English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 30 December 2020, 15:56   #61
Biscuit
Baked Produce

Biscuit's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: UK
Age: 40
Posts: 746
Looks great. Thanks for all the work, looking forward to it.
Biscuit is offline  
Old 06 January 2021, 16:42   #62
Old_Bob
BiO-sanitation Battalion

Old_Bob's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Scotland
Posts: 114
Hey, dudes.

I've uploaded the latest test version to The Zone. Give it a whirl and see what you all think. All the animation frames for the beer drinking bobs are now in and you will be also now be killed if an empty beer glass falls off the end of the bar.

All the data is now ProPack compressed and is unpacked at the beginning of each round. Hopefully this won't introduce any weirdness on 040 and 060??

If you end up getting stuck on a round, you can simply skip to the next one using the second fire button. This works fine in WinUAE, but for some reason won't for me here on my A600 with a Megadrive pad plugged in. Your mileage may vary, I guess.

Please let me know how you get along with it.

B
Old_Bob is offline  
Old 06 January 2021, 16:50   #63
Bren McGuire
Registered User

Bren McGuire's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Croydon
Posts: 144
Wow this is great!
Bren McGuire is offline  
Old 06 January 2021, 17:18   #64
Neil79
IndieRetroNews
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: -
Posts: 2,808
Neil79 is offline  
Old 06 January 2021, 18:49   #65
S. Campbell
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Left a bit/ Fire!
Posts: 172
That's looking amazingly good. Cleanest Tapper graphics I've ever seen.
S. Campbell is offline  
Old 06 January 2021, 18:58   #66
zzbylu
Saberman

zzbylu's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Kielce/Poland
Posts: 161
Gameplay: [ Show youtube player ]
zzbylu is offline  
Old 07 January 2021, 01:54   #67
Toni Galvez
Registered User

 
Join Date: Jan 2015
Location: London/UK
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by Old_Bob View Post
Hey, dudes.

I've uploaded the latest test version to The Zone. Give it a whirl and see what you all think. All the animation frames for the beer drinking bobs are now in and you will be also now be killed if an empty beer glass falls off the end of the bar.

All the data is now ProPack compressed and is unpacked at the beginning of each round. Hopefully this won't introduce any weirdness on 040 and 060??

If you end up getting stuck on a round, you can simply skip to the next one using the second fire button. This works fine in WinUAE, but for some reason won't for me here on my A600 with a Megadrive pad plugged in. Your mileage may vary, I guess.

Please let me know how you get along with it.

B
Very nice work, hopefully, we can have both SFX+music in-game. Can I suggest my friend DJ-Metune for the music? he is really great translating music from the arcade. He did an amazing job with the music for Rygar on Amiga.
Toni Galvez is offline  
Old 07 January 2021, 02:17   #68
nikosidis
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: oslo/norway
Posts: 683
I tried the game on my A1200/030 and the game runs perfect.
This looks better than the arcade version from what I remember.
The game play is great. Fantastic job!! This seams to be one of the better
arcade ports to the Amiga ever!!
nikosidis is offline  
Old 12 January 2021, 04:57   #69
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 49
Posts: 1,712
Tried the latest version and all the customers are not showing up. Only the bar tender. Older versions use to work great. A500 with KS 1.3, 512k chip and 512k fast. Works fine on A3000 and A1200.

Does it now need 1MB Chip RAM?
TjLaZer is offline  
Old 12 January 2021, 15:35   #70
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Does it now need 1MB Chip RAM?
It always has, see the first post...
DamienD is offline  
Old 12 January 2021, 15:36   #71
skyzoo73
Registered User

skyzoo73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Italy
Age: 47
Posts: 105
Tested on Amiga 600 (kick3.1.4 - 2megachip - 4 mega fastram)
boot from gotek set as df1:
KTRL CD32 + controller

It works perfectly.

Click image for larger version

Name:	IMG_20210112_141806.jpg
Views:	43
Size:	955.3 KB
ID:	70314 Click image for larger version

Name:	IMG_20210112_142524.jpg
Views:	48
Size:	960.6 KB
ID:	70315

Last edited by skyzoo73; 12 January 2021 at 15:42.
skyzoo73 is offline  
Old 12 January 2021, 15:40   #72
Old_Bob
BiO-sanitation Battalion

Old_Bob's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Scotland
Posts: 114
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Does it now need 1MB Chip RAM?
Yes, it does.

Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
It always has, see the first post...
I should clear this up. The previous test versions could get away with 512kb and the game, in its current state, could possibly still run in 512kb. Although there would only be around 20 or 30kb left for everything else that's still to be added. Most of which is sound effects and music, which will be in present the next test version. (coming soon... ) Now that the memory map has been finalized, 1mb is now necessary. Also, any Fast RAM you may have is not utilised in any way by the game.

B

Last edited by Old_Bob; 12 January 2021 at 15:52.
Old_Bob is offline  
Old 12 January 2021, 19:45   #73
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 49
Posts: 1,712
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
It always has, see the first post...

Actually no, the previous versions didn’t they ran fine on my OCS 512K chip/512k fast. It now needs 1MB Chip.
TjLaZer is offline  
Old 12 January 2021, 20:34   #74
EAUniW
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: USA
Posts: 168
Tapper is the kind of game that looks amazing on a CRT, real old school early '80s GFX.
EAUniW is offline  
Old 12 January 2021, 20:35   #75
skyzoo73
Registered User

skyzoo73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Italy
Age: 47
Posts: 105
Tested on Amiga 500 (kick 1.3) + 512k expansion

Boot from df0: with gotek

The game seems to work,
but has a bug,
no customers are visible. The mugs of beer instead.


Click image for larger version

Name:	IMG_20210112_185022.jpg
Views:	64
Size:	966.5 KB
ID:	70322 Click image for larger version

Name:	IMG_20210112_185104.jpg
Views:	61
Size:	972.1 KB
ID:	70323
skyzoo73 is offline  
Old 12 January 2021, 20:37   #76
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Actually no, the previous versions didn’t they ran fine on my OCS 512K chip/512k fast. It now needs 1MB Chip.
Well maybe so... but Old_Bob's original post on the "10 March 2020, 22:46" has always specified "1mb Chip RAM is all that's required".
DamienD is offline  
Old 12 January 2021, 20:37   #77
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 19,609
Quote:
Originally Posted by skyzoo73 View Post
Tested on Amiga 500 (kick 1.3) + 512k expansion

Boot from df0: with gotek

The game seems to work,
but has a bug,
no customers are visible. The mugs of beer instead.


Attachment 70322 Attachment 70323
You need to use 1MB Chip RAM, otherwise this occurs.
DamienD is offline  
Old 12 January 2021, 23:08   #78
skyzoo73
Registered User

skyzoo73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Italy
Age: 47
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by damiend View Post
you need to use 1mb chip ram, otherwise this occurs.

ok.
skyzoo73 is offline  
Old 12 January 2021, 23:40   #79
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 49
Posts: 1,712
I just have to add this port is amazing! Played it all night last night. Keep up the good work!
TjLaZer is offline  
Old 21 January 2021, 03:18   #80
Old_Bob
BiO-sanitation Battalion

Old_Bob's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Scotland
Posts: 114
A new ADF is on The zone, dudes.

You ears should notice a difference with this one...

Background music for each of the rounds and most of the sound effects are now in the game, with another couple still to be added. It works well on my A600 here, hopefully it'll still work for all the rest of you.

Give it a spin and see what you all think.

B
Old_Bob is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The most impressive 3D graphics on unexpanded OCS Amiga? rodland Amiga scene 71 26 September 2017 13:51
Best looking copper backgrounds on Amiga OCS Trachu Coders. General 7 28 March 2017 11:27
A new Learning Demo for Amiga OCS and beyond. Toni Galvez Amiga scene 46 01 March 2015 16:20
Amiga 500. OCS or ECS? trydowave support.Hardware 10 25 May 2013 22:58
Best Flight Sim on Amiga OCS? Photon Nostalgia & memories 70 16 February 2010 22:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10179 seconds with 14 queries