English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 22 November 2016, 02:55   #1
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 286
OSX - 2.8.1u3 and 2.7.16dev mouse issues

Hi Frode,

Using the latest stable and dev versions (both 64 bit) I've noticed some pretty nasty mouse-click issues. It isn't recognizing every mouse click. I'm using OSX El Capitan. For some reason I have to click multiple times to get it to notice, and I have to click a lot of times for it to double-click.

Please let me know if I can provide any logs or anything. Thanks!
esc is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 December 2016, 00:45   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,314
Anyone else having the same issue?
FrodeSolheim is offline  
Old 13 December 2016, 20:10   #3
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 37
Posts: 33
Send a message via ICQ to BastyCDGS Send a message via Skype™ to BastyCDGS
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Anyone else having the same issue?
Yes, me! I already made a report here, too.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=84564

I think it's related, since the problems don't occur with WinUAE 3.3 on Windows 10.
BastyCDGS is offline  
Old 13 December 2016, 20:39   #4
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,314
Maybe... esc, are you using mouse integration as well?
FrodeSolheim is offline  
Old 14 December 2016, 09:36   #5
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 37
Posts: 33
Send a message via ICQ to BastyCDGS Send a message via Skype™ to BastyCDGS
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Maybe... esc, are you using mouse integration as well?
Hi Frode! Yes, it also only happens if mouse integration is enabled. If I disable it, everything works normally.
I'm not sure if fullscreen / windowed mode also makes a difference, but my impressions are it happens more often with fullscreen mode.
BastyCDGS is offline  
Old 14 December 2016, 10:28   #6
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 286
I'll test an report back soon


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
esc is offline  
Old 14 December 2016, 11:31   #7
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 286
Yeah, definitely seems to be related to mouse integration.

If I go to settings -> mouse and turn all "Grab Input" options to OFF then the issue goes away. There's something wonky when FS-UAE owns the mouse completely.

Thanks for the follow up here Mouse integration is definitely a nice thing to have if we can get it working correctly.
esc is offline  
Old 07 January 2017, 12:51   #8
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 37
Posts: 33
Send a message via ICQ to BastyCDGS Send a message via Skype™ to BastyCDGS
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Here is a non-exhaustive list of links to threads containing information about known FS-UAE problems.

Some experience mouse pointer issues with mouse integration enable
http://eab.abime.net/showthread.php?t=84871
Not reproduced by FrodeSolheim

(Will go through forum threads and add more links to this list)
Hi Frode! Hohe you had a nice Christmas and a happy new year.
Just a question, is there something esc and me can do about finding the issue?
BastyCDGS is offline  
Old 07 January 2017, 22:00   #9
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 36
Posts: 3,314
@BastyCDGS A happy new year to you too! (Moved the post to this thread).

The most helpful think you can do is try to help figure out what the pre-requisites are for the problem to occur (since I haven't managed to trigger it). esc's latest post is a bit interesting though, because FS-UAE isn't supposed to grab the mouse when mouse integration is turned on.
FrodeSolheim is offline  
Old 21 January 2017, 09:57   #10
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 37
Posts: 33
Send a message via ICQ to BastyCDGS Send a message via Skype™ to BastyCDGS
@FrodeSolheim

I have attached my WB1.3 .fs-uae config as well as the Data/Settings.ini file. Maybe it helps to trigger the problem.
A standard WB1.3 harddisk installation should be enough.

I also just spent some time investigating the issue with FS-UAE 2.8.3.

I think it's related to the screen dragging issue. In fullscreen mode when I start to drag the WB1.3 workbench screen down there's a zoom effect first and a little bit later it actually starts dragging the screen.

This zoom behaviour is not with WinUAE and original Amiga. Also I just found out that the clicks work okay if you drag the screen to a location where it is not zooming anymore but actually dragging.
I guess there are some mouse pointer coordinate translation issues.
Attached Files
File Type: zip WB13_config.zip (781 Bytes, 7 views)
File Type: zip Settings.zip (569 Bytes, 6 views)

Last edited by BastyCDGS; 21 January 2017 at 10:08. Reason: Added Settings.ini contents
BastyCDGS is offline  
Old 02 February 2017, 19:35   #11
BastyCDGS
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Freiburg / Germany
Age: 37
Posts: 33
Send a message via ICQ to BastyCDGS Send a message via Skype™ to BastyCDGS
Added log files for the mouse issue. Hope this helps, Frode...
Attached Files
File Type: zip logs_wb13.zip (22.5 KB, 3 views)
BastyCDGS is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mouse pointer issues Intuition support.FS-UAE 18 19 February 2017 15:25
[hybris] mouse/control issues honx support.Games 24 12 November 2016 16:24
First ever Amiga, mouse issues SteveCoops support.Hardware 9 03 August 2016 00:01
Magic mouse/virtual mouse driver issues mark_k support.WinUAE 2 04 December 2012 21:43
Jack 2.6 for AmigaOS 4.1u3 - Now Available djrikki News 0 21 November 2011 21:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17734 seconds with 15 queries