English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Language > Coders. Blitz Basic

 
 
Thread Tools
Old 10 December 2019, 22:13   #41
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Hm, why not?
Would this behavior be a common usecase for you?

What should the IDE do if use click on the close button with only one source file remaining? Just open an empty new file as with @Empty_Source?
Honitos is offline  
Old 10 December 2019, 23:42   #42
Nightshft
Registered User

Nightshft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Austria
Age: 44
Posts: 315
I think it would be nice. Personally I like closing a project and taking a 5 second break before opening the next

Empty source or maybe just show an empty frame (with or without Welcome screen/picture) and the user then can create a new file or open one from disk.

Edit:
For everybody also using ClassicWB. The Workbench has an extended menu on top which clashes with the AB3 menu. Just close ToolsDaemon in CommoditiesHandler to fix this (click on "remove", it nevertheless will be there on next restart). Or start ToolsDaemon a second time to close it. I created an iconx to do this.

Last edited by Nightshft; 10 December 2019 at 23:57.
Nightshft is offline  
Old 11 December 2019, 10:34   #43
MickGyver
Registered User

MickGyver's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Finland
Posts: 548
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I just checked this. In the Docs of bitmaplib there ist a paragraph, that the Bitmap-calls have been upgraded to support interleaved bitmaps and therefore the newtype ".bitmap" has been updated (version from 27/02/1999). The newtype ".bitmap" is part of the resident "bb2objtypes".
The problem with this one seems to be that the supplied bitmap number must be a .l variable or a constant, otherwise the type error appears. So these fail:
Code:
bm.b = 1
*b.bitmap = Addr BitMap(bm)

bm.w = 1
*b.bitmap = Addr BitMap(bm)
while these work:
Code:
bm.l = 1
*b.bitmap = Addr BitMap(bm)

#BM=1
*b.bitmap = Addr BitMap(#BM)

*b.bitmap = Addr BitMap(1)
By the way, does Amiblitz3 accept ascii encoded include files?

Thanks again for the great work you have done with Amiblitz3!
MickGyver is offline  
Old 11 December 2019, 12:06   #44
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Interesting point with bitmap-objects!
I may look into it later.

Yes, AB3 can handle includes as pure textfiles.
The current release already provides all includes as ascii files.
Honitos is offline  
Old 11 December 2019, 21:51   #45
AlfaRomeo
A1200 040 SAM440EP 667
AlfaRomeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lisbon / Portugal
Posts: 808
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
AmiBlitz has been updated to release 3.7, and is available here. This is the first update in a few years, and removes the long-standing FPU requirement, alongside some other improvements. Much thanks should go to Sven Dröge for his work on this!
Great work, many thanks to Sven Dröge

Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I released AmiBlitz3 v3.7.1 today.

It fixes:

- the 68060-detection error
- the wrong display of free fastmem above 100mb
- windowsizes fit into 640 screen's width
Thanks for your efforts on this Honitos.
AlfaRomeo is offline  
Old 11 December 2019, 21:54   #46
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
You are welcome!
Happy to see the changes are useful for some people.
Honitos is offline  
Old 13 December 2019, 23:56   #47
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
You are welcome!
Happy to see the changes are useful for some people.
Hello Honitos,
I'm doing the italian translation of the whole IDE and i'm already at a good point.. however it seems that the main catalog still a bit broken .. the strings will be placed in a wrong order when i start the AmiBlitz interface.
Please can you check this ?

Once fix i will complete the translation so you can upload everything on github!

Thanks
samo79 is offline  
Old 14 December 2019, 09:12   #48
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Hi!
I know, the problem is with the generated .cd file StormWizard generates.
StormWizard is the tool the GUI is designed with. It seems to use the same labels again sometimes. Fixing this would be a huge work.

When I did the german translation bars on the english catalogfile I haf problems,too.

I juse SimpleCat for the work. I realized, I have to export the catalogfile WITHOUT optimize-checkmark set. Then it works.
Honitos is offline  
Old 14 December 2019, 11:51   #49
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
Hi!
I know, the problem is with the generated .cd file StormWizard generates.
StormWizard is the tool the GUI is designed with. It seems to use the same labels again sometimes. Fixing this would be a huge work.
Yep, atleast everything it's compilable with FlexCat aswell ..
Aniway, perhaps i can anticipate the time sending you what i actually have (currrent translation+ dictionary) so you can start checking what's wrong

Is there a way to send you things ? by mail maybe ?
samo79 is offline  
Old 14 December 2019, 14:46   #50
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
You could do a commit/merge request on github,
or pm me.
Honitos is offline  
Old 14 December 2019, 19:55   #51
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
You could do a commit/merge request on github,
or pm me.
Ok, to make it easy i attach the file here:

http://s000.tinyupload.com/index.php...93276581130806

What it contains:

- The italian phrasebook: 99% Done
- The italian catalog: 85% Done

But for the italian catalog i need a fixed .cd (catalog descriptor) in order to make the strings correctly fill the program

At the moment, you can upload everything on github, then once you fix the catalog descriptor i will complete the work :-)
samo79 is offline  
Old 14 December 2019, 21:02   #52
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 587
I dont know your roadmap but here I go to request a feature.
Would be possible to add an option to check if a variable is being used but was not declared previously?

Perhaps is my head but I think that ab3 is more estable now.

thanks for the work mate!

Last edited by tolkien; 14 December 2019 at 22:49. Reason: typos
tolkien is offline  
Old 15 December 2019, 22:36   #53
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 37
Posts: 789
This is great, I love that I can use Amiblitz for dev again without the FPU requirement. Thank you so much for this!
indigolemon is offline  
Old 16 December 2019, 08:45   #54
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
Would be possible to add an option to check if a variable is being used but was not declared previously?

This is already implemented by the "Syntax"-Command.
The helpstring gives you the required information about it.
Honitos is offline  
Old 16 December 2019, 08:46   #55
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Smile

Quote:
Originally Posted by indigolemon View Post
This is great, I love that I can use Amiblitz for dev again without the FPU requirement. Thank you so much for this!
You're welcome!
Honitos is offline  
Old 16 December 2019, 08:49   #56
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by samo79 View Post
Ok, to make it easy i attach the file here:

http://s000.tinyupload.com/index.php...93276581130806

What it contains:

- The italian phrasebook: 99% Done
- The italian catalog: 85% Done

But for the italian catalog i need a fixed .cd (catalog descriptor) in order to make the strings correctly fill the program

At the moment, you can upload everything on github, then once you fix the catalog descriptor i will complete the work :-)

Thanks for your work that will help your italian collegues alot.
But the problem is not the catalog descriptor file, but the wizard project itself. Rearranging the complete ID-set will lead into a lot of rearranging of the different languages...
Till now, I just let is as it is, as the resoluting catalog file compiled with SimpleCat works. I am going to export your italian language with SimpleCat again, hoping it will work too.
Honitos is offline  
Old 16 December 2019, 09:44   #57
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 587
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
This is already implemented by the "Syntax"-Command.
The helpstring gives you the required information about it.
I overlooked that! Thanks for the info.
tolkien is offline  
Old 17 December 2019, 13:49   #58
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
I just uploaded release 3.7.2 of AmiBlitz3 on github:


https://github.com/AmiBlitz/AmiBlitz...ses/tag/v3.7.2
Honitos is offline  
Old 17 December 2019, 20:41   #59
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I just uploaded release 3.7.2 of AmiBlitz3 on github:


https://github.com/AmiBlitz/AmiBlitz...ses/tag/v3.7.2
Ok tested a bit ...
Meanwhile i've completed at 100% the italian PhraseBook, you can download it from here:

http://s000.tinyupload.com/index.php...36807958713163

(Please commit it on your repo)

But found also some minor problems in the reference shortcuts window, these 3 strings doesn't work correctly or just took the localized string in a wrong manner

"<CTRL>+click on filename" "<CTRL> + Click sul nome del file"
"cut, same as <AMIGA>+<X>" "Taglia, come per <AMIGA> + <X>"
"cursors down select row" "Cursore giu' per selezionare la riga"

Also a string seems missed, the "Key" string of the separator label of the shortcut window
Please check everything as you can
samo79 is offline  
Old 17 December 2019, 20:44   #60
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 587
I have a crash with this last version when I try to enter to IDE preferences (error #8000000A).
tolkien is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiblitz 3 Retrofan Amiga scene 2 15 December 2016 22:55
AmiBlitz 3 AF2013 Coders. Blitz Basic 13 26 September 2013 00:27
Amiblitz Forum AlfaRomeo Amiga scene 0 31 July 2013 01:43
AmiBlitz 3 slk486 support.Apps 2 16 May 2010 21:26
AmiBlitz code AlfaRomeo Coders. Tutorials 4 23 February 2010 18:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09507 seconds with 13 queries