English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 29 December 2016, 14:53   #1
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,366
New FS-UAE branches with updated emulation code from WinUAE

FS-UAE is being updated with new emulation code from WinUAE. This work is being done in the "winuae3300" branch, because the changes currently break quite a bit of functionality:

* Directory hard drives are not available. Filesys code is not working properly. Reason unknown, looks like the Amiga side is not calling into the UAE filesys code.
* UAE bsdsocket.library is disabled (code needs to be updated).
* Clipboard integration is disabled (code needs to be updated).
* There's a good change that other UAE expansions are not working.

Classic emulation is assumed to be working as usual.

No binaries are available at this time, but brave souls can try out the new code by compiling from the GIT repo

EDIT: New winuae3400 branch available.

Last edited by FrodeSolheim; 29 December 2016 at 18:46.
FrodeSolheim is offline  
AdSense AdSense  
Old 30 December 2016, 00:56   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,366
The winuae3400 branch is now up to date with the latest code from WinUAE 3.4.0 final. Unfortunately, most UAE expansions are not working yet.
FrodeSolheim is offline  
Old 31 December 2016, 10:17   #3
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 338
Cool, thanks for your work, Frode.
Looking forward for a new version to get at least the HAM6-on-AGA-issue fixed

Both branches compiled fine and basic emulation works. JIT compiler seems to work fine as well.

Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
* Directory hard drives are not available.
It looks like uaehf has problems, I couldn't get a .hdf to boot, only IDE controller works.

Last edited by jbl007; 31 December 2016 at 10:29.
jbl007 is offline  
Old 31 December 2016, 13:56   #4
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,366
Quote:
Originally Posted by jbl007 View Post
It looks like uaehf has problems, I couldn't get a .hdf to boot, only IDE controller works.
Makes sense that this too struggles. Looks like the interaction between the UAE boot ROM and FS-UAE is broken. Have done quite a bit of debugging without finding a clue. I may need to add a lot of tracing code to both WinUAE and FS-UAE and run both with identical configs to see at what point they do something different...
FrodeSolheim is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Voices8" 8 Channel Soundtracker "DemoSongI" song - "This is the Amiga with 8 Voices" DemosongIHunter request.Music 40 13 April 2017 05:06
Help for code an effect called "Blitter Tornado" Powergoo Coders. Asm / Hardware 9 21 September 2015 04:16
Mediator A1200 "Hardware ID code missing..." Bamiga2002 support.Hardware 63 28 June 2013 20:30
"Reminder "Lincs Amiga User Group aka "LAG" Meet Sat 5th of January 2013" rockape News 4 30 January 2013 00:06
ANSI control-code (?) bug in "all" AsmOne versions under Kick 2.0+ Photon support.WinUAE 4 17 July 2011 19:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17360 seconds with 12 queries