English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2002, 09:52   #61
Walker
Junior Member
Walker's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 595
I had no trouble at all with a standard A500 config. Could your problem be related to a certain crack? I used the Skid Row version, but maybe you have the German version cracked by Venture?

Hmm...maybe we should hear what the problem is first....
Walker is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 October 2002, 14:24   #62
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
You'll get the answer if you re-read everything *carefully*.

The version is not a random version, but a particular one!
I should be called stupid if I complained about the SKID ROW version not working on WinUAE
That stubborn bastard requiring a special configuration is in the zone.
andreas is offline  
Old 15 October 2002, 14:30   #63
Walker
Junior Member
Walker's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Sweden
Age: 44
Posts: 595
Ouch! My bad!
Walker is offline  
Old 09 February 2003, 19:50   #64
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Happy FIXED: Liverpool, Murder, Crack Down

YEAH!

With next public WinUAE release, you will eventually be able to play these three games without silly workarounds in the emulator:

- Liverpool

- Murder

- Crack Down
(worked with a bunch of weird settings, but was sometimes system-dependent, so officially, it did NEVER work )

Toni has tracked down some internal weird stuff these games do and implemented a small hack, so that these games work now.
Isn't that good news!
andreas is offline  
Old 09 February 2003, 23:11   #65
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
That's very good news. I never heard of the two of them but crack down was fun.
Drake1009 is offline  
Old 10 February 2003, 03:17   #66
Mauro72
 
Posts: n/a
Sound problems in last WinUAE

Hi guys...
The question is:
Why the sound of many games in WinUAE 088r9 is OK, and the
sames games with the same configuration in the WinUAE 0822r4
is wrong with speed variations. The games are many with this
problem: Slam Tilt AGA, Rodland and others.
In wich part of the last WinUAE is the problem...?
Thanks.
 
Old 10 February 2003, 11:13   #67
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Make sure Use Primary DirectSound Buffer is unticked (off)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image1.png
Views:	533
Size:	7.3 KB
ID:	4609  
Paul is offline  
Old 11 February 2003, 03:48   #68
Mauro72
 
Posts: n/a
Thanks Paul, but your tip don't work
I have tested thats tips many days ago
with differents configurations... and the
sound is wrong.
Is incredible, but in the old WinUAE 088r9
the sound is perfect!!!
I don't know.
Bye...
 
Old 11 February 2003, 16:28   #69
7-Zark-7
Zone Friend
7-Zark-7's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane/Australia
Posts: 1,240
Re: FIXED: Liverpool, Murder, Crack Down

Quote:
Originally posted by andreas
YEAH!

With next public WinUAE release, you will eventually be able to play these three games without silly workarounds in the emulator:

- Liverpool

- Murder

- Crack Down
(worked with a bunch of weird settings, but was sometimes system-dependent, so officially, it did NEVER work )

Toni has tracked down some internal weird stuff these games do and implemented a small hack, so that these games work now.
Isn't that good news!
Are we talking about U.S. Gold's MURDER? If so, great work!! That game has been annoying me for ages.
7-Zark-7 is offline  
Old 11 February 2003, 19:46   #70
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Smile

Well, I modestly pass this praise to Toni.
Yes, it's U.S. Gold's MURDER I was talking about.
andreas is offline  
Old 17 March 2003, 11:22   #71
bytestorm
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: sweden
Posts: 26
I have small random graphic glitches in Simon the sorcerer 1 when using the newest version of winuae... (havent tested with older) im using the TOSEC set (aga) could someone please post a proper config?

please
bytestorm is offline  
Old 03 July 2003, 04:59   #72
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Re: LaserMania 2 [SOLVED]

Quote:
Originally posted by andreas
LaserMania 2 (polish) boots now (after installing a bootblock firstofall ) but doesn't make it into the game.
It stops at track 15. There are NO ERRORS on the disk, though. It passed my notorious copy-to-HD test with flying colors.
SOLVED

Game disk (TOSEC probably) missed explode.library which was NOT in :libs as expected.
Moreover, bootblock was non-standard.

Not a WinUAE bug.
Fixed version had been uploaded to the zone, if you want it again there, don't hesitate to ask.

Last edited by andreas; 14 July 2003 at 16:15.
andreas is offline  
Old 14 July 2003, 15:12   #73
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,650
In Dogs of War, I am only getting as far as where it says "1 OR 2 PLAYERS?". Nothing seems to have any effect at that point except F1 which goes back to the main menu. I'm using WinUAE and the HD-installed version. I'm not 100% sure it's an emulator bug, but that seems the likely hypothesis...
Minuous is offline  
Old 14 July 2003, 16:18   #74
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Smile

@my "colleague" WindowsKiller:

I'm not that sure, but I think that was the name of the game we had a bigger thread in german-language GAEB with umpteen crap versions but only one working.
Others froze, crashed, well ... anything imaginable happened.
andreas is offline  
Old 14 July 2003, 16:22   #75
FromWithin
Music lord
FromWithin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Liverpool, UK
Age: 43
Posts: 595
Send a message via ICQ to FromWithin Send a message via AIM to FromWithin Send a message via MSN to FromWithin Send a message via Yahoo to FromWithin
A little bit off-topic here, but....

There seem to be many different little configuration changes you have to make, depending on the game you are trying to play in WinUAE. Is anyone compiling a big database of the configs (or a list of settings) you need to run each game?
FromWithin is offline  
Old 14 July 2003, 16:30   #76
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 40
Posts: 5,742
I've considered it in the past, but the problem is that with each emulator update the settings required for a game might change, so you would have to recheck every game to stop the compatibility data getting out of date.

Also, most games do tend to work well in a standard config and with WinUAE compatibility getting better with every release the benefit of a project such as this is dubious.

Not to mention the vast amount of time required to do it, especially if you want to include WinFellow as well as WinUAE. And then compatibility can be improved with WHDLoad and CAPS, so do you use those or normal cracks? And which version of a crack should you use when there are several? Some emulator incompatibilities turn out to be dodgy disks or missing files.
CodyJarrett is offline  
Old 14 July 2003, 16:35   #77
pcGTW_Webmaster
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Posts: 925
@andreas: Yes, we had a big thread about Dogs of War in (or on ?) the GAEB:

http://www.german-amiga-emu-board.de...7707&boardid=7

You maybe have to press 1 or 2 on the numpad.
pcGTW_Webmaster is offline  
Old 15 July 2003, 01:42   #78
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Quote:
Originally posted by FromWithin
There seem to be many different little configuration changes you have to make, depending on the game you are trying to play in WinUAE. Is anyone compiling a big database of the configs (or a list of settings) you need to run each game?
Good grief!
Never heard of Back 2 The Roots?
andreas is offline  
Old 05 January 2004, 11:08   #79
P-J
EAB veteran... Honest!
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Warwickshire, England
Age: 37
Posts: 1,144
Send a message via MSN to P-J
Quote:
Originally posted by andreas

I don't get this. Point me to problems you encountered with this game, please.
It was working perfectly for me using above config (unlike lots of other games )

I think the theory is this :

Did you have to enable 'Immediate Blits' on your real amiga to play this game?

If not, then it's an emulation problem!
P-J is offline  
Old 21 January 2004, 22:54   #80
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Dumb theory.

There's no switch for 'immediate or not' on a real Amiga!
andreas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems With Emulator nineoc support.Amiga Forever 18 18 April 2013 22:57
Problems with cased SD Floppy Emulator and A500 ApolloBoy2 support.Hardware 5 27 December 2012 12:41
Problems with GB Amiga -GEMUS Emulator Setup Wizard, etc... Port_H project.MAGE 17 22 September 2008 14:52
Playstation Emulator Problems Fred the Fop Retrogaming General Discussion 28 27 July 2002 15:26
Exiting / Aborting problems in ROADWARS - Emulator issue? andreas support.Games 6 27 October 2001 23:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22271 seconds with 15 queries