English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 27 January 2007, 19:03   #1
Smiley
Amiga-less!
Smiley's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: UK
Posts: 1,348
Transcend sram cards?

I keep seeing these transcend sram cards on the internet. Will these work as sram on an A600/A1200? They seem to fit the description of pcmcia type 1, 2mb, labelled sram. However all the info I find on them suggests that they are used as storage rather than ram. Can these be used with cardprep and used as fast ram?

Im pretty sure these transcend ones can but im not 100% sure.



Thanks
Smiley is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 January 2007, 20:04   #2
cane
Registered User
cane's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: .hr
Age: 35
Posts: 538
It should work. I bought one month ago from same ebay seller similar SRAM card (it's not this transcend, some with colorful sticker), and the description was the same as for this ones. That card works in my A600 and A1200. Also I've recomended that seller to Zetr0, I think he bougth the same card as I for his A600.
cane is offline  
Old 27 January 2007, 20:21   #3
Smiley
Amiga-less!
Smiley's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: UK
Posts: 1,348
As I thought. I will try and get one.

Many thanks

Smiley is offline  
Old 29 January 2007, 07:40   #4
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 43
Posts: 1,061
I have that same card in 4MB. It works perfectly in my A600 (and A1200). I just needed to buy a new battery for it.
adolescent is offline  
Old 29 January 2007, 14:26   #5
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 39
Posts: 9,283
@smiley
(in yoda-esq. voice) to cane you must listern (hehe) cane also gave me a bit of really good advice as well, if you are going to use it as fast ram, load workbench first and pre-card the item first as fast ram... it will reduce the boot times

as a little thanks to both of you (Smiley and Cane)

heres a little something i am sure you will like

http://eab.abime.net/showthread.php?t=27727

http://z10.invisionfree.com/Old_Skoo...?showtopic=903 (a revised overview of project)

and if that doesn't work heres this one instead...

http://www.guildserver.co.uk/data_im...s/a600pro.html

Last edited by Zetr0; 29 January 2007 at 14:55.
Zetr0 is offline  
Old 29 January 2007, 14:41   #6
ppill
CON: artist
ppill's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Poland
Age: 33
Posts: 1,126
Send a message via Skype™ to ppill
Gosh, I'd love to pop one of these in my a600. I've been looking for something similar on the Polish auction sites for ages now. Need to get a PayPal account ASAP.
ppill is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whats the difference in linear and flash sram cards??? Amigaman support.Hardware 0 11 November 2010 18:03
PCMCIA SRAM cards as Fast RAM (A600) Nitrobeast support.Hardware 12 23 July 2008 20:54
1gb SRAM PCMCIA cards in A600 Magno Boots support.Hardware 4 06 April 2008 23:08
A600 and PCMCIA SRAM cards pvt_beano support.Hardware 6 20 January 2006 17:35
512kb & 1Mb PCMCIA SRAM Mem cards - for Amiga 1200 / 600 on ebay drebhaklett MarketPlace 0 25 February 2005 02:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19271 seconds with 11 queries