience, whenever the KryoFlux stops responding to commands, it is either because this has not been done properly, or I have inadvertently disconnected the power supply or ribbon cable.

I have never reinstalled my KryoFlux drivers, not even to update them. KryoFlux problems invariably go away when I 'safely remove' and then replug it. I guess an 'earth loop' is what causes them.
prowler is offline  
Old 08 December 2012, 23:54   #13
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 44
Posts: 1,374
Kitty, you're the first reporting to reinstall drivers over and over again.

Would you mind coming to the KF forums? We have all the experts there... I assume you switched USB ports? In this case yes, Windows binds devices to ports so it happens the driver gets installed a second time. Usually this should happen automatically...
mr.vince is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crash dump files mark_k support.WinUAE 1 09 December 2012 10:10
adf files...... THX1138 New to Emulation or Amiga scene 11 01 December 2002 21:52
ADF Files Behders support.Hardware 2 26 October 2001 19:28
ADF Files Behders support.Games 1 26 October 2001 18:17
What exactly are ADF files? Raven support.WinUAE 6 02 September 2001 21:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08139 seconds with 15 queries