English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 December 2007, 21:01   #1
flipper
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: newark england
Posts: 19
winuae install problems

hi ive been using amigas for a long time but my hardware just died so i thought id give winuae a try

ive read all the readme and faqs but i must be missing something.

so far ive got my 3.1 roms and my 3.1/3.5 install cd (ive had it for about 10 years) ive got winuae to boot to the emergency floppy and emergency cd section on the cd ive set up a directory called wb35 and followed the install instructions on a website but im having problems with several things from there

cant seem to format and adf
cant install main part of 3.5 as it causes guru 8000000b when i reboot and i have to start from scratch when this happens
the installer will not let me choose my boot directory on 3.5 but it will on 3.1

so far ive only been able to boot from a 3.1 emergency disk created by the cd

would appreciate any help that i can get - im not affraid of a manual install

cheers
flipper is offline  
Old 11 December 2007, 22:59   #2
smoorke
Registered User
smoorke's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ghent/Belgium
Age: 38
Posts: 247
Send a message via MSN to smoorke
Someone correct me if i'm wrong but isn't that guru caused by using 68040.library on a 060 processor?
Anyways there is almost nothing to gain from selecting a 060 versus a 040 processor in winuae.
smoorke is offline  
Old 12 December 2007, 20:31   #3
flipper
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: newark england
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by smoorke View Post
Someone correct me if i'm wrong but isn't that guru caused by using 68040.library on a 060 processor?
Anyways there is almost nothing to gain from selecting a 060 versus a 040 processor in winuae.
that is highly likely will try without i was trying to match current hardware
cheers
flipper is offline  
Old 12 December 2007, 20:45   #4
flipper
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: newark england
Posts: 19
FANTASTIC - booted first time brilliant any ideas on how to get adfs working

can create adf but comes as not dos tried format and got 80000005
tried hdtoolbox but nothing shows

file is a hdf sorry
flipper is offline  
Old 12 December 2007, 23:55   #5
smoorke
Registered User
smoorke's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ghent/Belgium
Age: 38
Posts: 247
Send a message via MSN to smoorke
On some versions of hdtoolbox you need to manually set the 'device=uaehf.device' tooltype in its icon before you are able to see it there.
Not sure on why formatting gives you a guru, though i seem to recall having similar problems. Unfortunatly i can't remember how i managed to fix this.
smoorke is offline  
Old 13 December 2007, 13:26   #6
flipper
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: newark england
Posts: 19
cracked it icon information was set to scsi.device plus a bit - deleted all that and put device=uaehf.device double clicked on hdtoolbox and it was there the format thing was me using tools/format which gave me the guru but when i when to menu icon there was a format disk option which worked fine.

thanks for all the help have bumped into more problems but will start new thread for them

(havent read all postes on related topics)
flipper is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
More CWB 3.9 install problems... asm1 project.ClassicWB 8 15 January 2010 23:27
Install Problems, I Had A Few douglasamcintos project.ClassicWB 9 19 September 2007 00:14
Problems with Sensible Soccer install MethodGit project.WHDLoad 5 02 March 2006 21:04
Problems when I install Amiga samtam90 support.WinUAE 3 25 July 2004 21:24
Install problems BA support.WinUAE 3 03 June 2002 02:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06688 seconds with 13 queries