English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 19 May 2017, 13:50   #41
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Still the same problem.
Object position and Mouse position dosen´t match


Man, this is tuff. Dont know when this will be 100% fixed, i mean ross did what he could. Maybe one day. Until then. Love you guy´s youre the best.

Last edited by Nibbler; 19 May 2017 at 20:37. Reason: typos - like usual ;)
Nibbler is offline  
AdSense AdSense  
Old 19 May 2017, 13:56   #42
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
Huh? Are you sure to copied the right file? I've tested it for the floppy and CD32 versions and everthing is fine now.
Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 14:17   #43
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 47
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Nibbler View Post
Dawm, still the same problem.
Object position and Mouse position dosen´t match


Man, this is a tuff. Dont know when this will be 100% fixed, i mean ross did what he could. Maybe one day. Until then. Love you guy´s youre the best.
Maybe you simply used the old version? (check CRC).

I know, i'm lazy, i've not even changed files names

Bye!
ross
ross is offline  
Old 19 May 2017, 14:30   #44
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Hmmm, i have downloaded the files on the very top in the zone. Is this not right ? Anyway, i come back later, work calls . (plz the german floppy version plz ) . Man, if i come back from work and darkseed is fixed then i am SUPER Happy bye folk, respect
Nibbler is offline  
Old 19 May 2017, 15:01   #45
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
You mixed the files. Everthing is fine now.



Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 20:47   #46
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Hmm Dosent work for me. I use Winuae to show you.
Pal or Ntsc, the Item/mouse position dosent match.

I downloaded both files on top off the file list in the zone (picture below). odd
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DS-NTSC.jpg
Views:	38
Size:	272.1 KB
ID:	53146   Click image for larger version

Name:	DS-Pal.jpg
Views:	34
Size:	277.0 KB
ID:	53147   Click image for larger version

Name:	Zone.jpg
Views:	28
Size:	476.2 KB
ID:	53148  

Last edited by Nibbler; 19 May 2017 at 20:54. Reason: typos, what else ;)
Nibbler is offline  
Old 19 May 2017, 20:50   #47
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
Mmh, strange. I've tested it in emulation and real hardware. The mouse pointer position ist fixed for sure as you can see in the pics above. Tried the WHDLoad floppy and CD32 versions.

Maybe delete your browser cache and redownload the files again.
Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 21:01   #48
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
ok, i try
Nibbler is offline  
Old 19 May 2017, 21:14   #49
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Wow, that took some time ... Still the same problem. what the.. ??
Nibbler is offline  
Old 19 May 2017, 21:16   #50
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
The attached file is working. If not then something is wrong on your side. And make sure the NTSC tooltype is really set in the game icon.
Attached Files
File Type: zip ds.zip (65.9 KB, 25 views)
Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 22:09   #51
retrogamer
Zone Friend
 
Join Date: May 2006
Location: Sweden
Age: 38
Posts: 237
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
The attached file is working. If not then something is wrong on your side. And make sure the NTSC tooltype is really set in the game icon.
How do I set the tooltype?
retrogamer is offline  
Old 19 May 2017, 22:13   #52
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
Mark the icon then mouse righclick -> Icons-> Informations. Write NTSC and save it. This need of course the NTSC monitor file in DEVS/Monitors of your WB.
Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 22:56   #53
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 47
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Nibbler View Post
Wow, that took some time ... Still the same problem. what the.. ??
Interesting...

Can you post all the relevant info?
(WinUAE version, config file, game version (you can also upload your game dir in The Zone)

The CD32 version is working? (Boot the ISO from WinUAE->quickstart->CD32)
The patch code is the same only the deploy is different.

ross
ross is offline  
Old 19 May 2017, 23:06   #54
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 47
Posts: 516
mmh, strange thing
Even with no NTSC tooltype the game work (as it should)
But at exit the screen mode is not repristined.

There is more than a single WHDLoad version?
Maybe some version overwrite my patch!
And maybe we need a patched whdload version.
ross is offline  
Old 19 May 2017, 23:09   #55
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
Latest WHDLoad version is v1.03 disk and v1.0 for CD32. And it's the only one shared on the usual WHDLoad game sites/EAB FTP. It works fine without NTSC tooltype. But as you said, the screen isn't refreshed properly then after pressing the quit key.

Booting the plain CD32 CD image in WinUAE works fine too. No problems here.


Last edited by Retro-Nerd; 19 May 2017 at 23:51.
Retro-Nerd is offline  
Old 19 May 2017, 23:39   #56
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 47
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Latest WHDLoad version is v1.03 disk and v1.0 for CD32. And it's the only one shared on the usual WHDLoad game sites/EAB FTP. It works fine without NTSC tooltype. But as you said, the screen isn't refreshed properly then after pressing the quit key.

Booting the plain CD32 CD image in WinUAE works fine too. No problems here.
Ok, for now you need to stay with NTSC tooltype.
The patch is made to work also for the floppy version so NTSC is forced (like bootable CD32).
WHDLoad slave is simply not aware of an NTSC version .
Not a problem at all.

Only Nibbler problem is inexplicable without more details.

ross

Last edited by ross; 19 May 2017 at 23:43. Reason: 'ploblem', funny word...
ross is offline  
Old 20 May 2017, 01:32   #57
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,571
Quote:
Originally Posted by ross View Post
Only Nibbler problem is inexplicable without more details.
I don't know how you patched the game but maybe this is a CPU/config related problem, i.e. games uses different code depending on the CPU/RAM etc. and you need to patch several parts instead of just one.
StingRay is offline  
Old 20 May 2017, 01:43   #58
ross
Omnia fert aetas

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 47
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
I don't know how you patched the game but maybe this is a CPU/config related problem, i.e. games uses different code depending on the CPU/RAM etc. and you need to patch several parts instead of just one.
Hi StingRay, so the request for Nibbler configuration and files
I've tested with vanilla machine and various WHDLoad combo (WinUAE bare 68k to 030 and various ram specs).

It looks like the copper list is in place but the sprite 'shift' code is not executed (somehow the bsr to patch is overwritten).

Waiting for Nibbler

Bye,
ross

Last edited by ross; 20 May 2017 at 01:56. Reason: combo used..
ross is offline  
Old 20 May 2017, 12:29   #59
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Sorry i kept you waiting ( was a busy day, yesterday ).
Anyway. I found the problem.

Its just the "Busy watch" that is in the wrong place.
The Rest is spot on.

Yipppieeeee , Finally.

The German version would be SUPER sweet. plz.

thank you so much for all you´re effort, time and support ross

Last edited by Nibbler; 20 May 2017 at 15:48.
Nibbler is offline  
Old 20 May 2017, 13:15   #60
Nibbler
nam nam nam

Nibbler's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Austria
Age: 38
Posts: 565
Is it possible to fix the "busy watch position" for the Community ? hmmm.
So close to 100% fixed...
Nibbler is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Great Giana Sisters SE? NTSC fix please TjLaZer support.Games 8 23 June 2017 08:18
Wanted: REAL HD-FIX for PC TEAC Floppy Drive Kerry3.1 MarketPlace 0 19 May 2015 11:43
Escom Amiga Floppy Fix DFO:???? manic23 support.Hardware 4 05 June 2013 19:29
Floppy drive timings and NTSC floppy unreliability mark_k support.WinUAE 6 02 February 2013 23:03
The Real HD-Fix Floppy controller amigo1 Hardware pics 27 22 September 2012 00:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.35158 seconds with 15 queries