English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 November 2002, 16:59   #1
Sundkula
 
Posts: n/a
Thumbs down Can´t write numbers!?!

Hello everyone, this is my first post if you haven´t noticed
The problem is, you guessed it, I can´t write numbers. My HW is an Amiga 600HD. It was a long time since I last had one, and back then I didn´t do anything else than playing, so my troubleshooting skills are not very impressive...
 
Old 04 November 2002, 17:09   #2
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
What you need to do is use the strange thing you put the disks into. There are some things on top of it which will let you input letters and numbers are placed along the upper row. You need to press some of them.

Now if you're in a program where you should be able to input numbers and your keyboard is working it shouldn't be a problem inputting plenty of numbers.
Drake1009 is offline  
Old 04 November 2002, 17:24   #3
Sundkula
 
Posts: n/a
Quote:
Originally posted by Drake1009
What you need to do is use the strange thing you put the disks into. There are some things on top of it which will let you input letters and numbers are placed along the upper row. You need to press some of them.

Whoa, fast answer!

Now if you're in a program where you should be able to input numbers and your keyboard is working it shouldn't be a problem inputting plenty of numbers.
Gee thanks, that solved it

I can´t write numbers in any program I have encountered sofar.. Maybe it´s not possible to write numbers in most programs?

I´m pretty new to AmigaOS you know..
 
Old 04 November 2002, 20:34   #4
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
You should definately be able to write numbers in workbench's CLI. Maybe you've got a knackered keyboard.
Drake1009 is offline  
Old 04 November 2002, 22:20   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
This is something A600s like to do every once in a while and I STILL have no clue why.. Some keys stop responding. Never happened to me that all the numbers went off but some letters did. So try this:

Open up your A600. CAREFUL with the keyboard ribbon!

Unplug this ribbon, and reconnect it. Check that it is firmly put in its place. try not to break it, the thing is very thin!

Power up your Amiga and try the numbers again. f they still dont work, you might have got a broken keyboard (or maybe some CIA chip/s?)

I hope this little tricky solves your prob. If it does, any time teh A600 feels like doing it again, repeat the procedure. It will be just fine
Akira is offline  
Old 05 November 2002, 22:33   #6
Sundkula
 
Posts: n/a
I pulled out the contact, wiped it off, put it back again and now it works Thanks a lot
 
Old 06 November 2002, 05:17   #7
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Glad it worked!!!

You don't even need to wipe it sometimes. If it does it again soon, just unplug it, replug and restart. It will be just fine.

I just hope you NEVER emulate the Amiga again
Akira is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
68060 numbers Cosmos Hardware pics 4 30 May 2011 23:54
Hottest, numbers 4, 5 and 6. Wiking67 request.Other 2 24 July 2010 23:07
IP numbers Squonk project.WinUAE - Kaillera 0 24 September 2003 14:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06460 seconds with 13 queries