English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 29 July 2005, 22:40   #1
lopos2000
Zone Friend
lopos2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Cider is best In The West
Posts: 1,238
Need program to auto arrange icons

It's me again. I am running os3.1 and I am looking for a application to auto arrange my icons. It's driving me mad. Icons all over the place.
TIA
lopos2000 is offline  
AdSense AdSense  
Old 30 July 2005, 03:03   #2
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 49
Posts: 1,792
Hi,
Maybe not the answer you're after...
Right-Click icon(s) & Snapshot their position. They should then stay put.

Is something moving them?
The Ram Disk icon is not normally Snapshotable & when it relocates to its default position on a reboot it can move others about too. ( v. annoying )
I keep the following lines in my S/User-Startup:
;Begin Set Ram/Env Icon Position
Copy Workbench:Prefs/Presets/ramdisk.info to ram:disk.info
Copy Workbench:Prefs/Presets/envdisk.info to env:disk.info
;END Set Ram/Env Position
( This will make sure the rogue icon(s) stay put............ )

;Begin ReSnapshot Ram/Env Icon Position
;Copy ram:disk.info to Workbench:Prefs/Presets/ramdisk.info
;Copy env:disk.info to Workbench:Prefs/Presets/envdisk.info
;END ReSnapshot Ram/Env Position
( Run the above commands(s) minus ';' in a shell window *AFTER* you Right-Click-Snapshot your icon(s) to save their position. )

If env:disk.info means nothing to you, ignore those lines...
Workbench: may have a different name on your setup, Sys: should do if you don't know.

I seem to remember from another post you have OS3.5. I'm pretty sure you'll find a script for auto-arranging icons in the contribs folder. You'll still need to snapshot them after. No idea if this will work in 3.1.

Maybe Aminet can help?
Aminet:util/wb/sorticons.lha
Aminet:util/wb/IconLink.lha

Last edited by Charlie; 30 July 2005 at 03:20.
Charlie is offline  
Old 31 July 2005, 21:34   #3
FromWithin
Music lord
FromWithin's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Liverpool, UK
Age: 43
Posts: 595
Send a message via ICQ to FromWithin Send a message via AIM to FromWithin Send a message via MSN to FromWithin Send a message via Yahoo to FromWithin
All you have to do is press Right-Amiga + full-stop (period). It will auto-arrange itself. Alternatively, select all of your icons in the window and Unsnapshot them. When you open the window next time, they will arrange nicely because none of them will have embedded position information.
FromWithin is offline  
Old 31 July 2005, 22:04   #4
lopos2000
Zone Friend
lopos2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Cider is best In The West
Posts: 1,238
Thanks, will try it out later.
lopos2000 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
External windows program communicating with program running inside WinUAE xxxxx support.WinUAE 10 19 February 2013 10:27
OS 3.5 icons on 3.1 & WHDLoad hangs when displaying icons PoulpSquad support.WinUAE 22 14 September 2012 01:57
For a beginner what Program and Program language would you recommend? amigang New to Emulation or Amiga scene 5 27 March 2012 14:06
Auto auto fire? john4p request.UAE Wishlist 6 22 January 2010 09:50
Calling another program from a compiled Amos program...? andyr support.Apps 3 25 October 2004 00:47

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.63964 seconds with 14 queries