English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 27 September 2020, 21:47   #41
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 45
Posts: 3,670
CV64/3D RTG board emulation
turrican3 is offline  
Old 27 September 2020, 21:56   #42
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
CV64/3D RTG board emulation
I have never installed CV64/3D, can you tell which drivers you have installed and the setting procedure in Prefs? thanks

I installed CV64/3D but the graphics are corrupted, at 32Bit the colors are strange

Last edited by AMIGASYSTEM; 02 October 2020 at 19:21.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 28 September 2020, 14:00   #43
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Hi Toni,
A) how file use for a bios for Cybersion64/3d, s3virge pcem bios are correct?
B) how name file bios set for found in winuae

C) where select a bios for Cybersion64/3d in winaue?


Thanks for help!
Zilog is offline  
Old 28 September 2020, 20:03   #44
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hi Toni,
A) how file use for a bios for Cybersion64/3d, s3virge pcem bios are correct?
B) how name file bios set for found in winuae

C) where select a bios for Cybersion64/3d in winaue?


Thanks for help!
a-c) You don't.

Cirrus Logic board is the only one available as a bridgeboard VGA. I don't see any reason for supporting other boards.
Toni Wilen is offline  
Old 28 September 2020, 20:13   #45
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
a-c) You don't.

Cirrus Logic board is the only one available as a bridgeboard VGA. I don't see any reason for supporting other boards.

Toni,
but when active the PicassoIV board i select a bios...don't need???


VideoBios.JPG


Thanks a lot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	VideoBios.JPG
Views:	232
Size:	28.6 KB
ID:	68970  
Zilog is offline  
Old 28 September 2020, 20:16   #46
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Toni,
but when active the PicassoIV board i select a bios...don't need???
BIOS generally means PC boot ROM. Amiga ROMs aren't BIOS ROMs. (Except PC bridgeboard which obviously has BIOS ROM )

PicassoIV is the only RTG board that has boot ROM. (and it won't work without it)
Toni Wilen is offline  
Old 28 September 2020, 20:18   #47
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
https://download.abime.net/winuae/fi...nuae_4500b2.7z
https://download.abime.net/winuae/fi...ae64_4500b2.7z

Beta 2:

- On screen led crash fix.
- On screen leds size and font type is more closer to old style.
- Added support for Aranym JIT blacklist string and added also opcode name blacklist (never compile listed opcode) support. jit_blacklist=<opcode in hexadecimal> or jit_blacklist=<opcode1>-<opcode2> or jit_blacklist=opcode to disable all "opcode" variants.
- Fixed Picasso96 corruption when running program that opens new RTG screen. (This didn't happen if not yet released Picasso96 2.5.0 was installed)

NOTE: 2 known JIT bugs: 1) If there are weird graphics corruption or similar only if JIT is enabled and Direct/Indirect makes no difference, try "jit_blacklist=lsl" (see above). 2) UAE expansions that need to call m68k code might hang if JIT is enabled, for example bsdsocket.library.
Toni Wilen is offline  
Old 28 September 2020, 20:37   #48
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
BIOS generally means PC boot ROM. Amiga ROMs aren't BIOS ROMs. (Except PC bridgeboard which obviously has BIOS ROM )

PicassoIV is the only RTG board that has boot ROM. (and it won't work without it)

All Clear!


Thanks a lot.
Zilog is offline  
Old 28 September 2020, 21:20   #49
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Hi To all,
i have problem with Warp3d, conf:

Amiga 4000
Os 3.1
Picasso Driver 2.1b
CyberVision 64/3D Zorro III

Warp3d v4.2a download from aminet.


If run gears_68k give me error: "open display failed" and if i run warptest.

War3d_Err.JPG


Is my error, i need other library?


Thanks a lot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	War3d_Err.JPG
Views:	268
Size:	20.3 KB
ID:	68973  
Zilog is offline  
Old 28 September 2020, 23:18   #50
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,584
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
https://download.abime.net/winuae/fi...nuae_4500b2.7z
https://download.abime.net/winuae/fi...ae64_4500b2.7z

Beta 2:

- On screen led crash fix.
- On screen leds size and font type is more closer to old style.
- Added support for Aranym JIT blacklist string and added also opcode name blacklist (never compile listed opcode) support. jit_blacklist=<opcode in hexadecimal> or jit_blacklist=<opcode1>-<opcode2> or jit_blacklist=opcode to disable all "opcode" variants.
- Fixed Picasso96 corruption when running program that opens new RTG screen. (This didn't happen if not yet released Picasso96 2.5.0 was installed)

NOTE: 2 known JIT bugs: 1) If there are weird graphics corruption or similar only if JIT is enabled and Direct/Indirect makes no difference, try "jit_blacklist=lsl" (see above). 2) UAE expansions that need to call m68k code might hang if JIT is enabled, for example bsdsocket.library.
There's a reason why I call you Master Wilen

All issues that I documented in this post are now gone with the latest beta

...well, except for "Heretic & Hexen [AmigaCD] [RTG] [MS-DOS conversion]". Hexen still crashes every time I play after roughly 10 seconds of moving around. The work around I found previously i.e. lowering JIT cache size to 2MB doesn't work anymore.

Finally, sorry, still don't like the new LEDs though.
DamienD is offline  
Old 28 September 2020, 23:24   #51
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
With Beta 2

With OS3 RTG Picasso IV the graphic problems remain (Quake 2 GL, Heretic and Hexen AGA), with Game"Testament AGA" output receive JIT see screenshot error

OS3 RTG With UAE Zorro III Quake 2 GL, Heretic and Hexen AGA, Testament AGA work well

OS3 RTG With UAE Zorro III continues the problem, seems only with Quake 3 and Quake 3 Arena, grey screen and WinUAE crash.

Last edited by AMIGASYSTEM; 03 October 2020 at 18:05.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 September 2020, 16:36   #52
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
Excuse me Toni I noticed once installed the Picasso96 Drivers and saved a "CyberVision 64/3D" video resolution. Then you have to close WinUAE and reopen WinUAE it otherwise the Video Card will not be detected anymore, am I wrong ?
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 September 2020, 18:39   #53
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,636
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hi To all,
i have problem with Warp3d, conf:

Amiga 4000
Os 3.1
Picasso Driver 2.1b
CyberVision 64/3D Zorro III

Warp3d v4.2a download from aminet.


If run gears_68k give me error: "open display failed" and if i run warptest.

War3d_Err.JPG


Is my error, i need other library?
Probably incompatible resolution, not enough VRAM left or something. I don't think it can be caused by emulation related problem.


Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
With Beta 2

With OS3 RTG Picasso IV the graphic problems remain (Quake 2 GL, Heretic and Hexen AGA), with Game"Testament AGA" output receive JIT see screenshot error

OS3 RTG With UAE Zorro III Quake 2 GL, Heretic and Hexen AGA, Testament AGA work well

OS3 RTG With UAE Zorro III continues the problem, seems only with Quake 3 and Quake 3 Arena, grey screen and WinUAE crash.
Really need some less massive program to debug..
EDIT: or full HDF that contains everything needed.

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Excuse me Toni I noticed once installed the Picasso96 Drivers and saved a "CyberVision 64/3D" video resolution. Then you have to close WinUAE and reopen WinUAE it otherwise the Video Card will not be detected anymore, am I wrong ?
I am not going to reinstall anything..

Last edited by Toni Wilen; 29 September 2020 at 19:31.
Toni Wilen is offline  
Old 29 September 2020, 20:07   #54
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Probably incompatible resolution, not enough VRAM left or something. I don't think it can be caused by emulation related problem....

.....

Ok, the problem was the resolution.
Now , until go test i have a crash of winaue.


winuae_4.5.0_bBeta 2_2020.09.29_19.02.28.dmp


Thanks a lot Toni.
Attached Files
File Type: dmp winuae_4.5.0_bBeta 2_2020.09.29_19.02.28.dmp (190.5 KB, 148 views)
Zilog is offline  
Old 29 September 2020, 22:18   #55
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,421
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Really need some less massive program to debug..
EDIT: or full HDF that contains everything needed.

Toni in a few minutes I will send you in PM the links of my HardFile.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 29 September 2020, 22:51   #56
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
I tried the cvision3D with 3.xx it seems to work quake1 it also works wazp3d they are a bit slow but they work at the moment the graphics seem correct I have selected 16bit as a screen at 1024x768 cvision
i have never used graphics cards so i don't know if that's correct
I prepare a video maybe it is more useful I used the beta2
I hope that's right
White is offline  
Old 29 September 2020, 23:02   #57
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
here the configuration:
I can't record the video at the moment it doesn't capture the full screen I have to adjust the settings
Attached Files
File Type: uae CYBERVISION3D.uae (25.3 KB, 108 views)
White is offline  
Old 29 September 2020, 23:13   #58
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,584
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
EDIT: or full HDF that contains everything needed.
I can give you that for "Heretic & Hexen [AmigaCD] [RTG] [MS-DOS conversion]" if you like?

No matter what settings I play with now I can't get it stable in these betas; and it will usually crash withing 10 - 15 seconds of play.

Edit: I've uploaded and sent you a PM.
DamienD is offline  
Old 29 September 2020, 23:14   #59
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
I hope it's right and not wrong:
[ Show youtube player ]
White is offline  
Old 29 September 2020, 23:46   #60
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 1,048
is it right as a configuration?
White is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 4.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 69 09 April 2019 19:31
WinUAE 3.4.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 464 20 December 2016 16:56
WinUAE 3.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 385 09 November 2015 00:06
WinUAE 2.4.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 223 09 May 2012 17:16
WinUAE 2.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 119 28 June 2010 03:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11000 seconds with 14 queries