English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 December 2020, 01:04   #1
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,384
How well would WinUAE run on an Intel Celeron N4000?

I've been looking for a cheap PC to run WinUAE on, and the only one that fits in my ideal budget is a model with this CPU.

Will WinUAE play ball with this spec CPU? What are the minimum system requirements for WinUAE and Windows 10, in fact?
Foebane is offline  
Old 28 December 2020, 04:14   #2
fl@sh
Registered User

 
Join Date: Mar 2018
Location: italy
Posts: 22
If you want play basic a500 or a1200 games It should be ok
fl@sh is offline  
Old 30 December 2020, 04:41   #3
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 46
Posts: 2,348
You can check some info in this thread

http://eab.abime.net/showthread.php?t=97328
chip is offline  
Old 30 December 2020, 05:18   #4
Srksi
Registered User

 
Join Date: Sep 2020
Location: Vukojebina
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by fl@sh View Post
If you want play basic a500 or a1200 games It should be ok
I was running basic A1200 games on my 15 years old athlon 1500+ He should be fine
Want cheap emu station? Buy anything with used intel quad core starting from i5 2400 and above. Its mega chap used and still powerful enough
Srksi is offline  
Old 30 December 2020, 10:11   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,384
I've been perfectly fine running 68040 JIT demos on my i3-8100, can't the N4000 do that?
Foebane is offline  
Old 07 January 2021, 17:39   #6
midimax
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Germany
Posts: 21
Benchmark comparison i3-8100 vs N4000
Single-core is the N4000 at best only half as fast as a i3-8100, Multi-thread (not sure if JIT utilizes that) even worse.
midimax is offline  
Old 07 January 2021, 19:40   #7
nobody
Registered User

nobody's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: GR
Age: 43
Posts: 1,406
Normally it should run ok. If not pick an older version, 1.6 runs solid 50 fps on my tiny Atom (1.6ghz 2 core/4 thread) netbook, probably some newer versions too, but didn't bother to check. If i run the latest version it runs ok in some simple games and struggle in some more complex that use more tricks like Jim power in example.
nobody is offline  
Old 07 January 2021, 20:01   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,625
Probably works fine, as long as cycle-exact is off.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel HD 4600 onboard graphics suitable for WinUAE? kimsop support.WinUAE 3 14 January 2020 21:48
WinUAE on Intel NUC audio turns itself off?!? ProdigalAmigan support.WinUAE 26 22 May 2019 18:15
How do different Intel/AMD CPU speeds affect WinUAE emulation? Foebane support.WinUAE 9 16 December 2018 15:08
What to do with 2 Intel D201GLY Motherboard Celeron? Ratteler Retrogaming General Discussion 6 20 August 2016 19:27
Winuae compiled with Intel c/c++ compiler Jgames support.WinUAE 4 29 December 2009 18:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08940 seconds with 15 queries