English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 19 December 2020, 22:15   #101
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
sorry again :-)
so to test warp3D what should i do?
or just launch some games and choose an opengl (minigl)
thanks for any advice
White is offline  
Old 19 December 2020, 22:17   #102
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,789
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Assuming warptest starts in your config, what mode does it want? What does the mode requester list?
Warptest shows a mode requester but the Engine demo shows no modeid found.

Actually, the mediator w3d drivers dont come with the demo files so maybe there is a compatibility issue with them (not knowing about the voodoo when they were written). If i can find the voodoo card ill mess around with the amiga tommorow.

Edit: also note env settings.

PowerPC/gfxaddr= $52000000 (This matches memspace1 in pciinfo and is what w3d installer finds.)
PowerPC/Force=1
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	warptest.png
Views:	47
Size:	19.4 KB
ID:	69995  
Mad-Matt is offline  
Old 19 December 2020, 22:22   #103
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
Quote:
Originally Posted by abu_the_monkey View Post
are you sure you have the correct driver 'W3D_Picasso96.Library' in Libs/Warp3D/GFXdrivers?
I get that error when i use the standard warp3d version but it works when using the elbox version.
they are both v4.2 so the only way to check is the size

standard warp3d v4.2 = 38664 bytes
elbox mediator v4.2 = 39216 bytes

the first 2 pics are with the elbox version and the last is with the standard version

br
It was wrong version but why mmcd does not install it? I copied it manually and now it asks for resolution and then it crashes.

Amiga 3D software install and support IS TOTAL GARBAGE! (EDIT: as in no error checks, just crash if something is wrong!)
Toni Wilen is online now  
Old 19 December 2020, 22:36   #104
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,789
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
EDIT: as in no error checks, just crash if something is wrong!
This is just as true today with modern software. I spent hours trying to get Homefront and Homefront revolution to run due to it wanting very specific versions of phyx software and not telling me what it wants and multiple versions cant co exist! Wolfenstein 2 did it as well when i didn't have the exact vulkan dll files it wanted and refused to start.
Mad-Matt is offline  
Old 19 December 2020, 22:44   #105
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by White View Post
@Toni
I apologize for the request the system is configured for voodoo3
warp3D 4.2a was downloaded from the hyperion site
i have never used warp3D with 4.1FE i don't want to get wrong version to install

which version of warp3D should be installed in 4.1FE
thanks

It comes with OS 4 - NATIVE PPC, so it won't work for PPC "Classic" games. You have to use "work arounds" for those. Not worth it - not in emulation. Only if you have X5000 or some AmigaOne.


Back to topic.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 19 December 2020, 22:45   #106
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
I guess I need some ready-made Voodoo + Mediator + Warp3D HDF as usual (and as minimal as possible) Contact me privately if you have one.
Toni Wilen is online now  
Old 19 December 2020, 22:47   #107
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by abu_the_monkey View Post
are you sure you have the correct driver 'W3D_Picasso96.Library' in Libs/Warp3D/GFXdrivers?
I get that error when i use the standard warp3d version but it works when using the elbox version.
they are both v4.2 so the only way to check is the size

standard warp3d v4.2 = 38664 bytes
elbox mediator v4.2 = 39216 bytes

the first 2 pics are with the elbox version and the last is with the standard version

br

That's what I noticed also. After checking the Warp3D archive from Elbox I realized it HAS been updated but same version. That's when I was able to get hardware screen modes.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 19 December 2020, 22:52   #108
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,789
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Quote:
Originally Posted by AC/DC HACKER! View Post
It comes with OS 4 - NATIVE PPC, so it won't work for PPC "Classic" games. You have to use "work arounds" for those. Not worth it - not in emulation. Only if you have X5000 or some AmigaOne.


Back to topic.
I'm not sure what you are saying here. Warp3D 5 is included in Aos4 and compatable with current w3d v4 games supporting Permedia2 and voodoo. There are a few aos4 scene demos but these seem to demand the Radeon drivers. Wipeout for instance plays slightly faster and smoother on my BVision using aos4 and is already working better in emulation than with os3 at this time.

@toni, make sure you set the env vars i wrote above. should stop the freezing when selecting the 3d screen mode. I don't know if it makes a difference or not but i am using p96 2.1b as it is listed as the supported version in warp3d docs. Anything after that is a roll of the dice
Mad-Matt is offline  
Old 19 December 2020, 22:52   #109
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It was wrong version but why mmcd does not install it? I copied it manually and now it asks for resolution and then it crashes.

Amiga 3D software install and support IS TOTAL GARBAGE! (EDIT: as in no error checks, just crash if something is wrong!)

Just crash or hang...Uh-huh!!! I went through trials trials with this stuff - win WinUAE and real A4000+CSPPC+CVisionPPC. Part of being an Amiga die-hard in some respects, ha! You're encountering what I did about 30 minutes ago. I noticed on Elbox Site about Warp3D...and had an "OOHh!!" moment.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 19 December 2020, 22:54   #110
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
I'm not sure what you are saying here. Warp3D 5 is included in Aos4 and compatable with current w3d v4 games supporting Permedia2 and voodoo. There are a few aos4 scene demos but these seem to demand the Radeon drivers. Wipeout for instance plays slightly faster and smoother on my BVision using aos4 and is already working better in emulation than with os3 at this time.

That's why I was clarifying about AmigaOne.. With A4000 Wipeout will function with OS 4.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 19 December 2020, 22:59   #111
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
@AC/DC HACKER!
Thanks for the explanation
even if I'm confused :-)
I'm more interested in a graphic support for 4.1FE and that gives speed as when using uaegfx but with a higher speed.
Maybe I understand now why there is little interest in this kind of development from Toni but I could be wrong.

In reality, 3d in the form of an opengl never existed on the amiga :-)
White is offline  
Old 19 December 2020, 23:00   #112
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
Quote:
Originally Posted by AC/DC HACKER! View Post
Just crash or hang...Uh-huh!!! I went through trials trials with this stuff - win WinUAE and real A4000+CSPPC+CVisionPPC. Part of being an Amiga die-hard in some respects, ha! You're encountering what I did about 30 minutes ago. I noticed on Elbox Site about Warp3D...and had an "OOHh!!" moment.
It is still crap and it still crashes. It even tries to install demo files but there is no demos included with the archive!
Toni Wilen is online now  
Old 19 December 2020, 23:06   #113
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,789
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Quote:
Originally Posted by White View Post
In reality, 3d in the form of an opengl never existed on the amiga :-)
We had CyberGL when the CVision3D was released although i Don't know of any software using it. StormMESA is an OpenGL implementation for both 68k and ppc providing software emulated and hardware acceleration. Used in a few scene demos but not a lot else but it does exist. A lot of developers had lost interest in the Amiga by this point though.
Mad-Matt is offline  
Old 19 December 2020, 23:17   #114
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
yes I followed the thing a bit but many years ago

if it is of interest by reading an old article in Italian it is basically explained that elbox did not find agreements at the time with the picasso developers.
And so they did a reverse-engineering of picasso software at the moment it is always written that the best picasso drivers for voodoo were 1.43 after these the code was rewritten for later versions of picasso but without any optimization.

here the complete article if it is of interest, with some instructions:
http://w1.diff.org/diff/sei/medfull.shtml
White is offline  
Old 20 December 2020, 01:03   #115
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by White View Post
@AC/DC HACKER!
Thanks for the explanation
even if I'm confused :-)
I'm more interested in a graphic support for 4.1FE and that gives speed as when using uaegfx but with a higher speed.
Maybe I understand now why there is little interest in this kind of development from Toni but I could be wrong.

In reality, 3d in the form of an opengl never existed on the amiga :-)

My replies assumed you were seeking to install Warp3D 4.x or 5.x to OS 4 and those are 68K related. So they'd cause even more slowdown in emulation, to emulation. I should have been more clear.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 20 December 2020, 01:52   #116
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
Quote:
Originally Posted by AC/DC HACKER! View Post
Hardware isn't yet functional here. I've tried Payback 68K.. The prefs will allow enabling Hardware but a requester won't show to pick a screen. 2D (software) screens look decent, with a couple "hesitations"..I'll record a log soon.

Payback to me works great, tested 1024x768 on my AfA One

Last edited by AMIGASYSTEM; 25 December 2020 at 00:54.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 20 December 2020, 02:21   #117
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Payback to me works great, tested 1024x768 on my AfA One

That's 2D software mode, not emulated hardware.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 20 December 2020, 02:25   #118
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
I don't understand, have you seen the request with the available resolutions Voodoo!
AMIGASYSTEM is offline  
Old 20 December 2020, 02:52   #119
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I don't understand, have you seen the request with the available resolutions Voodoo!

Yep. The blue picture shows a requester with 8-Bit screen modes listed. Hardware mode is 15-Bit or higher. Payback looks different in Hardware modes.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 20 December 2020, 03:08   #120
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
Ok thanks now I understand !
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MAME now fully open source - time for Voodoo 3 emulation in WinUAE? jbenam support.WinUAE 32 12 December 2020 10:43
Crash of WinUAE v2.8.1.0 when testing NetSurf tygre support.WinUAE 4 28 August 2016 02:34
Voodoo GFX Emulation FOL request.UAE Wishlist 6 20 February 2015 23:55
Experimental/testing builds of WinUAE 2.7.0 with VS 2013 mark_k support.WinUAE 18 09 September 2014 23:26
Need help with CD32 emulation on Winuae trydowave support.WinUAE 9 31 August 2012 11:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12692 seconds with 14 queries