English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 March 2008, 01:05   #1
bamdad
 
Posts: n/a
mounting cdrom in e-uae under os x

greetings,

sorry if this has been asked before, i couldn't find similar posts with the search engine.

soo.. i was trying to install amiga os 4. so i downloaded e-uae and installed the p96 version of classic workbench (http://classicwb.abime.net/). the first problem i ran into was getting workbench 3.1 disks, but since i had an amiga once and i managed to create adf's (which was a royal pain in the ass btw). now i have wb 3.1, scalos etc. played with it, adjusted the resolution, i have been happy so far.

enters the real problem. i have the amigaos 4 for classic amigas cd. popped it in to find.. nothing. after some reading i found out i have to enable scsi emulation for the device 'IODVDServices/0'. great. i put in the disk _after_ starting e-uae to find.. nothing again. no problem, i thought, i just have to mount it as a directory.. guess what: the cd shows up, i double-click the 'AmigaOS4-Installation' file and i get a weird dialog box telling me that 'Unable to open your tool 'Installation Utility'. now what..? tried to make a boot floppy, but on booting it, it cannot find the cd. neither if mounted as a dir, nor with scsi emulation. what the hell..?

so sorry for writing a novel about this but i'm really stuck here and know no other option to try.

cheers,
bamdad

Last edited by bamdad; 29 March 2008 at 01:06. Reason: typo
 
Old 29 March 2008, 01:30   #2
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 48
Posts: 1,064
OS4 doesn't run under UAE. UAE emulates the 68k, not any PPC.
adolescent is offline  
Old 29 March 2008, 02:12   #3
bamdad
 
Posts: n/a
um, sorry, i'm not an expert in hardware. i must have misunderstood the 'JIT Settings: PowerPC 7450' thing.

should i try to dig up 3.9?
 
Old 29 March 2008, 06:17   #4
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 48
Posts: 1,064
Why not just use Classic Workbench? There's not a whole lot more that 3.9 offers to emulator users.
adolescent is offline  
Old 30 March 2008, 12:23   #5
bamdad
 
Posts: n/a
maybe you're right. i've been out of amiga business for more than ten years.. it sure feels nostalgic. next i'll try to get my hands on a high-end A4000.

thanks anyway.
 
Old 02 April 2008, 14:09   #6
bamdad
 
Posts: n/a
after all i installed 3.9. just couldn't resist. the cd0 in devs/dosdrivers/amithlon turned out to be the problem, now i can mount cds (except for audio cds, but who wants to play cds through emulation..?)

i have to ask two more things, though.. sorry for bugging you about this.

one thing is keyboard emulation. i just can't get e-uae to emulate a left amiga key. tried raw key mapping, tried all keys (command[apple], alt, ctrl) none of them work.

the other thing is minor, though irritating: i just can't remember how to get the workbench to save the the way the desktop and folders are viewed. i sort them for ex. by name, and after a reset (might be because i use f11-q/f11-r) the reset to default.

please help.
 
Old 24 May 2008, 16:41   #7
bamdad
 
Posts: n/a
umm.. whatever.. could you at least render it in pinyin?
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE mounting PC devices to WB elowan support.FS-UAE 30 24 January 2013 09:27
Mounting an external HD Dijerydack support.WinUAE 2 20 September 2012 08:45
Having trouble mounting my PCMCIA CDROM NovaCoder support.Hardware 18 25 May 2012 03:43
Mounting Native PC(formatted) harddisk as a Harddisk for WinUAE/E-UAE Zetr0 support.Hardware 10 01 June 2006 15:04
Mounting Amiga HD in UAE - but in Windows 98 Shrub support.WinUAE 5 08 August 2005 00:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06695 seconds with 13 queries