English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 09 August 2007, 20:19   #1
Kitt
 
Posts: n/a
Total noob needing help with Amiga Forever

Hi,

As the title says, another noob needing some help. I think this is a pretty simple question (apologies if it's covered elsewhere, I did look but couldn't find anything...) and I'm probably just being dense.

I got Amiga Forever 2006 the other day, as well as some old Amia games (specifically, Stunt Car Racer and Hoyle's Book of Games) but I can't seem to get either game running. I've used some emulators, such as DOSBox, before, but for some reason WinUAE just baffles me. I read somewhere that to load the .adf files I needed to put them in the 'games' folder of Amiga Forever, which I did, but because they didn't have .adml files I put them in the 'Unsorted Files' file. But when I load Amiga Forever neither game shows up. I read somewhere that I need to load each .adf file as if it where a floppy disk by doing... something... but I'm not sure how.

So could anyone give me step-by-step advice? Sorry if this has already been covered or if I'm just being incredibly stupid, and thank you for any help. ^^;
 
Old 09 August 2007, 22:05   #2
viddi
Moderator

viddi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 3,684
Welcome to EAB, Kitt.


Have you tried this FAQ?
http://www.amigaforever.com/troubleshooting/


And why not try one of these WBs:
http://classicwb.abime.net/
viddi is offline  
Old 09 August 2007, 22:07   #3
spiff
Oh noes!
spiff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Neverland
Posts: 716
WinUAE changes discs by pressing F12 when running.

Last edited by spiff; 09 August 2007 at 22:09. Reason: viddi did the right thing.
spiff is offline  
Old 09 August 2007, 22:22   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,893
...also pjhutch's awesome site is pretty cool when it comes to F.A.Qs and general understanding

Amiga Emulator F.A.Q.

Sub Sections:
Winuae Configuration F.A.Q.
Winuae Installation F.A.Q.
DamienD is offline  
Old 09 August 2007, 23:28   #5
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 44
Posts: 5,260
you silly Global Moderator! we have a quite extensive faq too! just follow the link up in the bar!
Marcuz is offline  
Old 10 August 2007, 00:00   #6
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,893
LOL

I know that marco, thought I'd link to another less obvious source as all new users read EAB's >> Amiga FAQ << plus Rules & Help after joining don't they?

Ok, ok... Guess I should have also linked specifically to Amiga Emulation and Paul's great guide; How do I run a basic Amiga Game via Quickstart in WinUAE?
DamienD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Forever and C64 Forever Live Video Meetup mcb News 1 30 May 2009 19:09
Unofficial version of Centurion PL, needing WHDLoad support... Shoonay project.WHDLoad 1 04 August 2008 23:15
Selling/Needing some items CU_AMiGA MarketPlace 5 17 November 2005 20:04
Total Amiga! kriz Amiga scene 1 23 October 2002 03:10
Noob needs help building an Amiga sgt_chimp Amiga scene 5 03 December 2001 19:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06798 seconds with 15 queries