English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 16 May 2017, 17:47   #601
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,196
Quote:
Originally Posted by idrougge View Post
They're pullups in case you're running an external 1602 LCD.
I see, thanks!
I haven 't bought the LCD yet, I want to get HxC before that.
First, I made sure the device worked. Yesterday, I managed to flash the Cortex firmware to it, and it's working just great! Thanks everyone for your help so far, it was a pretty smooth operation (except for one hiccup I managed to figure out on my own, maybe I should make an instructional video about this)
Akira is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 May 2017, 03:53   #602
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 362
Jeff, I sent you a PM but you never answered:

Lately I'm having a "LBA Change Test Failed ! Write Issue ?" warning each time I boot my HxC Gotek. I cannot use it afterwards since it hangs. Rebooting does not fix it. Booting from Workbench does not fix it. Any idea what this is and how to fix it?

Thanks.
PortuguesePilot is offline  
Old 27 May 2017, 08:47   #603
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,344
Quote:
Originally Posted by PortuguesePilot View Post
Lately I'm having a "LBA Change Test Failed ! Write Issue ?" warning each time I boot my HxC Gotek.
Bad USB stick? Does it boot normally (writes HxC on the display) without anything inserted?
demolition is offline  
Old 27 May 2017, 16:00   #604
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 362
It was my first call as well, but apparently that's not the issue. My USB stick works well both on PC and on other Goteks I have installed on other machines. Also, whatever USB stick that I plug onto my A1200's Gotek gives the very same error. An LBA error seems to be related to a bad boot sector, but since the USB stick works well on other Goteks and on other machines, it's not the stick's fault but in all probability a fault on this particular Gotek. Thinking that it might have been the cable connections, I opened my A1200 up and reconnected them (despite everything looking fine and dandy) but the problem persisted. I had done nothing (upgrade or anything else) to my Gotek as of late. Last time I used it was to play games the same as I've always done. There's apparently nothing that could have caused this. Still, I know that this sort of trouble doesn't happen just because, so there must be an underlying and yet undiscovered cause beneath it. In an attempt to solve the issue, I was able to flash a new firmware (v3.0.8.3a, which was the most compatible one I've tried in the past) but since then the Gotek is as good as dead, always displaying HxC on its display and never moving on from it (onto 000, as it used to do) and also unable to recognized any USB stick that I insert. If I boot from the CF card onto Workbench, the DF0: drive is not recognized anymore, regardless of any USB stick that might be plugged in.

EDIT: Disregard it, Jeff. I've since found out that it's not a Gotek problem after all.

Last edited by PortuguesePilot; 30 May 2017 at 21:42. Reason: Update on the issue.
PortuguesePilot is offline  
Old 31 May 2017, 23:51   #605
Jeff_HxC2001
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Paris / France
Posts: 460
Quote:
Originally Posted by PortuguesePilot View Post
EDIT: Disregard it, Jeff. I've since found out that it's not a Gotek problem after all.
So what was the issue finally ?
Jeff_HxC2001 is offline  
Old 01 June 2017, 01:30   #606
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 362
Quote:
Originally Posted by Jeff_HxC2001 View Post
So what was the issue finally ?
I have no idea yet, but I tested the issue further and it's not the Gotek's fault. I'm afraid that it might be something on the A1200's board. Some capacitor or the disk DMA or something. My feeling is that the Gotek acts as if it is "decalibarted" and reads the wrong block on the autoloader.hfe file. It won't boot from disk. The same Gotek drive works well on my other Amigas, hence it's not its fault.
PortuguesePilot is offline  
Old 02 June 2017, 11:14   #607
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 43
Posts: 1,263
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
Strange thing, when i'm listing my USB Key , all my folders are mixed, not in alphabetical order :





Foul is offline  
Old 02 June 2017, 13:42   #608
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 362
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Strange thing, when i'm listing my USB Key , all my folders are mixed, not in alphabetical order :





Due to the Gotek's software, the folders are displayed by antiquity rather than alphabetically. A drag, I know, but easily fixed. Use a sorting tool like DriveSort (get it here)
PortuguesePilot is offline  
Old 02 June 2017, 14:14   #609
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 43
Posts: 1,263
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
i'm on Linux but thanks
Foul is offline  
Old 02 June 2017, 15:17   #610
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,196
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
i'm on Linux but thanks


Copy all folders in order again and it will sort itself out.
Akira is offline  
Old 02 June 2017, 19:51   #611
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 38
Posts: 98
Info about oled display are supported?
danko is offline  
Old 02 June 2017, 19:53   #612
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 38
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by danko View Post
Info about oled display are supported?
danko is offline  
Old 02 June 2017, 20:28   #613
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,196
As far as I know it only supports an LCD 16x2 display, not at all that you posted. Something like this:

Akira is offline  
Old 02 June 2017, 20:28   #614
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 38
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
As far as I know it only supports an LCD 16x2 display.
Ok, many thanks.
danko is offline  
Old 02 June 2017, 20:39   #615
Sinphaltimus
Registered User

Sinphaltimus's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Cresco, PA, USA
Age: 47
Posts: 654
Here the one I used -

https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
Sinphaltimus is offline  
Old 02 June 2017, 20:40   #616
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 38
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by Sinphaltimus View Post
Hi, yes i have a this!
danko is offline  
Old 02 June 2017, 20:45   #617
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,196
Quote:
Originally Posted by Sinphaltimus View Post
You don't need the serial adapter though.
You can get something like this:
http://www.ebay.com/itm/391683768799
Akira is offline  
Old 02 June 2017, 20:49   #618
danko
Registered User
danko's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Italy
Age: 38
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
You don't need the serial adapter though.
You can get something like this:
http://www.ebay.com/itm/391683768799
Have all, but try the oled display.
danko is offline  
Old 02 June 2017, 20:50   #619
Sinphaltimus
Registered User

Sinphaltimus's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Cresco, PA, USA
Age: 47
Posts: 654
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
You don't need the serial adapter though.
You can get something like this:
http://www.ebay.com/itm/391683768799
True - I needed the serial adaptor for something else....
Sinphaltimus is offline  
Old 02 June 2017, 21:21   #620
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,196
Quote:
Originally Posted by danko View Post
Have all, but try the oled display.
That display you showed doesn't work!
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gotek Floppy emulators and Amiga computers now working together! :) H.M News 674 02 October 2017 17:45
Show us your drive emulator mods (Gotek/HxC/etc) ADz Hardware mods 92 27 October 2016 21:50
Gotek Extension Board - Prototype ready and working perfectly, pics & video Mounty Retrogaming General Discussion 5 04 November 2014 12:05
Gotek floppy emulator not working Cooljerk support.Hardware 10 16 October 2014 09:27
HxC Floppy Emulator for CDTV, cannot get DF0 and DF1 working CDTV1991 support.Hardware 0 05 October 2011 15:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27780 seconds with 15 queries