English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 13 January 2014, 10:43   #21
chaos
Registered User

chaos's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Slovenia
Posts: 135
thomas: last time I checked minimig can decrypt Amiga Forever ROMs.

EDIT: I'm not sure how the original minimig handles the mangled MOVEQ instruction, I'll have to check. But the TG68k softcore-based minimigs account for that in the CPU core.

Last edited by chaos; 13 January 2014 at 11:58. Reason: additional info
chaos is offline  
Old 13 January 2014, 11:39   #22
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 38
Posts: 3,736
Needing a ROM for Maprom/Blizkick/etc usage is another reason.
demolition is offline  
Old 13 January 2014, 21:48   #23
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by Hewitson View Post
I don't see the difference between WinUAE and a stand alone kickstart decrypter. Why should one be allowed and the other is not?
Unlike whitebird's standalone decryption program, WinUAE was not developed specifically to decrypt the Amiga ROMs. The code to do so was included by agreement with Cloanto.

I doubt that agreement was intended to open the way for other decryption tools to be freely distributed. However, what people do in private is not our concern.
prowler is offline  
Old 16 January 2014, 23:41   #24
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
The irony here is that whitebird did not actually need to write a standalone decryption program to dump the Logica Dialoga Diagnostic ROM. He could have achieved that using WinUAE's debugger:
http://eab.abime.net/showthread.php?p=933275#post933275
prowler is offline  
Old 11 June 2016, 17:38   #25
jus39
 
Posts: n/a
Justin Mak

Posts 3
11 Jun 2016 16:37

hi all I'm having issues grabbing the Rom file from the Amiga Forever CD I have the 2016 edition
I'm trying to grab the below Rom to upload via FTP

KS ROM v3.1 (A500,A600,A2000) rev 40.63 (512k)


when i follow the below directions

EXTERNAL LINK
(I am using Win7 and downloaded gfsw.exe)

and use this program via windows to grab the Rom it does not show the correct Rom due to the encryption

Size: 524,299
CRC-32: E4D58065
MD-5: c3e114cd3b513dc0377a4f5d149e2dd9
-------------------- FILE SIGNATURE COMPLETE --------------------

another poster listed the below

Do I get this right:

For owners of the AmigaForever CDs

Simply setup a A600 System in the Emulator.
Than use a Romgrabber inside the emulated Amiga and rename the rom-file as wished and upload to ftp

Yes?

but I'm having trouble getting kick2f or any other ROM Grabber to work.

I need some guidance I've been all through the forums but all the instructions are quiet vauge.
I have read that you need to load winuae then run one of the these grabbers but i cant get it to work and searching google so far I have not come up with the answer.

I'm not understanding how to get these programs into the winuae emulator to grab the Rom.

I need to do it this way because my A600 is currently not working

any help would be appreciated
 
Old 11 June 2016, 18:00   #26
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
Quote:
Originally Posted by jus39 View Post

I'm not understanding how to get these programs into the winuae emulator to grab the Rom.

I need to do it this way because my A600 is currently not working

any help would be appreciated
in winuae configuration -> CD & Hard Drive -> Add Directory
here you choose a folder on your windows system.
Device name something like DH5
Volume Label: WinShare for example.
once started the emulation you should have access to this folder from the amiga side,
by choosing DH5: on the amiga side.

the shared folder works in both ways.

Last edited by emufan; 11 June 2016 at 18:06.
emufan is offline  
Old 12 June 2016, 02:11   #27
jus39
 
Posts: n/a
Mate

thanks for your help but I'm still having issues
apologies in advance cause I have no idea I've never done this kind of thing before in Amiga forever.

I am doing as you suggested creating a HD directory and I am unzipping the grabber files and adding them to this directory but I have no idea how to actually run it in WINUAE.

I could see the icon for grabkick and grabkick ram when i double click the grab kick icon i can see all the files that make up the program plus i can see the actual kickstart image which i already added to the file.

http://i613.photobucket.com/albums/t...pszjk6v0yg.png

from here I have no idea what to do



cheers

thanks in advance

Last edited by jus39; 12 June 2016 at 02:25.
 
Old 12 June 2016, 02:48   #28
jus39
 
Posts: n/a
got it to work somehow from the amiga forever CD.. took me a while but i got there

uploaded

Size: 524,288
CRC-32: FC24AE0D
MD-5: e40a5dfb3d017ba8779faba30cbd1c8e
-------------------- FILE SIGNATURE COMPLETE --------------------
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not a known rom file error with Amiga Forever-roms [Solved] Greenie support.FS-UAE 9 26 July 2012 18:10
C64 Forever ROM licensing Rixa Retrogaming General Discussion 13 21 July 2009 13:46
Amiga Forever and C64 Forever Live Video Meetup mcb News 1 30 May 2009 19:09
WIN the Amiga Forever CD-ROM! WOC_Admin Amiga scene 5 19 May 2003 01:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06944 seconds with 15 queries