English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 08 April 2007, 20:06   #1
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,620
why not microcosm

this game no need cdda,
and graphically it's an impressive game.
then why not???
But perhaps it's very hard to do ???
Sorry but i don't know if it's hard i'm not a programmer,someone can tell me.i just remember than it was hard by the past to make it run on my 1200

Last edited by turrican3; 08 April 2007 at 20:12.
turrican3 is offline  
Old 08 April 2007, 20:15   #2
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 38
Posts: 7,956
The game would need a stupid amount of RAM to preload.

In fact you probably couldn't get it to preload at all as it's over 300mb IIRC.
killergorilla is offline  
Old 08 April 2007, 20:21   #3
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,878
I suppose it is slaveable, but pre-load is a def no-no
BippyM is offline  
Old 08 April 2007, 20:23   #4
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,620
For sure and without preload, i suppose it will be unplayable???
too bad isn't it
turrican3 is offline  
Old 08 April 2007, 20:23   #5
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 38
Posts: 7,956
Which would probably make it unplayable as it'd be flashing almost constantly.

I don't think it's worth the investment anyway, the games is cack
killergorilla is offline  
Old 08 April 2007, 20:23   #6
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,620
Preload perhaps with 1 giga ram
turrican3 is offline  
Old 16 August 2007, 15:53   #7
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 42
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
Preload perhaps with 1 giga ram
Only in WinUAE , but not possible with a real Amiga .
Bamiga2002 is offline  
Old 16 August 2007, 15:56   #8
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 38
Posts: 2,488
who cares? the game is crap anyway!
Hungry Horace is offline  
Old 16 August 2007, 16:07   #9
spiff
Oh noes!
spiff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Neverland
Posts: 706
The whole "game" streams from the CD, its just a movie with sprite overlays. WHDing it makes no sense. Some sort of cd32 drive simulator would be more useful.


The movie file is cbmbuild, about 460Mb
The whole code/exe file is 240kb. WHDing it you would strip the move file, and then have the sprite overlay left for "playing".

Actually now that I think about it, the game would be perfect for WHDing. It can't get any duller, and with out the animations I might even be able to hit something. The intro would just be screenshots instead, that would improve the acting.

Last edited by spiff; 16 August 2007 at 16:13.
spiff is offline  
Old 16 August 2007, 19:26   #10
Huezo
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tupos&Oulu / Finland
Age: 43
Posts: 35
Send a message via MSN to Huezo
HH: I agree. I was shocked of the dullness. Got rid of the CD...
Huezo is offline  
Old 17 August 2007, 01:08   #11
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 38
Posts: 2,488
Quote:
Originally Posted by Huezo View Post
HH: I agree. I was shocked of the dullness. Got rid of the CD...
unfortunately, ive acquired so many cd32s over the years, i have at least 2, if not 3 copies of this waste of space!
Hungry Horace is offline  
Old 17 August 2007, 02:07   #12
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,878
Quote:
Originally Posted by Hungry Horace View Post
unfortunately, ive acquired so many cd32s over the years, i have at least 2, if not 3 copies of this waste of space!
cup coasters
BippyM is offline  
Old 17 August 2007, 10:19   #13
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 46
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by turrican3 View Post
this game no need cdda,
and graphically it's an impressive game.
then why not???
But perhaps it's very hard to do ???
Sorry but i don't know if it's hard i'm not a programmer,someone can tell me.i just remember than it was hard by the past to make it run on my 1200
you ask why not?
I can answer that because the game is horrible and bored

anyways if you want play this game I recommend you to play the SEGA CD version because it's lots better than the cd32 version....you can download it at gametronik

bye
laser is offline  
Old 17 August 2007, 11:07   #14
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,878
why is it better?
BippyM is offline  
Old 17 August 2007, 11:21   #15
Huezo
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tupos&Oulu / Finland
Age: 43
Posts: 35
Send a message via MSN to Huezo
laser:
is it sega mega cd?
was it expansion for mega drive?
works with 1 or 2 or both?

'Cos I will get one MD sometimes.
Got a Ren&Stimpy Genesis game,
and Genesis->Mega Drive "key" AKA adaptor
Huezo is offline  
Old 17 August 2007, 11:22   #16
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 46
Posts: 648
bippym,

because the sega cd it have better gfx and it's faster (more fps)
also because the sega cd version it's the original one
the cd32 and pc versions were ports

bye
laser is offline  
Old 17 August 2007, 11:29   #17
laser
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Location: Argentina
Age: 46
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by Huezo View Post
laser:
is it sega mega cd?
was it expansion for mega drive?
works with 1 or 2 or both?

'Cos I will get one MD sometimes.
Got a Ren&Stimpy Genesis game,
and Genesis->Mega Drive "key" AKA adaptor
Microcosm only works if you have the expansion...named sega-mega-cd
the game is not available on cartridge
laser is offline  
Old 17 August 2007, 13:18   #18
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,326
Quote:
Originally Posted by laser View Post
bippym,


also because the sega cd version it's the original one


bye
Not so, Microcosm was originally conceived for the CDTV
Galahad/FLT is offline  
Old 17 August 2007, 13:41   #19
spiff
Oh noes!
spiff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Neverland
Posts: 706
Quote:
Originally Posted by laser View Post
bippym,

because the sega cd it have better gfx and it's faster (more fps)
also because the sega cd version it's the original one
the cd32 and pc versions were ports

bye
YES! retroconsole wars!!!

CD32

Sega CD


oh and btw, 3DO FTW½½½½½!!23 and my snes beats that crappy sega CD any day!

What was it KG said, "competing for biggest turd of the septic tank"?
phew... ok, back trolling on the ps3/xbox forums, those guys are more fun to set up.

Last edited by spiff; 17 August 2007 at 13:48.
spiff is offline  
Old 17 August 2007, 15:12   #20
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,620
Quote:
Originally Posted by laser View Post
you ask why not?
I can answer that because the game is horrible and bored

anyways if you want play this game I recommend you to play the SEGA CD version because it's lots better than the cd32 version....you can download it at gametronik

bye
Laser excuse me but, for me the cd32 version is far away better (graphics)
the megacd has not enough color for this kind of game.
The pc version is crap, i agree with you.
turrican3 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microcosm: How to end level? gehtjanx support.Games 6 26 July 2011 11:25
Microcosm derSammler HOL data problems 8 04 June 2004 18:05
Microcosm CD32 Kada request.Old Rare Games 0 22 December 2001 02:03
Microcosm steztheskinhead support.Games 6 13 July 2001 19:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09050 seconds with 14 queries