English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 15 June 2018, 07:23   #1
chip
Registered User
chip's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 44
Posts: 770
Right CTRL as fire

Hi Toni

First of all thanks for this emulator, it really works great

So, this one is just a suggestion of something that could be implemented for the next release

I taken the idea from WinVICE

In that emulator, indeed, the fire button is triggered by the Right CTRL key

I found this choice better the one used by WinUAE

In this way the two hands are more separated

Instead with the 0 or 5 keys as fire buttons, you are forced to keep the hands very close and that can be not so practice as choice

So, my final request is to replace the 0 and 5 keys with the Right CTRL key as the default behaviour of WinUAE emulated joystick

Thanks for the attention, chip
chip is offline  
Old 15 June 2018, 07:36   #2
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 36
Posts: 2,618
In my opinion the default keys should be WASD with 0 button for fire. This is something no one will ever agree on.
Hewitson is offline  
Old 15 June 2018, 12:31   #3
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australian in London
Age: 42
Posts: 12,600
...what a weird request chip.

You do know that you can set "Keyboard Layout B" for "Port 2"?



This way the fire buttons are as follows:

1st Fire Button = <Right Crtl> or <Right Alt>
2nd Fire Button = <Right Shift>
DamienD is offline  
Old 15 June 2018, 13:12   #4
chip
Registered User
chip's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 44
Posts: 770
It was just an idea, copying what is already done on another emulator

Anyway, it seems that it is not appreciated, so i guess it will remain in the wish list
chip is offline  
Old 15 June 2018, 13:21   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,017
Defaults that have been unchanged for ages won't be changed just because other emulator's defaults are different.

EDIT: because there are at least 10 different opinions which defaults are so called best..

Last edited by Toni Wilen; 15 June 2018 at 13:40.
Toni Wilen is offline  
Old 15 June 2018, 13:52   #6
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australian in London
Age: 42
Posts: 12,600
Quote:
Originally Posted by chip View Post
It was just an idea, copying what is already done on another emulator

Anyway, it seems that it is not appreciated, so i guess it will remain in the wish list
I don't get it; just set "Keyboard Layout B" for "Port 2" in your default config and all is done
DamienD is offline  
Old 15 June 2018, 17:09   #7
chip
Registered User
chip's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 44
Posts: 770
Thanks for the info DamienD ..... i missed that
chip is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Ctrl + A + A. ss2180 support.Hardware 6 10 April 2017 17:49
Ctrl + A + A doesnt reboot bugsymalone666 support.Hardware 25 09 April 2017 19:41
A1200 can't reset from Ctrl+A+A, keyboard problem? MrD support.Hardware 7 28 October 2016 18:16
Amiga 4000D Ctrl-A-A not working. Turran support.Hardware 10 28 January 2013 11:42
Where is Amiga CTRL+c (d, e, f)? hexaae support.WinUAE 7 03 June 2007 12:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06833 seconds with 15 queries