English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 28 June 2007, 15:28   #1
Michael G
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Posts: 13
Question controllers with whdload in Gamebase v1.4

I am currently using Gamebase Amiga V1.4 as my frontend for Winuae.

When I load the ADF version of a game the correct default config loads and the controller (a USB gamepad) operates correctly within the game.
The GEMUS config #1 is set to WinUAE v1.4.2a (Joystick)

However, when I load a whdload version of the same game the config defaults to keyboard layout B (currently set to config #3 in GEMUS).

Can anyone help me so that I don't have to manually change the controller config everytime I load a game

thanks in advance.
Michael G is offline  
Old 28 June 2007, 16:41   #2
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
The scripts were only designed to set the controller for adf/ipfs, I'll see what I can do about setting it for WHDLoad games as well for the next release.

In the meantime just load the WHDLoad.uae config which is in your gamebase amiga directory, set the control to joystick, and then using save as, save the config back to the gamebase amiga directory.

From then on it will default to those settings.

The same is true for any other settings not controlled by gamebase, like resolution, whether it's fullscreen or not, disk drive noises etc.
Belgarath is offline  
Old 28 June 2007, 17:06   #3
Michael G
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Posts: 13
thanks Belgarath for the quick response
Michael G is offline  
Old 28 June 2007, 17:16   #4
Michael G
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Posts: 13
worked perfectly - thanks
Michael G is offline  
Old 12 July 2007, 00:33   #5
krutknut
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bollar
Posts: 95
But what about a game of pinball?

I've buit an arcade control board with pinball buttons on the sides, buttons 0 and 1, shared with the normal buttons 0 and 1.

Can I have a special whdload-config file just for the pinball games?
(or should I re-wire my board? how?)
krutknut is offline  
Old 23 July 2007, 23:22   #6
krutknut
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bollar
Posts: 95
Nevermind, I figured that I can always use Xpadder to re-assign the buttons.
(I wouldn't mind if one config/game could be implemented at some time though...)
krutknut is offline  
Old 23 July 2007, 23:35   #7
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,392
Sorry but I never really understood the question, is it detected as a joystick, as a mouse what?

But even then I don't know of any pinball games that use anything but the keyboard..so if you can configure the pinball buttons to act as the left and right shift keys that should work for 90% of the pinball games.
Belgarath is offline  
Old 25 July 2007, 11:04   #8
krutknut
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bollar
Posts: 95
It's an usb arcade stick, the common Ultrastik 360 with 10 buttons in a traditional fighting/neo-geo/pinball layout, in a metal case.

Yes, I can re-assign the buttons, so that the pinball buttons (1 and 2) are assigned to the shift keys, and stick down is mapped to mouse down, and stick left and right are mouse button 1. But it seems that there is only one whdload config file (I mean the WinUAE config where I map the keys) that is shared for all whdload games. So, if I do this, then all other games will have the same config. And for other games I want button 1 to just be button 1, and the stick just to be the stick. Is it possible to have a special whdload config just for one game then?
krutknut is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant Start Any WHdload games in Gamebase 1.6 Stan Stimer project.MAGE 3 17 April 2016 04:28
WinUAE / WHDLoad via Gamebase Amiga Fiery Phoenix support.WinUAE 8 31 July 2012 18:25
Gamebase and more WHDLoad problems :-/ Hercules project.MAGE 11 12 September 2010 22:45
whdload instructions? [where to put WHDLoad games for GameBase Amiga v1.4] luke_70it project.MAGE 8 28 October 2009 06:36
Amiga Gamebase and Whdload in the Future Leatherface project.MAGE 13 31 December 2007 22:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11754 seconds with 13 queries