English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 18 April 2018, 17:36   #1
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Cybernoid the Fighting Machine

Hi Toni, I need your insight about the game Cybernoid the Fighting Machine.

I'm using Winuae with your A500 config file, and the CTraw dump i made, and which has no disk error and that is not modified.

The game use a long track for protection sized $3380, and all the other tracks are AmigaDos.

The game loading stops on track 3, and winuae breaks each time.

Can you help me by checking where could stand the problem ?

The CTraw file is in the Zone.
dlfrsilver is offline  
Old 18 April 2018, 17:40   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,908
Moved. You are not getting it by posting in totally wrong thread.
Toni Wilen is offline  
Old 18 April 2018, 17:47   #3
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Moved. You are not getting it by posting in totally wrong thread.
Ah ok. But then can you load the CTraw and tell me what kind of bizarre thing makes Winuae stopping on loading please ?
dlfrsilver is offline  
Old 18 April 2018, 18:00   #4
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 1,151
Just tried with quickstart A500 KS1.2 OCS 512MB chip and works

Edit: seems that it doesn't like fastmem
work also for >=KS1.3 ECS 1MB chip machine

Last edited by ross; 18 April 2018 at 18:05.
ross is offline  
Old 18 April 2018, 18:07   #5
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,090
Quote:
Originally Posted by ross View Post
Just tried with quickstart A500 KS1.2 OCS 512MB chip and works
I'd like to have such an OCS machine too.

On topic: boot is neatly encrypted.
StingRay is offline  
Old 18 April 2018, 18:17   #6
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 1,151
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
I'd like to have such an OCS machine too.
megalol
Quote:
On topic: boot is neatly encrypted.
yes, I was just looking now
ross is offline  
Old 18 April 2018, 18:25   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,908
It looks like it does some chip memory copying and assumes something that is not true if fast RAM exists. Probable reason is game's AllocMem(x,MEMF_CHIP) call returning "too small" start address because most of OS structures get allocated from fast ram if fast ram is available.
Toni Wilen is offline  
Old 18 April 2018, 18:38   #8
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,090
Quote:
Originally Posted by ross View Post
yes, I was just looking now
Can be easily defeated though as there are not that many different decryption loops (so coding an "intelligent" decrypter which "guesses" next decryption loop is possible). I do like the movep loop though.
StingRay is offline  
Old 18 April 2018, 18:46   #9
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Thank you gentlemen

PS : I forgot something. The longtrack use a Weak Bits part....

This means no IPF possible.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Longtrack $3380 - Weakbits - Flakey bits.jpg
Views:	59
Size:	177.4 KB
ID:	57907  

Last edited by dlfrsilver; 18 April 2018 at 18:53.
dlfrsilver is offline  
Old 18 April 2018, 19:17   #10
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 1,151
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It looks like it does some chip memory copying and assumes something that is not true if fast RAM exists. Probable reason is game's AllocMem(x,MEMF_CHIP) call returning "too small" start address because most of OS structures get allocated from fast ram if fast ram is available.
yes, practically code overwrite itself
there is a long ($8db8 bytes) copy to fixed address $88 and code executing the loop is from a low address (near $8000) due to a previous chipmem allocation (in chip only machine this low address is everytime already used)
ross is offline  
Old 18 April 2018, 20:43   #11
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 1,151
[OT]
@StingRay, revenge.

From Ziriax WHDLoad:

; v1.3ß, 14.03.2918, ross [me and stingray, we are from the future ]
; - Ultimate version support

; v1.2, 14.02.2918, stingray
; - ButtonWait support added (Mantis #3816)
ross is offline  
Old 19 April 2018, 00:07   #12
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,090
Haha, I made that in the future because I needed to test on the 512MB OCS machine which wasn't possible yet in 2018.

In other news, just for fun I've coded a decrypter for the Cybernoid bootloader, didn't take long and there are only 123 decryption loops (not counting the one which decrypts the final piece of code once protection track has been checked) which is kinda disappointing as the fun was over before it even started. :P
StingRay is offline  
Old 19 April 2018, 07:26   #13
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 48
Posts: 1,151
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Haha, I made that in the future because I needed to test on the 512MB OCS machine which wasn't possible yet in 2018.
ROFLMAO

Quote:
In other news, just for fun I've coded a decrypter for the Cybernoid bootloader, didn't take long and there are only 123 decryption loops (not counting the one which decrypts the final piece of code once protection track has been checked) which is kinda disappointing as the fun was over before it even started. :P
ross is offline  
Old 19 April 2018, 23:07   #14
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 746
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
[...] PS : I forgot something. The longtrack use a Weak Bits part....
This means no IPF possible.
So it exists games that cannot be preserved by SPS/KryoFlux ?...
Did not know about it.
malko is offline  
Old 19 April 2018, 23:08   #15
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by malko View Post
So it exists games that cannot be preserved by SPS/KryoFlux ?...
Did not know about it.
The CTA is not supporting ALL the weak bits games. Only some of them.
dlfrsilver is offline  
Old 19 April 2018, 23:22   #16
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 746
Reading the CTA presentation page I understood that formats not recognized automatically can be scripted manually. No ?
malko is offline  
Old 20 April 2018, 00:04   #17
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Reading the CTA presentation page I understood that formats not recognized automatically can be scripted manually. No ?
Yes, but i don't have the "manual" for that.
dlfrsilver is offline  
Old 20 April 2018, 07:52   #18
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,090
Quote:
Originally Posted by malko View Post
So it exists games that cannot be preserved by SPS/KryoFlux ?...
Did not know about it.
There is an SPS image available for Cybernoid and I have compared the files, they are exactly the same as in dlfrsilver's image.
StingRay is offline  
Old 20 April 2018, 09:30   #19
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 746
Thanks for the precisions mates
malko is offline  
Old 20 April 2018, 14:48   #20
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
There is an SPS image available for Cybernoid and I have compared the files, they are exactly the same as in dlfrsilver's image.
Ok, i must see with IFW then. Because the CTA as it is is not making a working IPF out of the CTraw file i posted.
dlfrsilver is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Request: Cybernoid 1 / 2 Hungry Horace project.Sprites 11 16 September 2016 12:11
Cybernoid I and II Predseda HOL data problems 1 19 February 2016 12:52
Cybernoid 1 and 2 executable... the wolf request.Old Rare Games 0 29 June 2004 01:54
Cybernoid Carlos Ace request.Old Rare Games 4 05 May 2003 23:18
Cybernoid 1 Tim Janssen request.Old Rare Games 7 16 May 2002 00:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09949 seconds with 16 queries